info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nefes Kesen Maçta Kazanan Fenerbahçe Ülker

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague A Grubu ndaki 5. maçında Bennet Cantu yu uzatmada 85-83 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetine imza attı. Takımını ateşleyen ve rakip potaya 18 sayı bırakan Ömer Onan, galibiyette önemli rol oynadı.

Fenerbahçe Ülker, NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Bennet Cantu'yu uzatmada 85-83 mağlup etti.

Midesinden rahatsızlığı bulunan ve son antrenmanda yer almayan Ömer Onan, 35 dakika süre aldığı mücadeleyi 18 sayıyla tamamladı. Savunmayı ateşleyen isimlerden biri olan Ömer'in yanı sıra uzatma dakikalarında çember altından etkili olan Oğuz Savaş da 13 sayı üretti.  Thabo Sefolosha 14 sayı - 7 ribaunt, Bojan Boganovic ve Roko Ukic de 12'şer sayıyla galibiyette rol oynarken, Gasper Vidmar da 10 sayı üretti.

Bennet Cantu'da ise Gianluca Basile ve Nicolas Mazzarino 12'şer sayı üretirken, Maarten Leunen ve Deniz Marconato da 11'er sayı üretti.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım hücumlardan boş döndü. Thabo Sefolosha'nın serbest atış çizgisinden bulduğu basketlere, Denis Marconato yanıt verirken, 5. dakikanın ardından Bennet Cantu, skoru lehine çevirmeyi başardı. Farkı 7 sayıya kadar çıkartan konuk takım, Bojan Bogdanovic ve Ömer Onan'ın sayılarına engel olamayınca fark eridi ve skoru 19-17'ye geldi. Bennet Cantu, ilk 10 dakikayı bu skorla önde tamamladı.

İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, Ömer Onan'ın sayısıyla Fenerbahçe Ülker, uzun bir sürenin ardından skorda üstünlüğü eline geçirdi. Marko Scekic'in serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle 17. dakikada skor eşitledi. Ömer Onan'la skor bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker, Gianluca Basile ve Maarten Leunen'in sayılarına engel olamayınca soyunma odasına Bennet Cantu, 35-32 önde girdi.

Üçüncü periyodun ilk dakikalarında skordaki üstünlüğünü koruyan Bennet Cantu, Ömer Onan'ın oyuna girmesinin ardından oyunun kontrolünü rakibine devretti. İyi savunma yapan sarı lacivertli takım, Ömer Onan, Roko Ukic ve James Gist'in sayılarıyla 44-42 öne geçti. Farkın açılmasına izin vermeyen Bennet Cantu, skorda tekrar üstünlüğü eline geçirse de son 3 dakikada, 7-0'lık seri elde eden Fenerbahçe Ülker, son 10 dakikaya 56-52'lik skorla önde girdi.

Final periyodunun ilk sayıları Nicolas Mazzarino'den geldi. Skoru 56-54'ye getiren Bennet Cantu, Oğuz Savaş ve Thabo Sefolosha'nın sayılarına engel olamadı. Savunmadaki direncini yükselten sarı lacivertli ekip, son 3:33'e 6 sayı farkla üstün girmesine rağmen; İtalyan temsilcisinin serbest atış çizgisinden bulduğu sayıların önüne geçemedi ve fark 2 sayıya kadar indi. Son saniye içerisinde hücum ribauntlarında başarı sağlayan konuk takım, Oğuz Savaş'ın basketine Maarten Luenen ile yanıt verince son 20 saniyeye 72-70 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile girildi. Bojan Bogdaovic, serbest atış çizgisinden 1/2 ile atınca, fark 3 sayıya çıktı. Nicolas Mazzarino'nun, maçın bitimine 10 saniye kala kaydettiği 3 sayılık basket, skoru eşitledi. Fenerbahçe Ülker, son topta Roko Ukic'le boş dönünce maç  73-73 uzatmaya gitti.

5 dakikalık uzatmaya Ömer Onan'ın basketleriyle başlayan temsilcimiz, Thabo Sefolosha'nın basketiyle skoru 79-75'e getirdi. Oğuz Savaş'la etkili olan Fenerbahçe Ülker, serbest atış çizgisinden bulduğu taktik faullerle karşılaşmadan 85-83 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker, bu skorun ardından galibiyet sayısını 3'e yükseltti. Son 3 maçından da galibiyetle ayrılan sarı lacivertli ekip, gelecek hafta Caja Laboral ile deplasmanda karşılaşacak.

Bennet Cantu ise deplasmandaki ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Evinde 3'te 3 yapan İtalyan temsilcisi, gelecek hafta Nancy deplasmanına konuk olacak.