info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray da Ünal Aysal Dönemi

Galatasaray Kulübü’nün olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında toplam 2998 oy alan Ünal Aysal, seçimi rekor bir oyla kazanarak kulübün 34. başkanı oldu. Adaylardan Turgay Kıran 573 ve Mehmet Helvacı da 397 oy ald

BAŞKANLIĞA SEÇİLEN ÜNAL AYSAL, 106 YILLIK KULÜP TARİHİNDE BU GÖREVİ ÜSTLENEN 34. İSİM OLDU
Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ünal Alsal, bu görevi üstlenen 34. isim oldu.
         Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen seçimlerde diğer adaylar Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran’a önemli bir fark atan Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün 34. başkanı olarak tarihe geçti.
        
AYSAL’IN ÖZGEÇMİŞİ
         İstanbul’da 1941 yılında doğan Ünal Aysal, liseyi 1960 yılında mezun olduğu Galatasaray Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise İsviçre Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.
         Galatasaray Lisesi’nden mezun olduğu 1960 yılından itibaren, çalışma hayatına başlayan Ünal Aysal, 1970-72 yıllarında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret Şirketi’nde ihracat koordinatörü olarak görev yaptı, 1974 yılında Unit International’ı kurdu. Aysal, 1984 yılında petrolün yanı sıra elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde ihtisaslaştı. Turizm sektörüne de giren Aysal, bin kişinin çalıştığı Unit Group’un çatısını oluşturan 23 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak yürüttüğü girişimlerden başka, bazı yatırımcı Avrupa şirketlerinin yönetim kurullarında da faal üye olarak çalışıyor.
         Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye’yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen "Yüksek Liyakat Madalyası" ile onurlandırıldı. İktisadi Araştırmalar Vakfı, Tez Değerlendirme Yarışması’nın sponsorluğunu üstlenen Ünal Aysal’ı, her yıl yapmış olduğu katkılardan dolayı şeref üyeliğine seçti.
        
AYSAL’IN LİSTESİ
         Başkan Ünal Aysal’ın yönetim kurulu ve diğer listeleri şöyle:
         Yönetim Kurulu Üye Listesi: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas
         Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol
         Denetim Kurulu Aday Listesi: Mete İkiz, Ural Aküzüm, Halil Kaya Özer
         Denetim Kurulu Yedek Üye Listesi: Oğuz Evrenos, Cenk Nuri Soyer, Suat Sarı
         Disiplin Kurulu Üye Listesi: Coşkun Gültekin, Okan Tekinşen, Uğurman Yelkencioğlu, Celal Açar, Yıldırım Baysal, Atilla Donat, Kunter Akyürek
         Disiplin Kurulu Yedek Üye Listesi: Cemal Burnaz, Can Baydarol, Hamdi Barıştıran, Altan Darnel, Eşref Alaçayır
         Sicil Kurulu Üye Listesi: Serdar Eder, Çetin Öztürk, Mehmet İpekdokuyan, Ali Tüzmen, Ali Esat Tansev, Burçin Tunçel
         Sicil Kurulu Yedek Üye Listesi: Gürkan Elişin, Mesut Karaaslan, Levent Şahinoğlu
        
 

 Galatasaray Kulübü’nün yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında seçimi kaybeden başkan adayı Mehmet Helvacı, Galatasaraylıların tercihine saygı göstereceklerini ve yapacak bir şeyin olmadığını söyledi.
         AA muhabirine açıklamalarda bulunan Helvacı, seçimi bir Galatasaraylının kazandığını vurgulayarak, "Benim için seçimin kaybedildiğini düşünmek doğru değil. Aradaki farkın önemi yok. Önemli olarak tercihin ne olduğudur. Galatasaraylılar açısından bu tercih Ünal Aysal olarak gerçekleşti. Biz de buna saygı göstereceğiz, yapacak bir şey yok" dedi.
         Galatasaray’ın bir başkana ihtiyacı olması halinde yeniden aday olabileceğini dile getiren Mehmet Helvacı, "Galatasaray’ın bir başkana ihtiyacı olursa, ben de aynı şartlarda yapabileceğimi düşünürsem yine aday olurum. Ama bu tabloda Galatasaray’ın yüksek oranla seçilmiş bir başkanı var. Dolayısıyla bugün için bir başkan adayına ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.
         Helvacı, Galatasaray’da hiçbir zaman muhalefet yapmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
         "Hep doğruları söyledim. Galatasaray’ın doğrularına itibar etmeyenler, Galatasaray’a muhalefet etmişlerdir. Benim söylediklerimin hepsi doğruydu. Ben Galatasaray’da doğruları söylemeye devam edeceğim. Bütün söylediğim doğrular şu anda Galatasaray’ın kubbesinde asılı duruyor. Hiç kimse o doğruları görmezden gelemez."