info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bayram Harçlığı İkiye Bölündü

Spor Toto Süper Lig de İstanbul Büyükşehir Belediyespor Cihan Haspolatlı ile öne geçtiği karşılaşmada Hugo Almeida nın golüne engel olamadı ve puanlar paylaşıldı. Siyah-Beyazlı ekip, Atatürk Olimpiyat Stadı nda rakibini yine mağlup edemedi.

 

Spor Toto Süper Lig'de birinci haftanın karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.
İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın 59. dakikasında Cihan Haspolatlı'nın golüne Beşiktaş, 83. dakikada Hugo Almeida ile yanıt verdi ve mücadele 1-1 sona erdi.
 
Beşiktaş'ta yeni transferler Mehmet Akgün, Allan McGregor, İsmail Köybaşı sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almazken, Batuhan Karadeniz ilk 18'de kendisine yer bulsa da süre alamadı.
 
Mücadelenin ilk 10 dakikalık bölümünde her iki takımın ciddi bir atak girişimi bulunmazken, 19. dakikada sakatlanan Veli Kavlak yerini Necip Uysal'a bıraktı.
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor 20 dakikada üç sarı kart görürken, dakikalar 29'u gösterirken Mahmmut Tekdemir'in uzun mesafeden çektiği şutta Cenk Gönen topu güçlükle çelerken, İbrahim Toraman boşta kalan topu taca gönderdi.
40. dakikada maçın en net gol pozisyonuna ev sahibi takım girdi. Beşiktaş savunmasının az adamla yakalandığı pozisyonda Visca, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı ancak Cenk bu pozisyonda topu son anda çeldi.
 
Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.
48. dakikada Edin Visca'nın serbest vuruşunda kaleci Cenk Gönen topu kornere gönderdi ve gole izin vermedi.
Beşiktaş bu dakikalarda rakip kalede etkili olurken, üst üste geliştirdiği pozisyonlarda aradığı golü bulamadı. Olcay ve Mustafa Pektemek'in ataklarından Siyah-Beyazlı ekip gol çıkartamadı.
 
59. dakikada İstanbul BŞB, skorda 1-0 üstünlüğü yakaladı. Visca'nın ortasında arka direkte topla buluşan Cihan Haspolatlı gelişine çektiği şut Cenk Gönen'in sağından ağlarla buluştu: 1-0
 
Skorda geriye düşen Samet Aybaba, ikinci oyuncu değişikliğini kullandı. Mustafa Pektemek yerini Mehmet Akyüz'e bıraktı.
Samet Aybaba son kozunu ise Oğuzhan Özyakup'u oyuna alarak yaptı. Hasan Türk kenara gelirken, 68. dakikada Oğuzhan oyuna dahil oldu.
80'de Tom Silva ve Cihan Haspolatlı yerlerini Turgay Bahadır ve Gökhan Süzen'e bıraktı.
 
71'de Webo, 76'da da Manuel Fernandes serbest vuruşlardan başarısız olurken, 83. dakikada Beşiktaş Almedia ile skorda eşitliği sağladı. Fernandes'in ortasında Hugo Almeida'nın şık kafa vuruşunda kaleci Carvalho topun ağlara gitmesine engel olamadı.
Kalan dakikalarda Beşiktaş, skoru değiştirmek adına rakip kaleye yüklense de galibiyet golünü bulamadı.
 
Mücadele 1-1 sona erdi.
 
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 1
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Özgür Yankaya, Bülent Gökçü, Muhittin Gürses
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Carvalho, Geraldes, Metin Depe, Can Arat, Ekrem Ekşioğlu, Mahmut Tekdemir, Cihan Haspolatlı (Dk. 81 Gökhan Süzen), Holmen, Visca (Dk. 86 Ömer Can Sokullu), Tom Silva (Dk. 80 Turgay Bahadır), Webo
 
Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, Uğur Boral, Hasan Türk (Dk. 68 Oğuzhan Özyakup), Fernandes, Veli Kavlak (Dk. 19 Necip Uysal), Olcay Şahan, Mustafa Pektemek (Dk. 61 Mehmet Akyüz), Almeida
 
Gol: Dk. 59 Cihan Haspolatlı (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 83 Almeida (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 6 Tom Silva, Dk. 18 Visca, Dk. 20 Cihan Haspolatlı, Dk. 75 Can Arat, Dk. 82 Ekrem Ekşioğlu, Gökhan Süzen (Maç sonu) (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 47 Mustafa Pektemek, Dk. 70 İbrahim Toraman, Dk. 78 Hilbert (Beşiktaş)
 
KABUS DEVAM EDİYOR
Spor Toto Süper Lig'in ilk hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın Atatürk Olimpiyat Stadı kabusu devam etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda daha önce yaptığı 6 resmi maçı kazanamayan siyah-beyazlılar, 7. karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrılarak, galibiyetle tanışamadı.
Beşiktaş, 6'sı Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı 7 resmi maçın 3'ünü yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, hiç galip gelemedi.
 
