info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çağla Kubat, Öğrencisiyle Birlikte Kupa Kaldırdı

Büyükçekmece Belediyesi nin Mimarsinan Yelken Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği Pegasus Türkiye Windsurf Şampiyonası Ligi 4.ayak yarışmaları düzenlenen kupa töreniyle sona erdi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin Mimarsinan Yelken Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği Pegasus Türkiye Windsurf Şampiyonası Ligi 4. ayak yarışmaları düzenlenen kupa töreniyle sona erdi. Ünlü manken ve sörfçü Çağla Kubat, kendi kulübünün öğrencisi ile kupa kaldırdı. 
 
4 gün boyunca Mimarsinan Sahili'nde renk cümbüşü oluşturan yelken sporcuları, düzenlenen tören ile kupalarına kavuştu. Türkiye'nin 18 farklı ilinden gelerek Mimarsinan Sahili'nde rakipleriyle mücadele eden 52 sporcu, ödüllerini Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Emine Demirci'nin ellerinden aldı. Windsurf'un en iyilerinin yarıştığı organizasyona Büyükçekmece Belediyesi ile birlikte ev sahipliği yapan Mimarsinan Yelken Kulübü yöneticileri ve Yelken Federasyonu temsilcileri de törende hazır bulundu. 
 
MİNİKLERE TEŞVİK ÖDÜLÜ VERİLDİ 
İzmir, Adana, Muğla, Zonguldak, Trabzon, Çanakkale ve Tekirdağ'ın ardından organizasyonun final ayağına ev sahipliği yapan Büyükçekmece'de eşsiz görüntüler sergileyen sporculardan Master kategorisinin birincisi Çeşmealtı Windsurf Kulübü Sporcusu Özfer Uralp oldu. Genç erkeklerde Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü Sporcusu Poyraz Akay, genç bayanlarda ise ferdi sporcu Fulya Ünlü birincilik ipini göğüsledi. Bayanlar kategorisinin birincisi Türkiye'de bu sporun kurucularından sayılan Çağla Kubat olurken, erkeklerin birincisi ise Arkas Spor Kulübü Yelken Şubesi Sporcusu Enes Yılmazer oldu. Yarışmaya kendi kategorilerinde katılan minik sporculara ise Büyükçekmece Belediyesi tarafından teşvik ödülü verildi. 
 
KUBAT'TAN AKGÜN'E ÖZEL TEŞEKKÜR 
Manken ve oyuncu olan ancak son yıllarda ismi yelken sporu ile anılır hale gelen Çağla Kubat, kendi kulübünün sporcusu olan Poyraz Akay ile birlikte aynı organizasyonda kupa kaldırmanın sevincini yaşadı. Artık kendi başarılarından çok öğrencilerinin başarıları ile mutlu olduğunu söyleyen Kubat, " İstanbul'da bu sporun yapılabileceğini bu organizasyona verdiği sonsuz destek ile gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e özellikle teşekkür ediyorum. Mimarsinan Sahili bu sporun yapılabilmesi için çok uygun bir yer. Yerel yönetimin de organizasyonu sahiplenmesi sayesinde çok güzel bir yarışma düzenlendi. Emeği geçen herkesi tebrik ederim" dedi. 
 
YELKENİN ADI BÜYÜKÇEKMECE İLE ANILACAK 
Türkiye'de spor denilinde akıllara sadece futbolun geldiğini ancak Büyükçekmece Belediyesi olarak bölgelerinde bu anlayışın değişmesine destek verdiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin ise, "Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün, 'Futbola karşı değiliz ancak futbol dışındaki branşların da gelişim göstermesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz' mesajını iletmemi istedi. Mimarsinan Sahili Yelken Sporu için adeta biçilmiş bir kaftan. Bu sporun ilçemizde yayılması için büyük emek sarf eden İbrahim Gülkoku gibi vatandaşlarımızın da bizleri yönlendirmesiyle yelken sporunun isminin Büyükçekmece ile birlikte anılması adına desteklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.