info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vakıfbank Finalde

Vakıfbank iki kez kazandığı Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin çeyrek finalinde Fenerbahçe Grundig karşısında istediğini aldı.

Voleybolda Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin rövanşında Vakıfbank, Fenerbahçe Grundig’e 3-2 yenilmesine rağmen Final-Four biletini cebine indirdi.
 
Sarı-siyahlılar ilk maçta 3-1 yendiği rakibi önünde 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi. Önce durumu 2-1 getiren Vakıfbank, skoru 2-2’ye taşıyıp turu garantileyince maça asılmadı, 3-2’lik yenilgiye rağmen daha önce iki defa kazandığı kupada bir kez daha Final-Four oynama şansını yakaladı.
 
Fenerbahçe hızlı başladı
 
Filedeki Türk derbisine iki takım da kontrollü başladı. Fenerbahçe, Kim Koung ile smaç servis atarak sayı topladı ve ilk teknik molayı 8-7 önde tamamladı. Sarı-lacivertli ekip ayrıca Montano ile dörtten sayı üreterek ikinci teknik molayı da 16-11 üstün kapadı ve seti 25-20 kazandı. İkinci set adeta ilk setin tekrarı oldu. Sarı Melekler özellikle plaselerle seti 25-20 alarak skoru 2-0’a taşıdı.
 
Ancak 3. sette ilk teknik molayı 8-6 önde geçen Fenerbahçe’nin daha sonra hızı kesildi. 12-12’de rakibine yakalanan sarı-lacivertli ekip seti 25-21 kaybetti: 2-1
 
4. sette Fenerbahçe oyundan düştü. Rakibinden çok üstün bir oyun ortaya koyan Vakıfbank seti 25-15 gibi farklı bir skorla kazandı. Sarı-siyahlı ekip maça denge getirmekle kalmadı, aldığı 2. setle Final-Four’u garantiledi.Tie-break setinde turu geçmenin rahatlığı içinde olan Vakıfbank önünde F.Bahçe seti 15-12, maçı da 3-2 kazanmasına rağmen elendi.
 
Aziz Yıldırım gitti
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler ile birlikte maçı izledi. Yıldırım, VakıfBank’ın skoru 2-2’ye getirip turu  garantilemesiyle son seti izlemeden salondan ayrıldı.
 
‘İnanılmaz maçtı’
 
Vakıfbank kaptanı Gözde, Final Four’a kaldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Sarı-siyahlı oyuncu, “Her iki takımı da tebrik ediyorum. Bugün burada inanılmaz bir voleybol vardı. Üst düzey bir oyun oldu” diye konuştu.
 
 
Eczacıbaşı, kareyi tamamladı
 
Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde Eczacıbaşı VitrA, deplasmanda İsviçre ekibi Volero Zürih’i altın sette geçerek Final-Four’da Vakıfbank’ın rakibi oldu.
 
İlk karşılaşmada Volero Zürih’i 3-0 mağlup eden temsilcimiz, rövanşta rakibine 25-23, 24-26, 29-27 ve 25-19 setlerle 3-1 yenilince maç altın sete taşındı. Altın sette Volero Zürih’e 15-12’lik üstünlük sağlayan Eczacıbaşı VitrA tur biletini almayı başardı.
 
İki Türk takımının Final-Four’a yükselmesi nedeniyle statü gereği Vakıfbank ile Eczacıbaşı birbirine rakip oldu. Temsilcilerimiz Polonya’nın Szczecin kentinde 4-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak Final-Four’un ilk maçında karşı karşıya gelecekler.