info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aslan Liverpool u Dize Getirdi

Galatasaray, Türk Telekom Arena’da Fatih Terim yönetiminde çıktığı ilk sınavda futbol ziyafeti verdi, Liverpool’a sahayı adeta dar etti. Cim-Bom, Baros (2) ve Elmander’in golleriyle farka giderken, eski günlerine dönmek üzere olduğunu da gösterdi

Atalarımızın her durum için mutlaka söylediği bir söz vardır. Dünkü maça atıfta bulunacak en önemli söz “İş bilenin, kılıç kuşananın.”... İsterseniz açalım biraz... Liverpool ile Türk Telekom Arena’da karşılaşan Cim-Bom, 40 bin taraftara bir futbol ziyafeti çektirdi. Deyim yerindeyse futbolun anavatını İngilizlerin en önemli ekiplerinden birine, futbol dersi verdi. Hem de, çıraklık döneminde.
 
Fatih Terim’in felsefesi ve oyun sistemini çabuk kabullenen sarı-kırmızılılar, birkaç haftada çok önemli mesafe kat ettiğini dün gösterdi. Ujfalusi sağ kanatta, Real Madrid’te Ramos ne yapıyorsa onu yaptı. Çek sağ bek, vatandaşı Baros’a iki gol hazırladı. En büyük soru işareti Melo, adrese teslim pasları ve Selçuk ile uyumu ile yıllardır kanayan yara olan ön liberoya çare olacağının ışığını verdi.
 
Çeklerin yıldızlaştığı, Melo’nun yüzleri güldürdüğü maçta, Sabri ve Kazım’ın enerjisi, Selçuk’un oyun zekası, Elmander’in şık golü ve performansı ile savunma ve kalenin üzerlerine düşeni yapması diğer artı noktalardı...
 
1’de Baros ayağına gelen net fırsatı değerlendiremedi. 9’da Kazım’la başlayan atakta Ujfalusi bekletmeden Baros’u buldu. Çek yıldızın yarım volesi Doni’nin altından ağlarla buluştu: 1-0. 34’te Baros’un kafasında yerden seken topu Doni zor çıkardı. 36’da Carroll’un indirdiği topa, yakın mesafeden Flanagan vuramadı. 40’ta Selçuk’un kornerinde Ujfalusi arkaya indirdi, Baros ise sadece kafasını uzattı: 2-0.
 
64’te Kuyt sağdan ortaladı. Aquilani yakın mesafeden Ufuk’un üzerine vurdu. 85’te Ayhan’ın ortasında ceza alanı dışında bekleyen Elmander voleyi vurdu ve farkı 3’e çıkardı: 3-0.
 
Maçın Karnesi
 
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Baki Tuncay Akın, Erdinç Sezertam
G.SARAY: Aykut (6) (Dk.46 Ufuk (6)-Ujfalusi (8) (Dk.88 Semih), Gökhan (6), Servet (6), Hakan Balta (6) (Dk.66 Çağlar) - Melo (7)(Dk.71 Ayhan (6), Sabri (6) (Dk.87 Emre), Selçuk (7) (Dk.82 Ceyhun), Kazım (6) (Dk.66 Elmander (7)-Baros (8) (Dk.76), Arda (6) (Dk.86 Culio)
LİVERPOOL: Doni (4) - Flanagan (4), Kelly (4) (Dk.68 Ayala (4), Kyrgiakos (4), Insua (4) - Degen (4) (Dk.46 Aquilani (5), Poulsen (5) (Dk. 82 Coady), Shelvey (5) (Dk.68 Spearing (5), Robinson (4) (Dk.46 Kuyt (5) - Cole (4), Carroll (6) (Dk.82 Wisdom)
GOLLER: Milan Baros (Dk. 9 ve 40), Elmander (Dk. 85)
SARI KART: Shelvey, Degen, Spearing (Liverpool), Hakan Balta (G.Saray)
 
Maçın Özet Görüntüleri