info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ayaktayız

Fenerbahçe, Trabzon gibi zorlu deplasmanda gergin atmosfere rağmen üç puanı almayı başardı, şampiyonluk rüyasını bırakmadı. Sarı-lacivertli ekip, Emre ile golü yakaladı, Bienvenu farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi, Burak ile umutlansa da Cristian geceyi noktaladı

Belki de tüm zamanların en zor maçı olacaktı Fenerbahçe için. Tüm zamanlar içinde Trabzonspor’un da rakibine belki en fazla öfke duyduğu zaman dilimini yaşıyorduk.
Bu ortamda spor, futbol adına “Lanet olsun” dedirten boyutları da yaşayacak, isyan edecek, bir yandan da İstanbul’daki derbi ile birlikte maçın doğuracağı sonucun yaşatacağı tadı merak edecektik.
Aykut Kocaman’ın, Alex’siz takım icadı anlamında, geçmiştekilere göre en iyi işi çıkarttığına da tanık olacaktık. Cristian’ı Alex’in yerine koyup, Emre’den maksimum yararlanmak bu olmalıydı.
Trabzonspor ise tribünlerin öfke selinden bir türlü başını kaldıramayacak, top yapacak anı bulamayacaktı. Yani yine keskin sirke küpüne zarar verecekti.
3’te Emre, Cristian ile verkaça girip, Tolga ile karşı karşıya kaldı ve basit bir vuruşla Fenerbahçe’nin golünü attı: 0-1. 15’te Stoch ceza alanı dışından sert şut attı, Tolga kornere çeldi. 32’de Emre ani atakta Stoch’u kaleci Tolga ile karşı karşıya getiren pası attı, Stoch plasesini boş kaleye kısa atınca Serkan uzaklaştırmaya çalıştı ancak Bienvenu bu topa yetişip, önündeki Giray’ı çalımladı ve ikinci Fenerbahçe golünü attı: 0-2. 45+3’te Olcan soldan korner çizgisine inip ortaladı, kale önündeki Burak topu düzeltip, golü attı: 1-2
58’de Orhan’ın ara pasında Tolga ile karşı karşıya kalan Dia golü kaçırdı. 70’de Burak serbest atış kullandı, Volkan son anda topu çeldi, üstten kornere gönderdi, golü engelledi. 84’te Cristian geceyi noktalayan golünü attı, Bienvenu’nün gönderdiği topu Tolga’nın üzerinden aşırttı: 1-3.

KIRILMA NOKTASI

84. dakika
Cristian’ın bu dakikada attığı gol, bu sezon ligin finalini kimin oynayacağını belirleyen, sadece maçın değil, sezonun da kırılma anıydı. Trabzonspor tek kale oyuna geçmişken Cristian bu ani golle geceyi bitirdi.

MAÇIN ADAMI

Emre
Fenerbahçe’nin en üretken ve en savaşan oyuncusuydu. Sahanın en üzerine oynanan oyuncusu olmasına, 20 bin kişinin küfürlerine maruz kalmasına karşın sinirlerine hakim olup, maçı kazandırdı, kendi kendine de ders
verdi.