info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Daha İlk Maçta Lastik Patladı

İkinci yarıya "Her maçta 3 puan" parolası ve Fenerbahçe’nin puan kayıpları umudu ile başlayan Galatasaray, daha ilk maçta tökezledi! Sarı kırmızılılar, Gaziantep deplasmanında bekleneni veremedi ve doğru düzgün pozisyon bile üretemedeği maçta rakibiyle 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşma iki takım açısından da mutlak kazanılması gereken bir mücadeleydi. Gaziantepspor küme düşme hattından orta sıralara doğru hareketlenmek, Galatasaray ise puan kaybına tahammülü olmadığı şampiyonluk yarışında yara almamak için galibiyete muhtaçtı.
Karşılaşmaya Sergen Yalçın'ın Gaziantep'i Karcemarskas, Kemal Tokak, Stantevicius, Binya, Şenol Can, Medunjanin, Turgut Doğan Şahin, Serdar Özbayraktar, Mustafa Durak, İbrahim Akın ve Cenk Tosun; Mancini'nin Galatasaray'ı ise Muslera, Melo, Semih Kaya, Hakan Balta, Eboue, Selçuk İnan, Sneijder, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Drogba, Umut Bulut 11'iyle çıktı.
 
Cim Bom, maça alışılagelmiş 3-5-2 dizilişi ile başladı. Ancak iki takım da oyunu kontrol etme çabasına girince ortaya temposu düşük ve pozisyonu az bir mücadele çıktı. Sarı kırmızılılar orta alanda üstünlüğü ele alsa da bunu rakip ceza sahası çevresinde üretkenliğe dönüştüremedi. Kanatlardan pozisyon üretemeyen Galatasaraylı oyuncular rakip savunmayı ortadan yüklenerek ve şut çekerek delmeyi denedi. Ancak Mancini'nin talebeleri bunda başarılı olamadı. 
 
İlk 20 dakika sonrası pozisyon kısırlığını gören Mancini 3-5-2'den 4-2-3-1 ve 4-4-2'ye geçti. Ancak taktik değeşikliği oyun anlayışı değişikliği getirmeyince Galatasaray yine pozisyon üretemedi. Gaziantepspor da rakip kalede etkili olamayınca ortaya temposuz, pozisyonsuz ve golsüz geçip 0-0 sona eren bir ilk yarı çıktı.
 
 
Sahadakiler bekleneni vermemelerine rağmen iki takım da ikinci yarıya aynı 11'lerle başladı. Ancak ev sahibi ekip ardı ardına pozisyonlar bulunca ilk müdahale geldi ve Mancini 56. dakikada Emre Çolak'ı kenara alarak Amrabat'ı sahaya sürdü. Amrabat değişikliğinin ardından biraz olsun dengelenen mücadelede Galatasaray hala pozisyon kısırlığını aşamayınca Mancini ikinci müdahelesini de yaptı ve Umut Bulut'u çıkarıp yeni transfer Salih Dursun'u aldı. Ama kanat akınlarına yönelik yapılan bu hamleler de beklenen sonucu getirmedi Galatasaray adına. Her ne kadar özellikle son bölümlerde iki takımın da hızlı akınlara rakip kaleye yüklenmesi ile pozisyonlar yaşansa da top filelerle buluşmadı.Sahanın kaygan oluşu da organize akınları zorlaştırınca karşılaşma 0-0 sona erdi ve iki takım da altın değerinde 2 puan kaybetti.
 
 
Beraberlik sonrası Galatasaray 34 puana çıkıp, maç fazlasına rağmen Fenerbahçe ile farkı sadece 7'ye indirebilirken; Gaziantepspor da 22 puana çıktı.
 
GAZİANTEPSPOR: 0 - GALATASARAY: 0
Stat: Kamil Ocak
Hakemler: İlker Meral, Cem Satman, Hakan Yemişken
Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol Can, Medunjanin, Turgut Doğan Şahin (Dk. 85 Ekrem Hayyam Dağ), İbrahim Akın (Dk. 78 Birol Hikmet), Kemal Tokak, Serdar Özbayraktar, Stantevicius, Binya, Mustafa Durak, Cenk Tosun
Galatasaray: Muslera, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Drogba, Umut Bulut (Dk. 64 Salih Dursun), Hakan Kadir Balta, Semih Kaya, Eboue (Dk. 71 Ceyhun Gülselam), Emre Çolak (Dk. 56 Amrabat), Sabri Sarıoğlu
Sarı kart: Dk. 12 Cenk Tosun (Gaziantepspor)