info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fenerbahçe Liderliği Tek Golle Aldı

Fenerbahçe, Kadıköy’de Kayserispor’u 1-0 mağlup etti.

Puanını 59’a çıkaran sarı-lacivertliler, 1 maçı eksik Beşiktaş’tan liderlik koltuğunu tekrar aldı. Oyuna ikinci yarının başında giren Robin van Persie, 53’teki golüyle galibiyeti getirdi. Hollandalı, Kayseri’de 1-0 kazandıkları karşılaşmada da golü atan isimdi. Ligde son 4 maçında 3 galibiyet alan Fenerbahçe, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Braga karşısında aldığı galibiyetle de iyice morallenmişti. Sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışındaki rakibi Beşiktaş’ın Çaykur Rizespor karşısında aldığı galibiyet sonrası Kadıköy’de Kayserispor’u konuk etti. Fenerbahçe’nin rakibi Kayserispor ise sıkıntılı günler yaşıyordu. 

16 Ocak’ta Osmanlıspor karşısında aldığı galibiyet sonrasında çıktığı 6 lig maçında 5 yenilgi ve 1 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekip, teknik direktör Hakan Kutlu yönetiminde ilk karşılaşmasına çıktı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kayserispor maçında takımında 5 değişiklik yaptı. Braga karşısında kazandıkları maçın ilk 11'inde oynayan ve galibiyet golünü atan Mehmet Topal'ın yanı sıra Robin van Persie, Caner Erkin ve Ozan Tufan'ı yedek bırakan Pereira, sarı kart cezalısı Alper Potuk'u ise kadroya alamadı. Bu oyuncuların yerine Kadlec, Fernandao, Hasan Ali, Diego ve Nani oynadı. Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Şener, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Kadlec ve Josef de Souza oynarken kanatlarda Nani ile Volkan Şen görev yaptı. Hücumcu orta saha olarak Diego sahada yer alırken ileri uçta Fernandao oynadı. 

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Fabiano, Mehmet Topal, Ozan Tufan, van Persie, Meireles, Ba ve Caner şans bekledi. Karşılaşma, tahmin edildiği gibi Fenerbahçe’nin rakip sahadaki baskısıyla başladı. Fenerbahçe ilk düdükle birlikte oyunu rakip alana yıkmaya çalıştı. Kayserispor ise kendi yarı sahasında kalıp kontrataklarla pozisyon bulmayı hedefledi. Sarı-lacivertliler, ilk 20 dakikada 2’si isabetli 4 kez gol girişiminde bulundu ama sonuç alamadı. Kayserispor’da Larry Mabiala, 43’te Fernandao’ya yaptığı faulün ardından çift sarı kartla oyundan atıldı. Bu kart sonrasında Kayserispor’un yedek kalecisi Kayacan Erdoğan da dördüncü hakemin uyarısıyla kırmızı kartla cezalandırıldı. Fenerbahçe’nin 3’ü isabetli toplam 6 şutla bitirdiği, Kayserispor’un ise tek şutla (isabetsiz) tamamladığı ilk yarı 0-0 sonuçlandı. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ikinci yarının başında Şener’i çıkarıp Robin van Persie’yi oyuna aldı; forvet hattına takviye yaptı. Bu değişiklikle ikinci yarıda artan Fenerbahçe temposu, 53’te golü de getirdi. Soldan Hasan Ali’nin ortasını iyi takip eden Robin van Persie, gelişine sağ ayak plaseyle ağları havalandırdı. Hollandalı yıldız, bu sezon ligdeki gol sayısını 10’a yükseltti. Golden sonra da hız kesmeyen Fenerbahçe, 57’de Mijailovic’in ceza sahası içinde topla elle oynaması sonrasında bir penaltı kazandı. Atışı 58’de kullanan Fernandao’nun sert vuruşunu kaleci Ahamada çıkardı. 60 ile 90 arası zaman zaman tempo artsa da iki takım da gol bulamadı. 

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Kadıköy’de Kayserispor’u 1-0 mağlup etti. Maçın son düdüğünün ardından Kayserispor'da Sinan Bakış kırmızı kart gördü.