info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aslan a Alman Tankı!

Galatasaray, Drogba ve Vucinic ten gelen olumsuz haberler üzerine Miroslav Klose için dün çıktığı Almanya seferinden mutlu dönüyor. Fatih Terim in yardımcısı Ümit Davala, eski takım arkadaşı ünlü forveti ikna etti.

2003-2004 sezonunda kiralık olarak oynadığı Werder Bremen forması altında Bundesliga ve Almanya Kupası şampiyonluk sevinci yaşayan Ümit Davala, sonraki iki yıl birlikte ter döktüğü Klose için eski dostluğunu kullanırken, maddi detaylar için ise Bülent Tulun, masaya çarpıcı bir teklif koydu

Johan Elmander ve Selçuk İnan transferleriyle taraftarını heyecanlandıran ancak sonrasında sessizliğe bürünen Galatasaray, aradığı 'marka forveti' buldu: Miroslav Klose...
Günlerdir Didier Drogba ve Mirko Vucinic ile adı anılan sarı-kırmızılı kulüp, iki yıldız isim ve kulüpleri ile yürüttüğü pazarlıklardan sonuç alamayınca, Bayern Münih ile yolunu resmen ayıran tecrübeli santrfora gözünü dikti ve bu transferi Klose'nin eski bir dostu aracılığı ile sanılanın aksine kolayca tatlıya bağladı.

Galatasaray, Miroslav Klose için dün Münih'te önemli adımlar attı. Sarı-kırmızılılar, Bayern Münih'le sözleşmesi biten ve kaburgalarındaki rahatsızlığı yüzünden Almanya'nın son iki maçında forma giyemeyen futbolcu ve menajeri Alexander Schütt ile temas kurdu. Trabzonspor'un da gündeminde olan ve son olarak Beşiktaş için ismi geçen 32 yaşındaki golcüyü listesine dahil eden Aslan, Drogba-Milito-Vucinic gibi forvetlerin yüksek maliyetleri yüzünden Klose'ye yönelmişti.
Başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun ile yardımcı antrenör Ümit Davala, Klose ve menajeri ile görüşerek, bonservisi elinde olan yıldız futbolcuya sarı-kırmızılı kulübün resmi teklifini sundular. Aynı zamanda İtalya'dan Lazio ile İspanya'dan Valencia'nın da Klose'ye talip olduğu, ancak Galatasaray'ın çok altında rakamlar önerdikleri belirlendi. Üç yıllık sözleşme teklif edilen Klose'ye yıllık 2.5 milyon euro garanti ücret ve maç başına 30 bin euro önerildiği öğrenildi.
Bu arada Elmander'den sonra Klose'ye de doğum günü sürprizi hazırlandı. 33. yaşını yarın kutlayacak olan tecrübeli golcünün transferinin doğum gününde açıklanması planlanıyor.

LAZİO'YU DEVRE DIŞI BIRAKAN TEKLİF

Tulun ise Lazio'nun yıllık 2 milyon Euro'luk teklifini havada bırakmak için Klose'nin menajeri Schütt'e yıllık 2.5 milyon garanti para ve maç başına 30 bin Euro önerisini iletti. Bu teklif üzerine taraflar arasında TSİ gece yarısı anlaşma sağlanırken, Galatasaray'ın Klose transferini bugün resmen açıklayacağı gelen haberler arasında.

Öte yandan Larsson’u Finlandiya karşısında izlemek için akreditasyon yapan Ümit Davala ve Bülent Tulun’un Klose transferinin uzaması yüzünden İsveç seferini askıya aldıkları bildirildi.
İsveç’in, Finlandiya’yı 5-0 yendiği Euro 2012 Elemeleri maçında ilk golü Galatasaray’ın gündemindeki Kallström atarken Larsson 90 dakika görev yaptı. 81 dakika sahada kalan Cim-Bom’un yeni transferi Elmander ise başarılı bir futbol ortaya koydu.

MARKA GOLCÜ KLOSE!
Kendisine bir yıllık sözleşme öneren Bayern Münih'e veda eden Miroslav Klose, Alman Milli Takımı'ndaki partneri Podolski gibi Polonya asıllı. Bundesliga'da son 10 yılın en iyi golcüsü olarak kabul edilen Klose, 2004-2007 yılları arasında Werder Bremen'de forma giymişti. 14 golle Dünya Kupaları tarihinin en fazla gol atan ikinci golcüsü ünvanını elinde bulunduran Klose, geride kalan sezonda 20 lig maçında forma giydi ve sadece bir gol atabildi. Villarreal, Lazio ve Everton da 32 yaşındaki forvet oyuncusunun peşinde koşuyordu.