info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2073
Dolar Satış
:
32.2653
Euro Alış
:
34.6708
Euro Satış
:
34.7333
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray:2 - Akhisar:1

Galatasaray Türk Telekom Arena’da, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çıktığı ilk maçta Akhisar Belediyespor’u Burak Yılmaz’ın attığı gollerle 2-1 yendi. Sarı-kırmızılar, bu galibiyetle puanını 25’e çıkardı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Maçın başından sonuna kadar mücadeleci bir  performans sergileyen Galatasaray, seyircisi önünde Akhisar Belediyespor'u yenerken; 12. hafta sonunda averajını da sıfırladı. Son dakikalarda +1 averajı kaçıran Galatasaray, oynadığı futbolla ilerisi için pozitif bir görüntü sergiledi. 
 
MAÇTAN DAKİKALAR
Galatasaray, Akhisar Belediyespor karşısında oyuna etkili başladı. İlk dakikalarda istekli bir futbol sergileyen sarı-kırmızılar, ilk büyük tehlikeyi ise 9'uncu dakikada yakaladı. Emre Çolak'ın sağ köşe bayrağı dibinden kullandığ ıköşe vuruşunda ön direkte Burak Yılmaz kafayı vurdu, top az farkla sol direğin yanından auta gitti.
 
14'üncü dakikada Galatasaray, Burak Yılmaz'la golü buldu. Galatasaray'ın Akhisar yarısahasının ortalarında kazandığı serbest vuruşu Selçuk İnan kullandı. Cezasahasına gelen topu Douglas Ferreira uzaklaştırmak istedi, kısa düşen topa Burak Yılmaz gelişine vurdu; top Akhisar ağlarıyla buluştu ve Galatasaray 1-0 öne geçti. Akhisar Belediyespor'a karşı oynadığı 5.maçta 5.golünü atan Burak Yılmaz, bu sezon ise 6'ıncı golünü kaydetti.
 
21'inci dakikada Burak Yılmaz cezasahası sağ ön çizgisi üzerinden harika düşünerek, cezasahası sol içine topu gönderdi. Umut Bulut'un hareketlenip dokunamadığı top auta gitti ve Galatasaray net golden oldu.
 
23'üncü dakikada Uğur Demirok Burak Yılmaz'a yaptığı hareketin ardından sarı kart görünce cezalı duruma düştü.
 
28'inci dakikada Burak Yılmaz sol köşe bayrağı dibinden dışarı çıkan topu müthiş bir deparla oyunda tuttu. Cezasahası sol ön çizgisi yakınındaki Sneijder'e pasını aktardı. Hollandalının uzaktan sert vuruşunda top az farkla üstten auta gitti. Seyirci, Burak Yılmaz'ın çabasını ayakta alkışladı.
 
41'de Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Sneijder'in ortasında, Galatasaray formasıyla 100. maçına çıkan Umut Bulut topa hareketlendi. Son anda kaleci Oğuz topu iki hamlede kontrol etti ve gol izni vermedi ve ilk yarı da 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi. 
 
Galatasaray, ikinci yarıya da hızlı başladı. Buna karşın ilk net gol pozisyonunu Akhisar Belediyespor yakaladı. 51'de gelişen Akhisar atağında, Mehmet cezasahası sol içinde topla buluştu. Vuruşunu yaptı, defansa çarpan top direkten döndü.
 
Bruma'nın savunma arkasına attığı topla buluşan Umut Bulut yerden vuruşunu yaptı; ancak kaleci Oğuz topu kırarak net golü önledi. Aynı dakikada Sneijder, cezasahası sağ içine hareketlenen Bruma'ya mükemmel bıraktı. Ancak genç oyuncu topu iyi kontrol edemeyince kaleci Oğuz'la karşı karşıya kalma şansını yitirdi.
 
67'inci dakikada Umut Bulut oyundan alınırken, tribünler tecrübeli oyuncuyu ayakta alkışladı.
 
Dakikalar 75'i gösterirken, Galatasaray'ın 2. golü geldi. Kaleye yaklaşık 25 metre uzaktan kazanılan serbest vuruşu Selçuk İnan kullandı. Kaleci Oğuz'un güçlükle çeldiği topa Burak Yılmaz dokundu. Top, Oğuz'un bacaklarına çarpıp ağlarla buluştu ve Galatasaray 2-0 öne geçti.
 
79'da Akhisar atağında Güray, cezasahası sol yan çizgisi üzerinden yerden ortaladı. Muslera'yı geçip arka direkteri Mehmet Akyüz'e doğru giden topu son anda araya giren Telles çıkardı ve golü önledi.
 
86'ıncı dakikada Gekas sahneye çıktı. Yunanlı golcü, kariyerinde Galatasaray'a ilk golünü atarken, skor 2-1'e geldi.
 
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray maçtan 2-1 galibiyetle ayrıldı. Burak Yılmaz attığı gollerle galibiyetin mimarı oldu. Burak Yılmaz, Süper Lig'de bu sezon 7'inci golünü atarken; en çok gol atan yerli futbolcu oldu. Burak Yılmaz ayrıca, bu sezon ilk kez bir maçta iki gol kaydetti. Galatasaray'ın gol ayağı en son 22 Aralık 2013'te oynanan Trabzonspor maçında 2 gol atmıştı.
 
Galatasaray bu galibiyetle gol averajını da sıfırladı. Puanını 25'e çıkaran sarı-kırmızılı ekip, maç fazlasıyla da liderliğe yükseldi. Akhisar Belediyespor ise 16 puanda kaldı.