info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fenerbahçe Son Nefeste 3 Puanı Kaptı

Spor Toto Süper Lig de 20. haftanın kapanış mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Manisaspor u Caner ve Cristian Baroni nin 90 artı 5 te attığı golle 2-1 mağlup ederek çok önemli bir 3 puanla haftayı kapattı.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftanın kapanış mücadelesinde Manisaspor ve Fenerbahçe, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Ev sahibi Manisaspor karşılaşmaya İlker, Ömer Aysan Barış, Akaminko, Hüseyin Tok, Klukowski, Ahmet İlhan Özek, Yiğit İncedemir, Bekir Yılmaz, Simpson, İsaac, Kahe 11'i ile başlarken, Fenerbahçe ise Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Serdar Kesimal, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Caner Erkin, Stoch, Emre Belözoğlu ve Bienvenu 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşma, hayatlarını kaybeden KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, eski futbolcu Lefter Küçükandonyadis ve milli kayakçı Aslı Nemutlu için saygı duruşunda bulunulması ile başladı.

Mücadelenin ilk 30 dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken, iki takımda pozisyon üretmekte zorluk çekti. 30. dakikadan itibaren oyunun hakimiyetini eline geçiren Fenerbahçe Bienvenu ile birçok fırsattan yararlanamadı.

37. dakikada Caner sol kanattan şık hareketlerle içeriye doğru hareketlendi ve beklenmedik bir anda ara pası ile Bienvenu'yu ceza sahasında topla buluşturdu. Bienvenu, hafif çaprazdan vuruşunu yaptı ve top yan ağlarda kaldı.

İlk yarının son dakikaların Fenerbahçe Serdar Kesimal ile gole çok yaklaştı. 45. dakikada Gökhan Gönül'ün sol kanatta yaptığı ortada topa iyi yükselen Serdar Kesimal'ın vuruşunda top direkten döndü. Bienvenu, kafayla tamamlamak istedi, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Müsabakanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe 55. dakikada Caner Erkin'in güzel golüyle öne geçti. Sol kanatta Caner Erkin, ceza sahası içindeki Stoch'a pasını verdi. Stoch bekletmeden topuk ile Caner'in önüne gönderdi topu ve Caner sol çaprazdan çok sert bir şutla takımını öne geçirdi: 1-0.

Rakip kaleyi abluka altına alan konuk ekip Fenerbahçe Mehmet Topuz'la inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Mehmet Topuz, ceza sahasının hemen dışında Bienvenu'nun önüne gönderdi pası ama Akaminko'dan seken topla kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Topuz oldu. Mehmet, kaleciyi geçmek istedi ama yatarak son anda topa dokundu kaleci İlker.

61. dakikada etkili gelen Manisaspor maça dengeyi getirdi. Ömer Aysan'ın sağ kanattan ön direğe yaptığı ortada Simpson ve Serdar topa çıktı. Simpson ayağı ile önüne düşürdü topu ve dar açıdan yaptığı vuruşla Volkan Demirel'i mağlup etti: 1-1.

Beraberlik golünden sonra rakip kalede kontra ataklarla pozisyonlar yakalayan Manisaspor, Murat ile öne geçme şansını değerlendiremedi. Murat sağ kanattan ceza sahasına kadar girdi, bomboştu ama çok ağır kaldı ve arkadan gelerek Caner topu uzaklaştırdı.

Kaçan golden sonra oyundan düşen Manisaspor kalesinde üst üste pozisyonlar vermeye başladı. Bienvenu net bir pozisyondan daha yararlanamadı. Mehmet Topuz'un sağ kanattan ortasında Bienvenu, çok müsait pozisyonda kafayı vurdu ama topu üstten auta gönderdi.

Baroni maçın son anlarında Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi. Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Baroni kafayı vurdu, Yiğit'in kafasına çarpan top kaleciyi ters köşeye yatırdı ve top ağlara gitti.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında gol olmazken Fenerbahçe deplasmanda Manispor ile 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 42'a çıkarırken ev sahibi Manisaspor ise 25 puanda kaldı.

MANİSASPOR: 1 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Ekrem Kan, Ali Saygın Ögel
Manisaspor: İlker Avcıbay, Ömer Aysan Barış, Akaminko, Hüseyin Tok, Klukowski, Ahmet İlhan Özek (Dk. 61 Murat Gürbüzerol), Yiğit İncedemir, Bekir Yılmaz, Simpson, İsaac (Dk. 90 4 Ferhat Çökmüş), Kahe (Dk. 84 Bülent Cevahir)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz (Dk. 85 Özer Hurmacı), Cristian, Emre Belözoğlu, Stoch, Caner Erkin, Bienvenu (Dk. 79 Recep Niyaz)
Goller: Dk. 61 Simpson (Manisaspor), Dk. 55 Caner Erkin, Dk. 90 5 Yiğit İncedemir (kendi kalesine) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 45 1 Yiğit İncedemir (Manisaspor), Dk. 52 Cristian (Fenerbahçe)

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de Manisaspor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçeli futbolcular, Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in vefatı nedeniyle sahaya üzerlerinde ''Lefter'' yazılı nostaljik çubuklu 10 numaralı formalarla çıktı.

Karşılaşma öncesinde ısınmaya ''Lefter'' yazılı ve 10 numaralı eşofmanlarla çıkan Fenerbahçeli futbolcular, seremonide 10 numaralı, arkasında ''Lefter'' yazılı nostaljik çubuklu formalarla yer aldı.

Fenerbahçeli futbolcular, sahaya çıkarken üzerinde ''Rahat uyu, çubuklu forma bize emanet'' yazılı pankartı taşıdılar.

Manisasporlu oyuncular da sahaya Manisa Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği bünyesindeki engelli çocuklarla birlikte ''Engelli olmak öğrenmeye ve üretmeye engel değildir'' yazılı pankartla çıktı.

Engelli çocuklar da seremonide yer alırken, sarı lacivertli futbolcular nostaljik çubuklu formaları çıkararak müsabakada çubuklu formayla oynadı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, geçen haftaki ilk 11'den farklı olarak Alex, Gökay Iravul ve Semih Şentürk'ün yerine Emre Belözoğlu, Caner Erkin ve Bienvenu'ye forma şansı verdi.

Sarı lacivertli ekibin genç oyuncusu Recep Niyaz, bu sezon ilk kez 18 kişilik kadroda yer aldı.

Manisaspor, kart cezalıları Nizamettin Çalışkan ve Murat Erdoğan'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Mehmet Güven'den yoksun mücadele etti.