info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emir Türk’tür Türk Kalacak

TBF’nin aldığı son kararla 6’ya çıkan yabancı sayısında devşirme oyuncuların Türk statüsünde olmayacak olmasına tepki gösteren sarı lacivertliler, Emir Preldzic’in lejyoner sayılmaması için girişimler hazırlanıyor.

Fenerbahçe Ülker, Türk Milli Takımı oyuncusu Emir Preldzic’in gelecek sezon yabancı oyuncu kontenjanına girecek olmasından dolayı hukuk savaşı vermeye hazırlanıyor. 
Sezon için çok sık dillendirilen 5 yabancı ile sahaya çıkma konusuna Türkiye Basketbol Federasyonu da olumlu yaklaşmış ve 3 artı 2 olan lejyoner sınırlamasını haziran ayı başında yaptığı toplantı ile 5 artı 0 olarak değiştirmişti. 
 
3 BÜYÜKLER İSTEDİ AMA…
 
FAKAT yapılan lig kurulu toplantısında G.Saray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın temsilcilerinin de destek verdiği 9 kulüp 6 yabancıdan tavır koyunca TBF bir sonraki toplantısında bu sayıyı da kabul etti ama bir şartla… Geride bıraktığımız sezon devşirme statüsünde oynayan Emir Preldzic, Ersin Dağlı, Ali Karadeniz ve Keith Simmons gibi oyuncuların artık yabancı statüsünde sayılacağı yeni düzenlemede 12 kişilik kadronun 6’sı yabancı olabilecekti…
 
Kazanılmış haklarını kaybeden bu isimlerden milli formayı terleten Emir’in yabancı sayılması dikkatleri F.Bahçe’nin üzerine çekmiş, bu konudda sarı lacivertlilerin nasıl bir yol izleyeceği tartışılıyordu. 
 
DİĞERLERİNE DE EMSAL OLACAK
 
VE Şampiyon sonunda harekete geçti… Obradovic’ten gelen rapor doğrultusunda 49 kez mill olan Emir Preldzic’in yeniden Türk statüsünde oynaması için gerekli süreci başlatacak olan sarı lacivertliler, oyuncularının bu sezon da Türk statüsünde forma giyeceğinden emin. Hukukun geriye doğru işlemeyeceğinin altını çizen Fenerbahçeli idareciler, Emir’in gelecek sezon yabancı sayılamayacağının altını çizdi. 
 
Tahkim Kurulu'na başvuruya hazırlanan Fenerbahçe'nin böyle bir başvurusunun kabul edilmesi durumunda diğer devşirme oyuncuların da yine Türk statüsünde oynamasının önü açılacak.
Lengford yetişmedi Emir kampa!
 
BU arada Keith Langford’un vatandaşlık işlemlerinin yetişmemesi nedeniyle Milli Takım koçu Ergin Ataman'ın, Emir’i Milli Takım’ın 10 Temmuz’daki Çeşme ve 21 Temmuz’daki Bormio kamplarına davet edileceğini de ekleyelim.