info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşiktaş:1 Sporting Lizbon:1

Beşiktaş, Sporting Lizbon engeline takıldı, rakibini yarışın dışına itme fırsatını harcadı: 1-1

Beşiktaş, maça tutuk ve etkisiz başladı. Oyunun kontrolünü eline geçiren ve birçok pozisyon üreten Portekiz ekibi Bryan Ruiz ile skor avantajını yakaladı. İkinci yarı Oğuzhan’ın girmesiyle hareketlenen siyah-beyazlı ekip Gökhan Töre ile eşitliği sağladı ancak galibiyet golünü bulamadı.
 
 
Sporting Lizbon maçı öncesinde, Beşiktaş’ın tek şanssızlığı ligde Fenerbahçe ile oynamış olmasıydı. Derbinin önemi nedeniyle Şenol Güneş, dün geceki zorlu maç öncesinde istediği rotasyonu yapamadı. Fakat Portekiz ekibinin teknik patronu Jorge Jesus’un, ligdeki son maç olan Boavista deplasmanındaki on biriyle, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki on biri çok farklıydı. Slimani ve Montero gibi önemli oyuncularını yedek soyundurmuş olsa bile, en azından tüm futbolcularından en iyi verimi alabilme şansı vardı.
 
Fenerbahçe onbirinden, Oğuzhan ile Tosic’i keserek yerlerine Necip ve İsmail’i görevlendiren Güneş, cezalı Olcay’ın boşluğunu ise Quaresma ile doldurmaya çalıştı. Bu düzendeki Beşiktaş, ilk yarıda tıpkı derbide de olduğu gibi pozisyon fukaralığı yaşadı.
 
Oysa Sporting Lizbon tam tersi bir görüntü sergilediği için, dün kaleci Tolga’ya çok yük bindi diyebiliriz. 12. dakikada eski takım arkadaşı Gutierrez’in üst üste yaptığı iki gol denemesinde, tecrübeli eldiven kurtarışlarıyla kalitesini gösterdi. Fakat 16. dakikada Bryan Ruiz’in, Beck’e çarpan şutunda ise Tolga tam bir şanssızlık yaşayınca, ilk gol konuk ekipten gelmiş oldu.
 
Beşiktaş, ikinci yarının başındaki Necip-Oğuzhan değişikliğiyle, özüne döndü. 51. dakikada Tolga, yine tehlikeli bir Gutierrez şutunu kalesinden uzaklaştırarak, Portekiz ekibinin maçın fişini çekmesine izin vermedi.
 
Sosa’dan müthiş asist
 
61. dakikada  Sosa’nın akıl dolu topuk pasıyla buluşan Gökhan Töre, attığı beraberlik golüyle, deyim yerindeyse Beşiktaş’ı yoğun bakımdan çıkardı. İkinci gole 85. dakikada Atiba ile çok yaklaşan Beşiktaş, bu ataktan eli boş dönünce bir puana razı oldu.