info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Basketbol Kralı Galatasaray

Galatasaray, TOP 16’daki 3. iç saha maçını da kazandı. Olympiakos ve CSKA’nın ardından Efes’e de şans tanımayan Cim-Bom, Euroleague’de çeyrek finale kalma umudunu 2. turun son maçına taşıdı


THY Euroleague’deki iki temsilcimizin Abdi İpekçi’deki buluşmasında Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes’i 64-56 yenmeyi başardı, çeyrek final şansını son haftaya taşırken, rakibinin umutlarını sonlandırdı.
Maça hızlı giren Galatasaray Medical Park, 3. dakikayı 8-2 önde geçti. Andric’i boyalı alanda sürekli topla buluşturan, Gordon’la da rakibinin top kayıplarını kolay basketlere çeviren sarı-kırmızılı ekip, ilk periyodu 20-13 önde bitirdi.
İkinci çeyreğin başında Shumpert, Ender ve Caner ile dışarıdan da skor üretmeye başlayınca 34-21’de farkı 13 sayıya çıkardı. Efes, Barac’ı kullanarak farkı 10 sayıya kadar indirse de, dışarıdan şut bulmaya devam eden Galatasaray, 17. dakikasını 39-24 önde geçtiği maçın ilk yarısını, son 3 dakikadaki 8-0’lık Efes serisine rağmen 39-32 önde bitirdi.

11-0’lık seri Efes’e yetmedi
İkinci yarıya Efes Vujacic’in üçlüğüyle başlayıp seriyi 11-0’a çıkarsa da Andric’in basketleriyle sessizliğini bozan Galatasaray, Lakovic’in üç sayılık basketiyle 27. dakikada 48-39 öne geçti, son periyoda da 50-45 üstün girdi.
4. periyoda Ender, Shipp ve Shumpert’ın bulduğu 8 sayıyla giren ve 33. dakikada 58-48 öne geçen Galatasaray Medical Park, maçın sonuna kadar üstünlüğünü elinde tutmayı başardı ve 64-56’lık skorla, 5. maçında 3. galibiyetine ulaştı.

Gönlüm aylar sonra
Anadolu Efes’in yıldız basketbolcusu Kerem Gönlüm, uzun süren sakatlığının ardında formasına kavuştu. A Milli Basketbol Takımı kampında 22 Temmuz tarihinde çapraz bağları kopan ve o tarihten bu yana takımından ayrı kalan Kerem, dün akşam kadroya girdi. Ancak tecrübeli oyuncu Galatasaray karşısında süre alamadı.

Galatasaray taraftarı, her hafta açtığı pankartlarla mesaj vermeyi sürdürüyor.

Birlik mesajı
Tüm Avrupa maçlarında Abdi İpekçi’yi karnaval alanına çeviren Galatasaray seyircisi, Anadolu Efes karşısında da görevini eksiksiz yaptı. Maç öncesinde açtığı dev pankart ile yönetimde son dönemde yaşandığı iddia edilen tatsızlıklara gönderme yapan sarı-kırmızılı taraftarlar tribünlerin tamamını doldururken, maç öncesinde iki takımı da el ele tribüne davet ederek anlamlı bir hareket yaptı, sakatlanarak oyunu terketmek zorunda kalan Batista’yı da alkışladı.