info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaraylısın Dediler Beşiktaş a Almadılar

Beşiktaş ta Erman Kunter in yardımcılarından biri olması beklenen tecrübeli koç Cem Akdağ, siyah-beyazlı yönetimden Galatasaray Kongre Üyesi olduğu için veto yedi. Akdağ’a kendisi ile çalışılmayacağı iletilirken hiçbir neden belirtilmedi.

 

Milangaz'ın desteğini çekmesinden sonra yeni yapılanmaya giden siyah-beyazlı yönetim, takımın başına da uzun yıllar Fransa'da görev alan tecrübeli koç Erman Kunter'i geçirdi. Kunter'in dümene geçmesinden sonra yardımcılığına kimin geleceği merak konusu oldu ve akıllardaki soru işareti kısa süre sonra kalktı.
 
Son olarak Galatasaray Kadın, ardından da Galatasaray Erkek takımlarını çalıştıran Cem Akdağ ile prensipte anlaşan siyah-beyazlı yönetim, şu günlerde aldığı bu karardan vazgeçti.
 
Cem Akdağ'ın Galatasaray Kulübü Kongre Üyesi olması nedeniyle transferi gerçekleşmedi ancak tecrübeli koça bu ayrılığın nedeni açıklanmadı.
 
Yaşanan bu gelişmeler ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Cem Akdağ şunları söyledi: "Benim ayrılık konusundan pek de haberim yok. Erman Kunter bana bir teklifte bulundu. Ben de 40 yıllık dostluğumuzdan dolayı teklifini kabul ettim. Şimdi de bana yolların ayrıldığı iletildi ancak hiçbir neden söylenmedi. Ben zamanında Beşiktaş Kulübü'nde çalıştım. Hatta zor zamanlarında çalıştım. Şimdi benim Galatasaray Kongre Üyesi olduğum için bu transferin gerçekleşmediği söyleniyor. Böyle bir düşünce tarzı olamaz. Başka bir nedeni vardır herhalde."
 
Beşiktaş Basketbol Şubesi Sorumlusu Abdullah Sözer ise şu açıklamaları yaptı: Cem Akdağ'ın transferini veto ettik. Nedeni ise Galatasaray Kongre Üyesi olması. Profesyonel hayatta bunlar yaşanabilir ancak Galatasaray Kongre Üyesi olan bir kişiyi yardımcı antrenör yapamayız. Herhangi de bir tatsızlık yaşanmadı. Tabii ki herkes bir takım tutuyor ancak kongre üyesi olması bizi doğal olarak tereddüde düşürdü. Ergin Ataman da Galatasaraylıydı bunu iyi biliyoruz ancak o da Ergin Ataman yani. Yardımcı koç getirirken daha dikkatli olmamız gerekiyor. Şimdi Erman Kunter'in yardımcılığına Fransız bir çalıştırıcı getiriyoruz.
 
Geçtiğimiz aylarda görevine son verilen Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'nun yerine göreve getirilmesi gündeme gelen Cem Akdağ, son anda değişen senaryolar nedeniyle adeta direkten dönmüş yerine Ekrem Memnun ile anlaşılmıştı. Cem Akdağ, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ile bir de Avrupa Kupası kazandı.
 
Erman Kunter kendisine yardımcı olsun diye Cem Akdağ'ı istedi. Ancak takımlar ve koçlar formalara, renklere adapte olunca taraftardan da tepki topluyor. Bunun tersi de mümkün değil. Bu ikilemi çözmek imkansız. Beşiktaş'ın tepkisi tamamen tribün tepkisi. O Galatasaraylı ama bir koç. Ben bu durumu pek fazla hazmedemedim. Böyle olursa kimse başka takımda çalışamaz. Sonuçta kendisi profesyonel bir antrenör. Böyle kesin hatlar koymamalıyız. O zaman Erman Kunter'i de gözden geçirmeleri lazım. Beşiktaş'ın asıl meselesi takımın finansmanını bir an önce çözmek. Yoksa Beşiktaş Kulübü böyle küçük kaprislere FEDA olup gidecek.
 
Cem Akdağ'ın antrenörlük kariyeri
 
1991-1992 Türkiye Yıldız Erkek Yardımcı Antrenörlüğü
1992-1993 Türkiye Yıldız Erkek Antrenörlüğü
1993-1994 Türkiye Genç Erkek Antrenörlüğü
1999-2007 Türkiye A Bayan Antrenörlüğü 
 
Kulüp antrenörlüğü
 
1985–1988 Eczacıbaşı Erkek Altyapı Koordinatörü
1989–1993 Galatasaray Erkek Altyapı Koordinatörü
1993–1994 Beşiktaş Erkek Yardımcı Takım Antrenörü
1994–1995 Beşiktaş Erkek Takım Antrenörü
1995–1996 Karşıyaka Erkek Takım Antrenörü
1996–1997 Galatasaray Erkek A Takım Yardımcı Antrenörlüğü
1997–2001 Brisa A Bayan Takım Antrenörü
2007–2009 Galatasaray A Bayan Takım Antrenörü
2009–2010 Galatasaray A Erkek Takım Antrenörü