info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fatih Terim İlk 11 İçin Kararını Verdi

Çek Cumhuriyeti karşısında ay-yıldızlı ekibimizin forvet hattında Umut Bulut-Olcay Şahan ikilisi görev yapacak. Teknik Direktör Fatih Terim, sakatlıkları düzelen Arda Turan ve Mehmet Topal’ı ilk 11’de sahaya sürecek.

A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının son hazırlığını dün akşam yaptı.
Ay-yıldızlı futbolcular, Riva’daki Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve ilk 15 dakikası basına açık tutulan antrenmanda ısınma hareketlerinin ardından taktik çalışmalar gerçekleştirdi. Teknik Direktör Fatih Terim yönetimindeki antrenmana bütün oyuncuların katıldığı bildirildi.
 
Sakatlıkları yüzünden kadroda yer almayan Burak Yılmaz, Mevlüt Erdinç ve Mustafa Pektemek’in yokluğunda forvet hattında sıkıntı yaşayan Fatih Terim bu sorunu Olcay Şahan’la çözecek.
Hafta başından bu yana Umut Bulut’un yanında görev vereceği oyuncuyu belirlemeye çalışan Terim’in, Beşiktaş formasıyla ligdeki 5 maçta 3 gol atan Olcay’ı forvette oynatmaya karar verdiği belirlendi.
Tecrübeli teknik adam, sakatlıkları düzelen kaptan Arda Turan ile Mehmet Topal’ı da ilk 11’de sahaya sürecek. Arda sol kanatta, Mehmet Topal ise orta sahada görev yapacak.
 
Dörtlü defans
İzlanda karşısında 3’lü defansla oynayan ve hesapta olmayan bir yenilgiyle sahadan ayrılan A Milli Takımımız bugün dörtlü savunmaya geri dönecek. Terim defans hattını Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ersan ve Caner’den oluşturacak.
 
519. randevu
 
A Milli Takımımız, 91 yıllık tarihindeki 519. sınavını Çek Cumhuriyeti karşısında verecek. Ay-yıldızlılar geride kalan 518 maçta 190 galibiyet alırken, 208 kez rakiplerine yenildi, 120 defa da sahadan beraberlikle ayrıldı. Milliler rakip fileleri 686 kez havalandırırken, kalesinde 767 gol gördü.
 
Fatih Terim ile 105. sınav
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçında 105. kez ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkacak. A Milli Takımımız, Terim yönetiminde yaptığı 104 maçta 52 galibiyet aldı, 26 kez yenildi, 157 gol atıp, kalesinde 112 gol gördü. Milliler, Terim’in üçüncü döneminde oynadığı 12 maçın 9’unu kazandı, 3’ünü ise kaybetti.
 
Kadıköy’de zafer özlemi
A Milli Takımımız, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 15. kez sahaya çıkacak. Milliler, Kadıköy’de daha önce yaptığı 14 maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 3 kez de rakiplerine mağlup oldu. Bu maçlarda rakip filelere 24 gol gönderen ay-yıldızlılar 14 gole engel olamadı.
Milliler, Şükrü Saracoğlu’nda oynadığı son 3 maçta galip gelemedi. Romanya’ya 1-0, Hollanda’ya 2-0 mağlup olan Türkiye, Macaristan’la
1-1 berabere kalmıştı. Türkiye, Kadıköy’de son olarak 11 Eylül 2012 tarihinde Estonya’yı 3-0 yenmişti.