info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ersun Yanal Trabzona Doğru

Trabzonspor Yönetimi, Halilhodzic ile yolları ayırma kararı alarak, Fenerbahçe’yi geçen sezon şampiyon yapan Ersun Yanal’la anlaşma sağladı. Teklifi doğrulayan tecrübeli teknik direktörün birkaç gün içinde 1.5 yıllık resmi sözleşme imzalayacağı belirlendi.

Süper Lig’deki başarısız sonuçlar nedeniyle sezon başında 2 senelik sözleşme imzalayan Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’in biletini kesen bordo-mavili yönetim, Yanal’a teklif götürdü.
 
Fenerbahçe’yi geçen sezon şampiyonluğa taşıyan ancak Başkan Aziz Yıldırım’la yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle yeni sezon öncesinde istifa eden Yanal’ın, bordo-mavili yönetimin teklifine olumlu yanıt verdiği belirlendi.
 
Ersun Yanal’ın, Halilhodzic’le yollar resmen ayrıldıktan hemen sonra 1.5 yıllık sözleşmeye imza atacağı kaydedildi. Trabzonspor’un, Yanal’a 1.5 yıl için 3 milyon euro önerdiği vurgulandı.
 
Ersun Yanal dün yaptığı yazılı açıklamayla Trabzonspor’dan teklif aldığını doğruladı. Başarılı teknik adam, “Trabzonspor’un sayın yöneticileri tarafından tarafıma bir teklif yapıldığı doğrudur. Kendilerine cevap olarak takımın başında bir teknik direktör varken böyle bir görüşme yapmayı ilkesel ve etik olarak doğru bulmadığımı ve teknik direktörleriyle ilgili karardan sonra teklifi değerlendirebileceğimi ilettim. Spor kamuoyuna saygıyla sunarım” ifadelerini kullandı.
 
Bu arada Torku Konya maçında son kez Trabzonspor’un başında sahaya çıkma ihtimali bulunan Halilhodzic’in, sözleşmesinin karşılıklı fesh edilmesi için sezon sonuna kadar alması gereken 1 milyon 300 bin euroyu yönetimden talep ettiği öğrenildi.
 
Trabzon eski evi
Ersun Yanal, 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında Trabzonspor’u çalıştırmıştı. 2007-08 sezonunun 11. haftasında Ziya Doğan’ın yerine bordo-mavili takımın başına geçen Yanal, ertesi sezon 29. hafta sonunda görevinden ayrılmıştı.