info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu sene o sene! ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ!..

Spor Toto Süper Lig`de şampiyonluk kupası Beşiktaş`ın. Kartal, Osmanlıspor`u 3-1 yendi; bitime 1 hafta kala 7 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

Beşiktaş adına 7 yıldır özlenen şampiyonluğun akşamı. Kazanması bile gerekmiyor. Bir beraberlikle özlemi sona erdirecekler. Osmanlıspor`un kafasında UEFA Avrupa Ligi ve Beşiktaş`ı tuzağına düşürmek var. Deplasmanlarda büyük takımlara kan kusturdular sezon boyunca. Beşiktaş`ta Olcay cezalı. Yerinde Gökhan Töre var.

7`nci dakikada Pinto soldan serbest atış kullandı. Boş durumdaki Musa`nın kafası üstten farklı şekilde dışarı gitti. Osmanlıspor`un önde baskısı Beşiktaş`ın sahasından rahat çıkmasına izin vermiyordu. 15. dakikadan sonra ev sahibi yavaş yavaş ileriye gitmeye başladı. 21`de Gökhan`ın Sağdan köşe vuruşunda Marcelo kafayla ağları buldu: 1-0. 24`te bir köşe vuruşu daha. Savunma çıkaramıyor topu tehlike hunisinden. Yine Marcelo, bu kez ayakla buluyor köşeyi:2-0.

30`da Sosa sağdan ceza alanına girdi. Vuruşu üst direkten geri geldi. 34`te Ndiaye`nin ara pasıyla Rusescu ceza alanına girdi. Tolga, kalesinden çıkarak tehlikeyi önledi. 41`de Quaresma`nın kendine has bir vuruşla yaptığı aşırtma üst direkten dışarı gitti. İlk yarı 2-0 sona erdi.

48`de Gomez, sağ tarafı yara yara ceza alanında ilerledi. Sonunda da en iyi yaptığı işi yaptı: 3-0. 69`da Muhammed sağdan geldi. Yerden pasında Ndiaye yakın mesafeden dışarı gönderdi. 73`te Torje`nin şutunu Tolga çok şık çıkardı. Art arda gelen Osmanlı atakları 74`te meyvesini verdi. Korner sonrası karambolde Webo ağları buldu: 3-1.

Zorlu bir sezon geçti. Şenol Güneş Yönetimi`nde hücum ağırlıklı bir performansla şampiyonluk geldi. Sezonun sonlarında Vodafone Arena`nın da açılmasıyla birlikte göçebelikten de kurtuldular. Feda döneminden şampiyonluğa uzun yıllar unutulmayacak bir süreç. Bu süreçte acılar çeken ve feda diyenler zafere imza attılar.

BEŞİKTAŞ-OSMANLISPOR: 3-1

STAT : Vodafone Arena
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş
BEŞİKTAŞ: Tolga- Beck, Marcelo, Tosic, İsmail- Atiba, Oğuzhan (75 Oğuzhan)- Gökhan (66 Kerim), Sosa, Quaresma (87 Cenk)- Gomez

OSMANLISPOR:
Ahmet- Muhammed, Szukala, Uğur, Pinto- Mehmet (54 Erdal), Lawal, Musa- Ndiaye, Dzon (54 Torje)- Rusescu (62 Webo) SARI KARTLAR: Oğuzhan; Rusescu
GOLLER: Marcelo (21, 24), Gomez (48); Webo (74)