info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cim-Bom Zirve Yarışında Önemli Bir İki Puan Kaybetti

Son üç maçı kazanmanın morali ile Mardan Stadı’na çıkan Aslan, seriyi devam ettiremedi, futbol adına hiçbir olumlu görüntü vermedi. Tempoyu artıramayan, orta alanı geçmeye niyeti olmayan, rakibi önünde baskı kuramayan Cim-Bom zirve yarışında önemli bir iki puan kaybetti

Antalya’da hayal kırıklığı yaratan, oynanan kötü oyunla tarihe geçebilecek bir futbol daha doğrusu futbolsuzluk gecesi yaşadık. Ne Fatih Terim’le beraber kazanma alışkanlığı edinen ve seriye bağlayan Galatasaray, ne de Mehmet Özdilek’in her zaman pozitif futbol oynatmaya çalıştığı Medical Park Antalyaspor, göze hoş gelen bir oyun ortaya koydu.
İlk yarı sona ererken bırakın golü, akıllarda kalacak pozisyon bile yok gibiydi. Terim, Kazım ve Engin’in yokluğunda 4-1-4-1 sisteminden vaçgeçmedi. Elmander’i sağa çeken, Eboue’yi ortada oynatan deneyimli teknik adam, sürpriz şekilde Aydın’a ise sol açıkta görev verdi. Aydın şansı kullanamadı. İlerde ise Baros tercihi, takıma üretkenlik anlamında bir şey kazandırmadı. Elmander de sağ kanatta başladığı oyunda, boş alan bulamadı. İlk yarı sonunda Çek yıldızın uzaktan öylesine bir şutu ve 42’de Elmander’e gol şansı vermeyen Ömer’in kurtarışı vardı. Diğer bölümü ise anlatmaya bile gerek yok!
İkinci yarıda Baros’un zorunlu şekilde kenara alınması ve yerine Riera’nın oyuna girmesi akışı değiştirmedi. Bu devrede kontrol sarı-kırmızılılardaydı. Ancak özellikle hücum hattındaki kreatif oyuncu eksikliği bu bölümdeki tıkanıklığının ana sebebiydi. Yine de özellikle yan toplar Galatasaray için bir gol şansı yaratabilirdi. 50’de Gökhan Zan, 66’da Elmander ve 69’de Melo’nun kafa vuruşları tehlike yaratsa da, ağlarla buluşmadı. 90+1’de Ali Tandoğan’ın gollük şutunu Muslera çeldi. Terim’in Sercan ve Emre Çolak hamleleri de sonucu değiştirmeye yetmedi. Bardağın boş tarafından bakarsak; kaybedilen iki puan ve özellikle ilerdeki kötü futbolu söyleyebiliriz. Ancak dolu tarafından bakarsak; bu oyuna rağmen rakibine tek pozisyonu son dakikada  verdi.

 

MAÇIN ADAMI
Ali Turan
Galatasaray’a karşı Antalyaspor defansı iyi direndi. Ancak Antalyasporlu Ali Turan gelişen ataklarda hep ilk müdahale eden ve rakibi bozan futbolcu oldu.

KIRILMA NOKTASI
90+1
Futbolsuz, pozisyonsuz maçta 90+1 Galatasaray için kırılma anıydı. Ali Tandoğan’ın müthiş volesini Muslera kurtarmasa, Cim-Bom eve puansız dönecekti.

 

Antalya kâbusu
-  Galatasaray son 2 yılda Medical Park Antalyaspor deplasmanında üst üste 4. kez kazanamadı. Geçen sezon ligde 3-0 yenildiği Antalyaspor’la kupada golsüz berabere kalan Galatasaray, 2009-10 sezonunda kupa maçını 2-1 kaybetmişti. Cim-Bom, Antalya’yı en son 2009-10 sezonunun ilk yarısında 3-2 yenmişti.
-  Galatasaray, Süper Lig’de 17 maç aradan sonra sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Cim-Bom en son geçen sezonun 24. haftasında kendi evinde Karabükspor’la 0-0 berabere kalmıştı.
-  Karşılaşmada toplam 37 kez faul düdüğü çalındı. Galatasaray 18 kez, Antalyaspor 19 kez faul yaparken, iki takımın toplam 52 kez taç atışı kullanması dikkat çekti. Maçta sarı-kırmızılı takım 9, Antalyaspor ise 2 kez korner kullandı.

 
 

Bir ayakta mavi  bir ayakta siyah
Galatasaraylı Selçuk İnan dün akşam maçı bir ayağında mavi, diğer ayağında siyah kramponla bitirdi. Maça mavi renkli kramponlarla çıkan milli futbolcu sağ ayağındaki problem nedeniyle ikinci yarıda mavi renkli kramponu çıkartarak, siyahı giydi. Selçuk’un ayağındaki farklı renkli kramponlar ilginç bir görüntü oluşturdu.