info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fenerbahçe Lazio yu 2-0 Mağlup Etti

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında kendi sahasında Lazio yu 2-0 yenen Fenerbahçe rövanş için önemli bir avantaj elde etti.

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe kendi sahasında İtalya temsilcisi Lazio'yu 2-0 yenerek, rövanş maçı için önemli bir avantaj elde etti. 

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin alkışlarıyla karşılanan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Daha henüz bir şey yok, şımartmayın" dedi. 
 
Fizik gücü ve enerji isteyen bir sevideye olduklarını söyleyen Kocaman, "Gerçekten sert kalite anlamında kuvvetli bir rakiple oynadık. Maçın ilk yarısı hakikaten çok pek istediğimiz gibi geçtiği söylenemez. Ancak bütünüyle değerlendirmek gerekirse, 2-0'lık elemeli turlar için avantaj sayılabilecek çok güzel bir skor aldık, gol yemeden. Temel amaç gol yemeden maçı ikinci maça taşımaktı. Bir avantaj sahibiyiz. Ancak karşımızda çok güçlü bir ülkenin güçlü takımlarından bir tanesi var. İkinci maçta son derece yüksek bir enerji ve yüksek ciddiyet isteyen bir maç haline geldi. 8 takımda kupayı istiyorlar. Ancak 8'i için de kolay olmayacağını bu maç herkese gösterdi. Rakip eksik kalmasından sonra oyunun kontrolünü baştan getirmemiz gereken hale getirdik, kontrolü ele aldık. Kenarlara doğru genişlettikçe oyunu hem pozisyona girme sayımız arttı hem de rakibi kendi sahasına itme durumu arttı. Rakibin eksik kalmasını iyi değerlendirdik" dedi. 
 
Webo performansıyla alakalı bir soru üzerine Kocaman, "Transferler insana yapılan yatırımdır. Umutlar her futbolcu için var. Bunu sağlayanlar oluyor sağlamayanlar oluyor. Webo umutlarımızı beklentilerimizi karşılayan, bundan sonra da karşılayacak ciddiyeti ve özellikle de fedakarlığı koyacak tipte oyuncularda birisi. Kendisi adına ve takımı adına umarım böyle devam eder" diye konuştu. 
 
Lazio Teknik Direktörü Petkoviç'in "Fenerbahçe'den böyle bir performans beklemiyordum" açıklamasıyla alakalı soru üzerine Kocaman, "Maçı ikiye bölmek lazım. İlk yarısı istediğim gibi değildi. Topa sahip olma konusunda iyi olduğumuz düşünülebilir ama daha sabırlı olmamız ve daha fazla koşmamız gerekiyordu. Zorlama driblingler ve paslarla birlikte top kayıpları ve kalemizde tehlikeler oldu. İkinci yarıda kırmızı kart kırılma anıydı. İkini maçı da düşünürken, karşılaştıklarımızı yan yana getireceğiz. Özellikle kırmızı kartı unutmamak gerekir. Kendimizi bir yere koyarken onu atlarsak yanılgı olur" açıklamasında bulundu. 
 
Taraftarlar hakkında değerlendirmede bulunan Aykut Kocaman, "Maçın 90 dakika olduğunu unutmamak gerekiyor. Bunu da yerleştirebilrisek zihinlerimize oynayan oyuncular biraz daha rahatlayacaklar" yorumunu yaptı. 
 
PETKOVIC: "HALA YARIŞI BIRAKMADIK. SONUNA KADAR BUNU ZORLAYACAĞIZ" 
 
Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkoviç, iyi bir oyun çıkardıklarını belirterek, "Akıllı ve disipli bir şekilide çalıştık. Karşı tarafa bazı zorluklar yaşattık. Bazı girişimlerimiz oldu. Rakip sahip olduğu taraftarlarla güçlü hale geldi. Sonraki maç için inancım tam. Hala yarışı bırakmadık. Sonuna kadar bunu zorlayacağız" dedi. 
 
İkinci yarıda yarıda gördükleri kırmızı kartı şanssızlık olarak değerlendiren Petkoviç, "Radu elle oynadı ama orada bunun karşılığını ödedik. İkinci golde önlenebilirdi. Oyunculara güvenim tam. Sonraki maçta buna karşılık vereceklerine inancım tam. 50 ayrı maç yaptık. 2 kırmızı kart ve 4 penaltı aleyhimize çalındı. Kırmızı kart ve penaltı durumları kaçınılmaz bir şekilde başımıza geliyor" diye konuştu. 
 
Mücadelenin ikinci yarısında bazı sorunlar yaşadıklarını ve değişikliğe gittiklerini anlatan Petkoviç, "Savunmada güçlü olmak istedik. Biraz daha ileri çıkmak istedik ama başarılı olamadık" yorumunu yaptı. 
 
Fenerbahçe'nin oyunu sorulması üzerine Petkoviç, "Fenerbahçe'nin bu kadar iyi oyadığını görmedim. 11 ve 10 kişiyken net pozisyonlarımız oldu. Fenerbahçe'yi tanıyorduk. Taraftarlarla bize cevap verdiler. Herşey normal gitseydi yenilgi yaşamayacaktık. Biz iki hata yaptık. Kırmızı kart ve 2. gol. Bunu haketmedik" şeklinde konuştu. 
 
Hiçbir zaman yenilgiyi kabul etmediklerini dile getiren Petkoviç, "Rövanş maçı çok önemli. Arada oynayacağımız derbi maçı var. Takım zorlu mücadelelerden geçcek. Biraz baskı altında oynadık ama kendi evimizde Fenerbahçe'yi zorlayabiliriz. Rövanş maçında 11 kişiyle biraz daha agresif ve atak bir oyunla bu skoru tersine çevirebiliriz" ifadelerini kullandı.