info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Barça Süper Messi En Süper

İspanya Süper Kupası nın rövanş maçında Real Madrid i süper yıldızı Messi nin iki golüyle 3-2 mağlup eden Barcelona, Süper Kupa nın sahibi oldu. Maçın sonunda saha karışırken, üç oyuncu kırmızı kart gördü.

İspanya Süper Kupası'nın rövanş maçında Real Madrid'i 'süper' yıldızı Messi'nin iki golüyle 3-2 mağlup eden Barcelona, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Barça'ya kupayı getiren goller Inieste ve Messi'den (2) gelirken, Real Madrid adına Cristiano Ronaldo ve Benzema'nın golleri mağlubiyete engel olamadı.

Santiago Bernabeu'da 2-2 sonuçlanan ilk maçın rövanşında Nou Camp'ta 3-2 kazanan Katalanlar, üst üste üçüncü kez İspanya Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

Maçın sonunda yaşananlar ise bu muhteşem maça gölge düşürdü. Son dakika içinde Mesut Özil de dahil olmak üzere üç oyuncu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İLK YARIDA MADRID OYNADI BARÇA ATTI
Maça beklenenin aksine konuk takım Real Madrid daha istekli başladı. Henüz ilk dakikalarda Cristiano Ronaldo ile bir gol pozisyonu da yakalayan Madrid, buna rağmen öne geçmeyi başaramadı.

Real Madrid'in baskılı oyunu karşısında hızlı ataklarla etkili olmaya çalışan Barcelona, Iniesta ile 15. dakikada 1-0 öne geçti. Orta sahada topla buluşan Messi'nin güzel ara pası ile savunmanın arkasına hareketlenen Iniesta, Iker Casillas'ın üzerinden topu filelere gönderdi.

Barça'nın galibiyet sevinci sadece 5 dakika sürdü. 20. dakikada kullanılan köşe vuruşunda, Benzema ceza sahası dışında topu kontrol etti. Onun kaleye gönderdiği topa ayak koyan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, beraberliği sağladı.

Beraberlik golünün hemen ardından Barcelonalı Pedro, harika bir vuruş yaptı ceza sahasının çaprazından. Casillas ise bu şutu, aynı güzellikte kurtardı.

İlk yarının ilerleyen dakikalarda Real Madrid, Barcelona kalesine sık sık galibiyet golü için yüklendi. Özelikle Ronaldo'nun şutunda üst direkte patlayan top, adeta eflatun beyazlılar için kader anıydı.

Ronaldo'nun direkten dönen topunun ardından Barcelona, ilk devre biterken Arjantinli Messi ile yeniden öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda Messi topu ceza sahasının dışında kontrol etti ve Pique'ye verdi. Pique'nin muhteşem topuk pası ile hareketlenen Messi, Madrid savunmasının bakışları arasında Barça'yı 2-1 öne geçirdi.

'El Clasico'nun ilk devresi de Barcelona'nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

SON SÖZÜ TABİİ Kİ MESSİ SÖYLEDİ...
İkinci yarı ise ilk devrenin aksine temposuz başladı. Barcelona oyunu kendi sahasında kabul ederek, hızlı hücumlarla tehlike aradı. Real Madrid ise rakibine göre daha fazla koşup, mücadele ederek oyunda kontrolü sağlamak için büyük uğraş verdi.

Zaman zaman maçta ciddi gerginlikler de yaşandı. Marcelo ve Mascherano ile başlayan tartışmaya Dani Alves ve Cristiano Ronaldo da dahil olunca uzun süre ortalık yatışmadı.

Barcelona, Real Madrid'i uyutup kupaya yaklaştığını düşünürken sahneye ilk maçın en büyük hayal kırıklığı Karim Benzema çıktı. 81. dakikada köşe vuruşu sonrası Barça ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Fransız oyuncu, bitime sadece 9 dakika kala eşitliği sağladı.

Beraberlik golünün hemen ardından ise Katalanların yıllardır hayalini kurduğu bir düş gerçek oldu. Cesc Fabregas, Camp Nou çimlerine Barcelona forması ile adım attı. Fabregas oyuna girerken adeta stat yıkıldı.

Maçın uzatmaya gideceğini düşünenler ise bir ismi hesaba katmadılar. Messi..

Sağ kanattan ceza sahasına giren Adriano'nun ortasına, uçarak gelen Messi, muhteşem bir vuruşla Barça'yı yeniden öne geçirdi ve maçta durumu 3-2 yaptı.

Maçın son dakikası ise 'El Clasico'ya gölge düşürdü. Marcelo'nun Fabregas'a sert hareketi ile başlayan gerginlik, Jose Mourinho ve Barcelona teknik heyetinin de olaya dahil olması ile büyüdü. Olayların ardından Marcelo, Mesut Özil ve David Villa kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bu pozisyonun ardından karşılaşma sona erdi ve Katalanlar Süper Kupa'ya uzanan taraf oldu.

FC BARCELONA: 3 - REAL MADRİD: 2
Stat: Nou Camp
Hakem: Fernandez Borbalan
Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Abidal, Xavi, Busquets (Dk. 46 Keita), İniesta, Pedro (Dk. 83 Cesc Fabregas), Messi, Villa (Dk. 74 Adriano)
Real Madrid: Casillas, Pepe, Carvalho, Sergio Ramos, Coentrao, Khedira (Dk. 46 Marcelo), Xabi Alonso, Di Maria (Dk. 65 Higuain), Mesut (Dk. 78 Kaka), Ronaldo, Benzema
Goller: Dk. 15 Iniesta, Dk. 45 ve 88 Messi (Barcelona), Dk. 20 Ronaldo, Dk. 82 Benzema (Real Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 28 Khedira, Dk. 55 Ronaldo, Dk. 62 Pepe, Dk. 78 Sergio Ramos, Dk. 83 Coentrao (Real Madrid), Dk. 42 Xavi, Dk. 55 Mascherano, Dk. 90+1 Valdes (Barcelona)
Kırmızı kartlar: Dk. 90+3 Marcelo, Dk. 90+3 Mesut Özil (Real Madrid), Dk. 90+3 Villa (Barcelona)