info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2073
Dolar Satış
:
32.2653
Euro Alış
:
34.6708
Euro Satış
:
34.7333
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fener Efkâr Dağıttı

Sarı-lacivertli ekip yedek ağırlıklı kadrosuna rağmen maça istekli ve arzulu başladı. Bienvenu gol perdesini aralarken, kaptan Alex klas bir vuruşla takımını rahatlattı. Selçuk’un kafası rakibin tüm direncini kırarken, ev sahibi güle oynaya turu geçmeyi başardı

Fenerbahçe, ligde kendisine deplasman yenilgilerinden belki de en ağırını tattıran Samsunspor’a karşı bu kez kupa maçında ve evinde kazanıp, rövanşı aldı, tur atladı.
Maça olmazsa olmaz oyun kurucusu Alex ile başlayan Fenerbahçe, kadın ve çocuk izleyicilerin önündeki maçta hiç zorluk yaşamadı. Karşılaşmayı attığı ilk golden itibaren kotaran Fenerbahçe, skora karşın rakibi önemsedi ve tur atlama mecburiyetinden olsa gerek ciddiyeti elden bırakmadan rahat bir maç çıkardı, aylar sonra gerilimsiz bir oyun sergiledi.

Rahat oyun
Alex’in rahat tarzı; onun bu maçı önemsemesi ve ortaya çıkardığı performans ile Samsunspor’un çaresizliği ve boşvermişliği dikkat
çekti.
Gökhan ve Emre’yi kadroya almayıp, Volkan, Serdar, Stoch ve Sow gibi aslarını kenarda bekleten Kocaman, aslında riskli olan bu maçı kolayca kazanıp, kupadaki makus talihi yenmek için önemli bir adım attı.
Fenerbahçe’de Bienvenu, attığı gole karşın moralsiz, Özgür ve Özer henüz yetersiz göründüler. Yobo, yanındaki Bekir ile ilk kez zorlanmadığı bir maç çıkarırken, solda Caner önce Ziegler, sonra da Özgür ile Serdar Özkan’a karşı kontrollü oynadı. Kalede Mert ise kendine güveni ile dikkat çekti ve hatasız oynadı.
18’de Samsunspor kalesi önünde konuşlanan Fenerbahçe’de Dia, son topu kaleye şutladı ama eski takım arkadaşı Ertuğrul bu topu çeldi. Dönen topu Bienvenu altı pas içinden üst filelere göndererek golü attı: 1-0
21’de Alex, Caner’den gelen topu ceza yayı içinden sol ayağı ile filelere gönderirken çok rahat bir vuruş yaptı: 2-0
34’te Alex serbest atışı kullandı, ön direğe hamle yapan Selçuk kafa ile engelle karşılaşmadan golü attı: 3-0

MAÇIN ADAMI
Alex de Souza
Fenerbahçe kaptanı Alex için maç seçmece yok. Dün bunu kanıtladı; rahat oynadı, bu rahatlığın etkisi ile renkli görüntüler oluşturdu. Gol attı, attırdı; istatistik biriktirdi. Kadın ve çocuk seyircilerin de saygısını kazandı.

KIRILMA NOKTASI
34. dakika
Fenerbahçe, oyunu sıkmadan, yıpranmadan kontrole aldı. Golleri de ilk yarıda buldu. Sarı- lacivertliler için son derbiden de örnekleyerek, skorda önde olmanın çok önemli sayılmayacağı görüşü, Selçuk’un 34’te attığı golle son buldu. Maç o golle bitti.
 

Bebeği uğur getirdi
Bienvenu attığı golün ardından Alex ile birlikte yeni doğan bebeği Aaron Henri için de özel bir kutlama yaptı. En son 29.01.2012 tarihinde 2-1 kazanılan Mersin İdman Yurdu maçında gol atan genç yıldız 52 gün sonra gol sevinci yaşarken, bebeğinin uğurlu geldiğini söyledi. Bu arada Bienvenu Fenerbahçe formasıyla bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda 2 maçta 4 gol attı ve kupada takımının en golcü oyuncusu oldu. Fenerbahçe’nin sahasında Konya Torku Şekerspor’u 4-1 yendiği maçta 3 gol kaydeden Bienvenu, Samsunspor maçında da 1 gol bulmuştu. Henri Bienvenu böylece toplamda bu sezon gol sayısını 10’a yükseltti.

Şanssız Özgür Çek
Karşılaşmanın 87. dakikasında bir pozisyonda topa vurduktan sonra sağ kasığında sakatlık oluşan Özgür Çek, saha kenarına gelip 88. dakikada oyundan çıktı. Özgür Çek, sakatlığı nedeniyle soyunma odasına giderken, oyuncu değişikliği hakkı biten Fenerbahçe maçı 10 kişiyle tamamladı. Özgür’de yırtık şüphesinin bulunduğu bildirildi.
 

Caner döndü
Ligin 28. haftasında Eskişehirspor ile yapılan maçta kırmızı kart gördükten sonra 3 maç ceza alan Caner Erkin, kupa maçıyla birlikte takıma döndü. Cezası nedeniyle ligde Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Galatasaray maçlarında forma giyemeyen Caner, kupa maçında 11’e girdi.

Mert gözünü kaleye dikti
Samsunspor karşısında sarı-lacivertli takımın kalesini başarıyla koruyan Mert Günok, Kupada, Galatasaray ve Trabzon’un elenmesiyle, şampiyonluk için en büyük adaylardan birisi olduklarını ifade etti. Genç kaleci, ”Kalecilik sabır işi. Fenerbahçe’nin kalesi uzun yıllar Türk kalecilere emanet oldu. Volkan Ağabey’den sonra kaleyi devralmak istiyorum” dedi.


”F.Bahçe Yıkılmaz!”
Şükrü Saracoğlu Stadı’nın tribünlerinde ”Fenerbahçe Yıkılmaz” pankartı açıldı. Türk Telekom kale arkası tribünün üst bölümüne serilen iki parça pankartta, bir kale resmi ile ”Fenerbahçe Yıkılmaz” ifadesi yer aldı.