info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Farklı Beşiktaş

Cezası nedeniyle rakibini Antalya da ağırlayan Beşiktaş, Veli Kavlak ile skor avantajını yakaladı. İkinci yarıda Culio eşitliğisağladı. Siyah-beyazlı ekip Ernst ile üç puanı cebine koyarken, ligde de üçüncü sırayı kaptı

Macabbi Tel Aviv maçından sonra Beşiktaş’ın dün gece bu kadar diri olacağını açıkçası tahmin etmiyordum.  Üstelik birkaç pasla rakip kaleye hızlı gidebilen dirençli Orduspor karşısında, Beşiktaş takım olmanın avantajını kullanarak galibiyete ulaşabildi. 37. dakikada Veli’nin attığı golden önce o golün hazırlanışında Hilbert ve Almeida’nın asistleri takım olgusunun en net göstergesi oldu.

Ligin yeni ekiplerinden olmasına rağmen Orduspor’da da takım olgusu bu kadar kısa zaman dilimi içerisinde iyice yerleşmiş. 13. dakikada Hakan’ın sert şutu, 20. dakikada Fatih Tekke’nin kale ağzındaki kafa vuruşu, mor-beyazlıların Antalya’ya futbol oynamak için geldiğini gösteriyordu. Bravo Metin Diyadin’e... Carvalhal ile birlikte bizlere sanki bir derbi maçı seyrettirdiler.

Quaresma’dan sonra gol orucu bozma sırası kendisine gelen Almeida, her ne kadar ikinci yarıda sarsak gözükse de aslında iyi işler yapmaya çalıştı. Quaresma’nın, Tel Aviv’deki iki füzesi dağlara taşlara gitse belki de bugün o Portekizli yerden yere vuruluyordu. Almeida’nın 7 ile 35. dakikalardaki bir hayli uzaktan çektiği şutlar ile 42. dakikada yine uzaktan yaptığı aşırtmayla en az bir gol bulsa maçın adamı değil kralı olurdu belki. Üstelik 18. dakikada bomboşken Holosko ona gereken asisti yapmayarak bariz gol şansını da elinden almıştı.

Orduspor 66. dakikada Culio ile buldukları beraberlik golünü aslında çok daha erken bulabilirdi. 90 dakika boyunca Beşiktaş kalesini sürekli rahatsız eden Orduspor 51’de Stancu ile yüzde yüz gol şansından yararlanamadı. Bu pozisyon o kadar yüzde yüzdü ki, Metin Diyadin evrim geçirerek bir anda Yılmaz Vural’a dönüşmüştü sinirinden.
Hem savunmada hem hücumda oynadığı futbolla maçın adamı olan Fabian Ernst’in 72. dakikasında kafasından gelen gol gecenin finali olur derken 76’da Fernandes’in kaçırdığı ise ağzımızı bir karış açık bıraktı.

Maçın Adamı: Fabian Ernst

Mustafa Denizli dönemindeki günlerine geri döndü. O artık bizim bildiğimiz eski Fabian Ernst. Dün gece hem savunmada hem de hücumda başarılıydı. Bu başarısını da bir golle süsledi.

Fabian Ersnt’in, 72. dakikada attığı kafa golü uyumak üzere olan Beşiktaş’ı kendine getirdi. Bu golden sonra Beşiktaş geriye çekilmek yerine tam tersine üçüncü golü aramak için koştu durdu.

Beşiktaş'ın sezon başında renklerine bağladığı Veli Kavlak ilk golünü Orduspor’a kaydetti. Bu sezon ligde 10 maç, Avrupa’da 6 maç forma giyen Veli 1 gol attı
1 asist yaptı.