info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Biz Zoru Severiz

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda, önceki gün Hırvatistan’a yenilerek büyük bir şok yaşayan Sultanlar, ev sahibi İtalya karşısına galibiyet parolası ile çıktı. Güçlü rakibini iyi bir oyun sonrası deviren ay-yıldızlılar, play-off turuna yükselmeyi başardı

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda B Grubu’ndaki son maçında grup lideri İtalya’yı 3-2 yenen A Milli Takım, play-off turuna yükseldi. Filenin Sultanları’nın rakibi İspanya olurken, zorlu maçta Bahar Toksoy ve Eda Erdem mütheş performansları ile göz doldurdu.
Tur için iki set alması gereken Türkiye, ilk sete iyi başlayamazken, özellikle takımın yıldızı Neslihan Darnel sakatlığı nedeniyle fazla etkili olamadı. ay-yıldızlılar, özellikle Piccinini ve Gioli’yi durduramayınca seti 25-21 kaybetti. İkinci sete de iyi giremeyen Sultanlar, Neriman ve Neslihan’ın sayıları ile setten kopmadı ve Bahar Toksoy’la kritik bloklar yapan Türkiye çekişmeli seti 28-26 kazanarak durumu 1-1’e getirdi.
Üçüncü sette baştan itibaren üstünlüğü ele alan milliler, ikinci teknik molaya önde girdi. Son sayıları çok iyi oynayan Türkiye, Eda Erdem’in bloklarla topladığı sayılarla rahatladı. İtalya setten düşerken, 25-16’yla seti kazanan Sultanlar, tur atlamayı da garantiledi.
Dördüncü sette liderliği garantileyen İtalya oyun disiplininden kopmadı. İkinci teknik molaya 16-14’le üstün giren İtalya, özellikle bloklarda üstün olan taraftı. Son sayılarda konsantrasyonu iyice yitiren Türkiye, seti 25-22 kaybetti ve durum 2-2’ye geldi.
Final setinde çok iyi başlayan Türkiye, Neriman ile sayı bulurken, Piccinini’nin basit hataları Sultanlara moral kazandırdı. Gioli’nin oyunuyla toparlanan İtalya, buna rağmen ilk bölümü 8-5 geride geçmekten kurtulamadı. İkinci bölümde de iyi oyunu sürdüren Türkiye, Esra Gümüş’ün de katkı vermesiyle seti 15-9, maçı da 3-2 kazandı. Ay-yıldızlılar yarın İspanya ile karşılaşacak.

‘Maç öncesi stresliydik’
Filenin Sultanları, İtalya karşısında alınan galibiyetten sonra büyük sevinç yaşadı. Hırvatistan mağlubiyeti ile büyük bir şok yaşadıklarını belirten Neslihan Darnel, “İtalya karşısına çok stresli çıktık. Bir dünya devini mağlup ettik. Artık sıra İspanya’da” diye konuştu. Başarılı performansı ile zaferin mimarlarından biri olan Bahar Toksoy, “Çok zor bir maça çıktık. İki set almamız bize turu getiriyordu. Ancak İtalya’yı yendiğimiz için sevincimiz katlandı” dedi. Neriman Özsoy ise “Kazanmamız gereken bir maçı galip kapattığımız için tabii ki mutluyuz. Fakat artık İspanya maçını düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

MAÇIN KARNESİ
SALON: Palaiper Monza
HAKEMLER: Karin Zaharcova (Çek Cum.), Philippe Vereecke (Fransa)
İTALYA: Lo Bianco (5), Del Core (4), Anzanello (6), Costagrande (4), Piccinini (6), Gioli (5), Leonardi (6), Ortoloni (4), Ferretti (4), Bosetti (5)
TÜRKİYE: Neriman (8), Bahar (8), Polen (6), Gözde (6), Eda (7), Özge (7), Gülden (7), Esra (6), Asuman (6), Güldeniz (6)
SETLER: 25-21, 26-28, 16-25, 25-22, 9-15
SÜRE: 25, 31, 22, 27, 11 (116 dakika)