info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

15 Saatte Gittiler 16 Gol Yediler

Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı, yol yorgunu olarak katıldığı turnuvada çıktığı iki maçı 16-0 ve 15-0’lık skorlarla kaybetti.

Böyle bir seyahat rotası olur mu?

Ankara’dan İstanbul’a, oradan Antalya’ya ve Antalya’dan da Viyana’ya... Buz Hokeyi Kadın Milli Takımımız, 3 saatlik Avusturya’ya, 3 aktarmalı uçak yolculuğu ile tam 15 saatte götürüldü. Aynı gün de maça çıkarıldı. Milliler, sabaha karşı 05.00’de yollara düşüp Ankara-İstanbul, İstanbul-Antalya, Antalya-Viyana üzerinden turnuvanın yapıldığı Kapfenberg şehrine 117 kilometrelik bir otobüs yolculuğu ile getirildi. Üstelik kafile her uçak değişikliğinde oldukça yüklü bagaj parası ödedi. Eşyalarını otele bırakan sporcularımız, ayaklarının tozu ile salona götürülüp yorgunluktan perişan şekilde maça çıkarıldı. Ve beklenen sonuç da alındı. Ekibimiz, Avusturya’nın Neuberg Highlanders takımına 20’şer dakikalık 3 periyot üstünden oynanan maçta 16-0 yenildi. Avusturya ile Slovenya’nın birlikte organize ettikleri orta düzey sporcuların deneyim ve gelişimleri için yapılan DEBL Ligi Kulüplerarası Kızlar Buz Hokeyi Turnuvası’nda “Federasyon Karması” adı altında ay yıldızlı forma ile sahaya çıkarılan milli takımımız, ikinci maçta da aynı takıma bu kez 15-0 kaybetti.

Yaşı küçük diye götürülmedi

Dünya Büyükler Buz Hokeyi Şampiyonası eleme grubunda oynayan ve branşında Türkiye’nin en değerli oyuncusu seçilen 15 yaşındaki İlkim Dilan Uygun ise Avusturya’daki gelişim turnuvasına yaşı küçük gerekçesi ile götürülmedi. Bu duruma tepki gösteren Milenyum Buz Hokeyi Kulübü Başkanı Ali Öztaşdelen, “Kulübümüzün artistik buz pateninden gelen ve fizik olarak Türkiye’nin en iyi buz hokeycisi olan İlkim, grup elemelerinde yarıştırıldı. Bu turnuvaya yaşı küçük diye götürülmemesine bir anlam veremiyorum” diye konuştu.

Bu arada Buz Hokeyi Federasyonu, Avusturya’ya gidecek milli takımı son gün açıklayınca pasaport krizi çıktı. Sporcuların pasaportlarının hazır olmaması üzerine evrak yetiştirme telaşı ile pasaport polisi gece yarılarına kadar çalıştı. 18 yaşından küçük çocuklar için bu kez de muvafakatname sorunu yaşandı.

Personelimiz tecrübesiz

BUZ Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, “Biz federasyon başkanı olduktan sonra personel değişikliğine gidildi. Şu an kadromuz çok tecrübesiz. Genel sekreterimiz de yok. Milli Takım’ı 10 gün önce kampa almıştık. Ancak pasaportları son günün gecesi hazırlayabildik. 24 kişilik kafileyi tek uçakla gönderme imkanımız olmadı’’ açıklamasında bulundu.