info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dilmenden İlginç Tespitler

NTV Spor da yayınlanan %100 Futbol adlı programda Fenerbahçe yi değerlendiren Rıdvan Dilmen, birbirinden ilginç tespitlerde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetine imza attı. Karşılaşmanın ardından NTVSpor'da yayınlanan %100 Futbol adlı programda Fenerbahçe'yi değerlendiren Rıdvan Dilmen, birbirinden ilginç tespitlerde bulundu. Dilmen, maçın yıldızının Dirk Kuyt olduğunu ve Ersun Yanal'ın Hollandalı futbolcuyu oyundan çıkartarak hata yaptığını söyledi.
 
"FENERBAHÇE 1-0'A RAZI OLURDU"
 
Fenerbahçe teknik heyet ve futbolcularının maçtan önce 1-0'a razı oldukları bir görüntü çizdiğini ifade eden Rıdvan Dilmen, "Maç öncesinde taraftar için değil söylediklerim. Teknik direktör ve futbolcular için; bu maçı oynamadan bize 1-0 verseler hemen kabul ederlerdi. Ama bugün Arsenal ve Konyaspor maçına oranla iyi bir mücadele etti Fenerbahçe. Bunları neden söylüyorum. Galatasaray'a Süper Kupa'yı kaybetti. Arsenal'den fark yedi ve Konyaspor'a 2-0 öndeyken yenildi." dedi.
 
"FENERBAHÇE'NİN MORALİ BOZUK, ÜMİTSİZ"
 
Fenerbahçe'nin Londra'ya formalite için gideceğini ifade eden Dilmen, "Ersun Yanal, şöyle bir yöntem izlemiş. Londra'ya formalite için gidecek. Rotasyonu da Arsenal maçı için yapmadı. Bu psikolojik çöküşten dolayı yaptı. Çok farklı bir 11 çıkardı. Caner sol bek. Maçta oynamayan iki sol bekin bedeli 11 milyon euro. Hasan Ali ve Kadlec. Egemen, uzun bir zamandan sonra ilk kez oynadı. Meireles, yeni cezadan çıkmış. Camia, taraftar ümitsiz bir görüntüde. İki maçın var evinde. Bugün Eskişehirspor ve haftaya Sivasspor. Bu iki maçta 6 puan yaptın yaptın. Yoksa 1987 senesine dönersin. İki maç iyi oynadı, bir maç kötü oynadı diye diye Mayıs ayı gelir ve liderin 10 puan gerisinde kalmışsın." şeklinde konuştu.
 
"NEFRET EDİYORUM BU 3 TEMMUZ SÜRECİNDEN"
 
Fenerbahçe'nin son derece moralsiz olduğunu ve 3 Temmuz sürecinden nefret ettiğini vurgulayan Dilmen, "Fenerbahçe bugün ilk 4-4-2 oynadı. Uzatma bölümleri hariç pozisyon yok. Bu Fenerbahçe'nin demoralize olduğunu gösteriyor. Fenerbahçe'nin sorunu sadece pas yapamamak, atak yapamamak, pozisyon üretememek değil. Fenerbahçe'de moral yok. Nefret ediyorum o 3 Temmuz sürecinden ama o dönemde herkes bu Fenerbahçe nasıl bir arada duruyor diye şaşırıyordu. O bütünlük takımı iyi oynamasa da bir bütün şeklinde oynatıyordu." ifadelerini kullandı.
 
"ERSUN YANAL'IN FUTBOL KARAKTERİ ÇOK DEĞİŞİK"
 
Fenerbahçe'nin haftaya içeride oynamasının da büyük bir şans olduğunun altını çizen Dilmen, "Önemli bir maça gidiyorsunuz ve yönetimin hepsi mahkemelerde. Samandıra'ya yeni bir teknik adam gelmiş. Daha önceki teknik direktörle Ersun Yanal'ın futbol karakterleri çok değişik ve bugüne kadar çok fazla değişik taktikte oynadı. Bu da ters etki yaptı. Futbol takımı bir virajı kayıpsız döndü ve haftaya şansınıza yine içeride oynayacak. Fenerbahçe, ne yapacak ne edecek gelecek hafta kazanacak. Bugün izliyoruz 34. dakikada maç falan kalmadı. Tribünlerden yuhlama başladı. Bu oynar mı diyor, şu oynar mı diyor." şeklinde konuştu.
 
"KAMERAMANI SAMANDIRA'YA GÖTÜRSEM..."
 
F.Bahçe'nin Arsenal ve Konya maçlarının son dakikalarındaki kadro yapısını da ilginç bir ifade kullanarak eleştiren Dilmen, "Kameraman arkadaşımızı Samandıra'ya götürsem ve ilk 11'i ona yaptırsam. Teknik direktör de olmadığı için savunma adamını hücumda oynatsa, hücum adamını savunmada oynatsa Fenerbahçe, Arsenal ve Konyaspor maçının son dakikalarındaki gibi oynamaz. Fenerbahçe'de bugün iki oyuncu öne çıktı. Birincisi Kuyt, yine tipik bir Kuyt golü attı. Attığı golün Tarık'ın eksiği değil. Kuyt o tip golleri Premier Lig'de Brezilyalı savunmacılara karşı da atıyordu. Oyunun sonunu en iyi oynayan oyunculardan birisi. Sorumluluk alıyor, hata yapmaktan korkmuyor. Ersun Yanal'ın oyundan çıkarmaması lazım. Galatasaray maçında iyi oynamadı ama kaleye iki tane isabetli şut attı. " dedi.
 
MERT ARTIK BİZİM BİLDİĞİMİZ BİR KALECİ"
 
Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Mert Günok'a da övgüler yağdıran Dilmen, "Gelelim Mert'e. Oyuncular kötü oynayınca teknik adamlarına, antrenörlerine sallıyoruz değil mi? O zaman Mert'i Volkan'ı ve Ertuğrul'u yetiştirene de teşekkür etmek lazım. Bugün Mert'e her yerden şut attılar. Yerden, havadan attılar. Çatala attılar kurtardı. Bunlar yetmedi bir de penaltı kurtardı. Mert artık bildiğimiz bir kaleci. Bugünkü maç için Mert:1 Eskişehirspor:0 desek doğru.