info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çaykur Rizespor ile Galatasaray’ın Mücadelesi Nefesleri Kesti

Çaykur Rizespor Galatasaray maçı nefesleri kesti! Yağmur altındaki karşılaşma gollere, tartışmalı pozisyonlara, penaltıya ve kırmızı karta sahne oldu. Mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 90+11. dakikada Morutan`ın golüyle 3-2 kazanmayı başardı.

Süper Lig’in 8. haftası süper bir maçla sona erdi! Çaykur Rizespor ile Galatasaray’ın karşılaşmasında 5 gol, kırmızı kart ve penaltı çıktı. Mücadele sarı-kırmızılı takımın 3-2’lik galibiyetiyle sona erdi.
 
Çaykur Didi Stadı’nda oynanan mücadelenin 5. dakikasında Galatasaray, Mostafa Mohamed ile 1-0 öne geçti. Çaykur Rizespor ise 17. dakikada Joel Pohjanpalo ile cevap verdi. Golden sonra sarı-kırmızılı futbolcular, Berkan’a faul yapıldığı gerekçesiyle itiraz etse de VAR’dan sonra da karar değişmedi.
 
Maçın başında geriye düşen Çaykur Rizespor 26. dakikada Finli forvetiyle bir kez daha topu filere gönderip 2-1’lik üstünlüğü yakaladı.
 
İkinci yarıya Halil ve Ömer Bayram’ı alarak başlayan Fatih Terim, 72. dakikada da Feghouli yerine Kerem’i oyuna aldı. Galatasaray’ın beklediği beraberlik golü 75’te geldi. Mostafa Mohamed ceza sahasındaki vuruşuyla skoru 2-2 yaptı.
 
86. dakikada Galatasaraylı Berkan Kutlu büyük hatası sonrasında hem penaltıya sebebiyet verdi hem de kırmızı kart gördü. Çaykur Rizespor’un penaltısında topun başına geçen Boldrin, topu dışarı attı!
 
Duraklama dakikalarında iki takım da gol pozisyonları yakaladı ancak değerlendiren takım Galatasaray oldu. 90+11. dakikada Diagne’nin sağ kanattan taşıdığı top Galatasaray’a galibiyet golünü getirdi. Diagne rakiplerinden sıyrılıp arka direkte bomboş olan Morutan’a pasını aktardı. Rumen futbolcu kariyerinin en rahat gollerinden birini atarak takımını 3-2’lik galibiyete taşıdı.
 
Bu sonucun ardından ligde galibiyeti bulunmayan tek takım olan Çaykur Rizespor 1 puanda kalırken, Galatasaray da haftayı 14 puanla 8. sırada tamamladı.
 
MOSTAFA MOHAMED’DEN SEZONUN İLK GOLÜ
Maçın 5. dakikasında Feghouli ceza sahasındaki Babel’i görmek istedi ancak yapılan ortada savunma araya girdi. Ceza sahasında kalan topu Mostafa Mohamed kontrol edip şutunu sert şekilde kaleye gönderdi ve top filelere gitti: 1-0.
 
RİZESPOR 17’DE DENGEYİ YAKALADI
Çaykur Rizespor’un 17. dakikada beraberlik golü geldi. Rakip yarı sahada kazanılan top sonrasında Eric Sabo ceza sahasında topla buluştu ve kale önündeki Joel Pohjanpalo’yu iyi gördü. 27 yaşındaki Fin forvet rahat bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1.
 
Galatasaraylı futbolcular, golden önce Berkan Kutlu’ya faul yapıldığına dair itirazlarda bulundu. Ali Palabıyık, VAR odasıyla yaptığı kısa konuşmanın ardından gol için orta noktayı gösterdi.
 
POHJANPALO YİNE SAHNEDE
 
Maça neredeyse yenik başlayan Çaykur Rizespor, 26. dakikada öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda top ön direkten arka direğe gönderildi. Savunmadan seken topu Joel Pohjanpalo önünde buldu ve altı pas üzerinden çektiği sert şutu Galatasaraylı oyuncular uzaklaştıramadı ve fileler havalandı: 2-1.
 
MOSTAFA MOHAMMED DE İKİLEDİ!
 
Dakikalar 75’i gösterdiğinde Galatasaray’ın beraberlik golü geldi. Kerem kaleyi gören cepheden rakiplerinden sıyrıldı ve solundaki Ömer Bayram’a aktardı. Ömer bekletmeden içerideki Mostafa Mohammed’i görerek pasını aktardı. Mısırlı golcü ise rahat pozisyonda golünü atarak skoru 2-2’ye getirdi.
 
BERKAN’DAN BÜYÜK HATA: KIRMIZI KART VE PENALTI
 
86. dakikada Galatasaraylı Berkan Kutlu büyük hatası sonrasında penaltı yapıp, kırmızı kart gördü. Muslera’dan gelen pası arkasından rakibini göremeden kontrol etmeye çalıştı ancak faul yaptı. Hakem Ali Palabıyık beyaz noktayı gösterip, Berkan’a kırmızı kart gösterdi.
 
PENALTIYI BOLDRIN KAÇIRDI
 
88. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Çaykur Rizesporlu Boldrin top ve Muslera’yı ayrı köşelere gönderdi ancak top auta gitti!
 
SÜPER MAÇA 90+11’DE NOKTA
 
Yoğun yağış altındaki maç müthiş sonla bitti! Rizespor’un kaçan penaltısından sonra Galatasaray galibiyet için ataklarını sıklaştırdı. İki takım da duraklama dakikalarında girdikleri fırsatları harcarken Galatasaray son dakikada Morutan ile 3-2’yi buldu. Diagne’nin sağ kanattan rakiplerini geçip attığı pasta Rumen futbolcu rahat bir vuruşla topu filelere gönderdi.