info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erdoğan Arıcayı Kaybettik

Türk futbolunu yasa boğan haber! Deneyimli Teknik Direktör Erdoğan Arıca 58 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gören teknik direktör Erdoğan Arıca, hayatını kaybetti.
         Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Erdoğan Arıca, 58 yaşında vefat etti. Akciğer kanseri tedavisi gören Arıca, Türk futboluna, futbolcu ve teknik adam olarak uzun yıllar hizmet etti.
         Erdoğan Arıca, 24 Temmuz 1954’de Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Futbol hayatı boyunca Malatyaspor (1971-1974), Orduspor (1974-1977), Galatasaray (1977-1981), Fenerbahçe (1981-1986), Diyarbakırspor (1986-1987) ve Sarıyer’de (1987-1989) forma giydi.
         30 kez A Milli Futbol Takımı forması giyen Erdoğan Arıca, 1990 yılında aktif futbol yaşantısını bırakıp teknik direktörlüğe başladı. Arıca, Dardanelspor, Aliağa, Samsunspor, Gaziantepspor, Malatyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ve Hacettepe gibi çok sayıda takımı çalıştırdı.
         Erdoğan Arıca, son olarak 2010-11 sezonun ilk 2 haftasında Karşıyaka’yı çalıştırmıştı.

Başsağlığı mesajları yağıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), vefat eden teknik direktör Erdoğan Arıca için baş sağlığı mesajı yayımladı.
TFF'den yapılan açıklamada, "Merhum Erdoğan Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz" denildi. Açıklamada ayrıca, Arıca'nın futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeriyle ilgili bilgiler verildi.
Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Erdoğan Arıca'nın vefatı nedeniyle baş sağlığı mesajı yayımladı.
Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:"1971'de Malatyaspor ile adım attığı profesyonel futbol hayatında, en
son 2010'da Karşıyaka teknik direktörü olarak görev yapan Sayın Erdoğan Arıca'nın ani vefat haberini üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. 1981-86 yılları arasında Fenerbahçemizin formasını da taşıyan eski milli oyuncuya Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Türk Futbol Ailesi'ne baş sağlığı dileriz."
Galatasaray Kulübü de Erdoğan Arıca'nın vefatı nedeniyle baş sağlığı mesajı yayımladı.
Sarı-kırımızılı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Galatasaray'da bir dönem forma giymiş eski milli futbolcularımızdan, ligimizde
yer alan pek çok takımda teknik direktör olarak görev alıp Türk futboluna yaşamı boyunca hizmet eden Erdoğan Arıca'nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futboluna başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.
Beşiktaş Kulübü ise yayınladığı mesajda; "Türk futboluna hem oyuncu hem de teknik adam olarak önemli hizmetlerde bulunan Erdoğan Arıca'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.1954 yılında dünyaya gelen ve 1971 yılında futbol hayatına başlayan Erdoğan Arıca, çeşitli takımlarda ve A Milli Futbol Takımı'nda forma giydi.Faal futbolculuk yaşamını noktaladıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Arıca, Ümit Milli Futbol Takımı da olmak üzere çeşitli takımlarda görev yaptı.Türk futboluna hizmetleri ile daima hatırlanacak olan Erdoğan Arıca'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz" dedi.

TSYD'DEN ARICA İÇİN BAŞSAĞLIĞI
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Erdoğan Arıca için başsağlığı mesajı yayınladı.
TSYD'nin açıklaması şöyle:
"Türk futboluna uzun yıllar futbolcu, sonrasında da teknik adam olarak hizmet eden Erdoğan Arıca'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi iki büyük kulübümüzün yanında Milli formayı da yıllarca taşıyan Erdoğan Arıca, başarılarının yanı sıra örnek sporcu kimliğiyle de tanınan biri oldu.Arıca, antrenörlük kariyerinde Gaziantepspor, Bursaspor, Gençlerbirliği, Samsunspor olmak üzere birçok Anadolu takımını çalıştırmıştı. 57 yaşındaki tecrübeli teknik adam kariyerini son olarak 2010-2011 sezonunun başında TFF 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'da noktalamıştı. 24 Temmuz 1954 tarihinde Ordu'da doğan Erdoğan Arıca ağırlıklı olarak savunmanın solunda görev yapmıştı. 30 kez Türk Milli Futbol Takımı formasını giydi. Futbol hayatı boyunca Malatyaspor (1971-1974), Orduspor (1974-1977), Galatasaray (1977-1981), Fenerbahçe (1981-1986) formalarını giyen Arıca, kiralık olarak Diyarbakırspor (1986-1987) ve Sarıyer'de (1987-1989) de görev yaptı.1990 yılında aktif futbol yaşantısını bırakıp teknik direktörlüğe başlayan Arıca kısa dönemlerde futbol yorumculuğu da yaptı.TSYD olarak Erdoğan Arıca'ya Allahtan rahmet, ailesi, yakınları ve Türk futbol dünyasına başsağlığı diliyoruz."

Cavcav: Onu her zaman dürüstlüğü ve tevazusuyla hatırlayacağız

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, vefat eden Erdoğan Arıca’ya kırmızı-siyahlı kulübün vefa borcu olduğunu
 belirterek, ”Onu her zaman dürüstlüğüyle ve tevazusuyla hatırlayacağız” dedi.
         İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada Erdoğan Arıca’nın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra ”Daha uzun yıllar futbola hizmet verebilecek bir yaştayken aramızdan ayrılmasın çok üzücü” diye konuştu.
         Arıca’nın Gençlerbirliği’ne çok hizmeti ve katkısı olduğunu kaydeden Gençlerbirliği kulübü başkanı, şunları söyledi:
         ”2001 yılında, ilk defa bizimle çalışmaya başladığında, herkesin hatırlayacağı kötü bir sezon geçiriyorduk. O sezon takımı ligde bıraktığı gibi, sonraki yıllar başarılı olan kadronun kurulmasında da çok önemli katkıları
 olmuştur. Bu nedenle tüm Gençlerbirliği taraftarlarının kendisine minnet borcu vardır. Onu her zaman dürüstlüğüyle ve tevazusuyla hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun.”