İBB SPOR'A ŞANSI TUTMUYOR
Beşiktaş'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısındaki şanssızlığı, 2012-2013 sezonun ilk hafta maçında da sürdü.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile daha önce yaptığı 12 resmi maçın sadece 2'sini kazanabilen ''Kara Kartallar'', 13. maçta da 3 puanla tanışamadı.
İki ekip arasında, 11'i Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası'nda olmak üzere oynanan 13 resmi maçtan 4'ünü İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 2'sini Beşiktaş kazanırken, 7 maç da berabere sonuçlandı.
Bu maçlarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor 16, Beşiktaş ise 14 gol attı.
 
6 MAÇTIR YENEMİYOR
Beşiktaş, galip gelmekte en çok zorlandığı rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında son 6 resmi maçı da kazanamadı.
Süper Lig'de 2010-2011 sezonundaki her 2 maçı da yitiren siyah-beyazlılar, aynı sezon Kayseri'de oynanan Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı rakibine, 2-2 biten normal süre ve uzatma dakikaları sonrasında ancak penaltı atışlarıyla 4-3 üstünlük kurarak, kupayı müzesine götürdü.
Beşiktaş, geçen sezonki lig maçlarında ise BJK İnönü Stadı'nda 1-1, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ise 2-2 berabere kaldı. ''Kara Kartallar'', son olarak da bu akşam 1-1 berabere kalıp, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında yine 3 puan alamadı.
 
DEPLASMANDA 11 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Süper Lig'de rakip sahalardaki son galibiyetini geçen sezon 20 Ocak 2012 tarihinde Medical Park Antalyaspor karşısında 2-1'lik sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonra deplasmanda 3 puana hasret kaldı.
Beşiktaş, 30 Ocak'ta Kayserispor karşısında 1-0'lık yenilgiyle başlayan kötü deplasman performansı serisinde, BJK İnönü Stadı dışındaki maçlarda 6 kez rakiplerine yenildi, 5 kez berabere kaldı.
Bu süre içindeki 11 deplasman maçında toplam 11 gol atabilen siyah-beyazlılar, kalesinde ise 17 gol gördü.
Ligde son 10 rakip saha maçında da kalesinde gol gören Beşiktaş, buna karşın 3 kez gol yollarında suskun kaldı.
 
KAFA GOLLERİNE DEVAM
Geçen sezon ligin kafayla en çok gol atan takımı olan Beşiktaş, yeni sezona da kafa golüyle başladı.
Cihan Haspolatlı'nın 59. dakikada attığı golle 1-0 yenik duruma düşen siyah-beyazlılar, 83. dakikada Almeida'nın kafa golüyle eşitliği sağladı ve geçen sezonki kafa golü geleneğini bu sezon da sürdürdü.
 
VELİ SAKATLANDI
Beşiktaş'ın geçen sezon en istikrarlı futbolcularından biri olan Veli Kavlak, karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanarak, oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Maçın 14. dakikasında sol baldırından sakatlanan Veli, tedavisinin ardından oyuna devam etti. Ancak 19. dakikada kenara işaret ederek oyuna devam edemeyeceğini söyleyince, yerine Necip Uysal forma giydi.
 
7 BİN BİLETLİ SEYİRCİ İZLEDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş arasındaki Spor Toto Süper Lig ilk hafta maçını 7 bin biletli seyircinin izlediği açıklandı.
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermezken, maçın Ramazan Bayramı'nın ilk gününe denk gelmesi de seyirci
sayısında düşüşe neden oldu.
 
9 SARI KART ÇIKTI
Zaman zaman sert geçen maçta, iki takım toplam 9 sarı kart gördü.
Beşiktaş'ta İbrahim Toraman, Hilbert ve Mustafa Pektemek, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise Tom Silva, Visca, Cihan Haspolatlı, Can Arat, Ekrem Ekşioğlu ve Gökhan Süzen sarı kartla cezalandırıldı.
 
RECEP ÇETİN, TRİBÜNE...
Karşılaşmanın 63. dakikasında Beşiktaş'ın yardımcı antrenörü Recep Çetin, hakem tarafından tribüne gönderildi.
Bu arada, siyah-beyazlı taraftarlar karşılaşma sonrası futbolcuları tribüne çağırıp moral verdi. Taraftarlar, gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisine göndermede bulunarak, ''İnönü Cim Bom'a mezar olacak'' diye tezahürat yaptı.