info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray - Torku Konyaspor: 1-0

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 30. hafta maçında Galatasaray sahasında Torku Konyaspor’u 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 30. hafta maçında Galatasaray ile Torku Konyaspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Galatasaray sahasında Konyaspor'u 1-0 mağlup etti. Galatasaray'a galibiyeti getiren tek golü 84. dakikada Selçuk İnan kaydetti. Bu sonucun ardından ligde Galatasaray 67 puan ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi, Konyaspor ise 38 puanla 9. sırada kaldı.
 
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Barış Şimşek, Kemal Yılmaz, Serdar Diyadin
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou (Dk. 73 Hakan Balta), Semih Kaya, Olcan Adın, Bruma (Dk. 59 Emre Çolak), Selçuk İnan, Melo, Yasin Öztekin (Dk. 66 Umut Bulut), Sneijder, Burak Yılmaz
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Selim Ay, Mehmet Uslu, Djalma (Dk. 85 Uğur İnceman), Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Kenan Özer (Dk. 66 Fuchs), Mahlangu, Hasan Kabze (Dk. 77 Rangelov)
Teknik Direktör: Aykut Kocaman
 
Gol: Dk. 84 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 24 Burak Yılmaz, Dk. 77 Felipe Melo (Galatasaray); Dk. 24 Ali Turan, Dk. 43 Kenan Özer, Dk. 65 Selim Ay, Dk. 86 Mehmet Güven, Dk. 89 Ömer Ali Şahiner, 90+2 Dimitar Rangelov (Torku Konyaspor)
 
MAÇTAN NOTLAR
 
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Torku Konyaspor'u ağırlarken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu kadroda 3 değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılı ekip, ligde son oynanan Akhisar Belediyespor maçının 11'inde 3 değişiklikle Torku Konyaspor karşısına çıktı. Sarı kart cezalısı olmaları nedeniyle Akhisar Belediyespor müsabakasında yer alamayan Aurelien Chedjou ve Felipe Melo yeniden kadroya dönerken, bu müsabakaya yedekler arasında başlayan Olcan Adın da Torku Konyaspor maçının ilk 11'inde yer aldı. Akhisar Belediyespor maçının 11'inde yer alan isimlerden Hakan Balta ve Emre Çolak yedekler arasında maça başladı. Yine bu maçta sarı kart cezalısı durumuna düşen Alex Telles kadroda bulunmadı.
 
Hakan Balta bu kez yedek
 
Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ligdeki son 5 maçta ilk 11'de görev verdiği Hakan Balta, Torku Konyaspor karşısında yedek soyundu. Sarı-kırmızılı teknik heyetin, Hakan Balta'nın dinlendirilmesi amacıyla böyle bir tercih yaptığı öğrenildi. Chedjou'nun sarı kart cezasını doldurması, Semih'in sakatlığının tamamen düzelmesi sonrası stoper mevkilerini bu iki oyuncuya teslim eden Hamzaoğlu, Telles'in yokluğunda savunmanın solunda ise Olcan Adın'ı tercih etti.
 
Semih-Chedjou ikilisi 125 gün sonra birlikte
 
Galatasaray savunmasında Semih Kaya ve Aurelien Chedoju ikilisi 125 gün sonra birlikte lig maçına çıktı. Savunmanın değişmez isimleri arasında yer alan iki oyuncu, Semih Kaya'nın devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığın ardından 4 ayı aşkın süre birlikte forma giyemedi. Ligde son olarak, 4 Ocak'ta oynanan Beşiktaş derbisine birlikte ilk 11'de çıkan Semih ve Chedjou, aradan geçen 125 günün ardından Torku Konyaspor müsabakasında yeniden buluşmuş oldu.
 
Blerim Dzemaili, 3 maç aradan sonra ilk 18'de
 
Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Blerim Dzemaili'yi 3 maç aradan sonra 18 kişilik kadroya aldı. Ligdeki son maçına 24. haftadaki İstanbul Başakşehir karşılaşmasında çıkan Dzemaili, yine yedekler arasında bulunduğu 26. haftadaki Kardemir Karabükspor müsabakasından beri de kadroya giremiyordu.
 
Sneijder ve Selçuk, bu sezonki 40. resmi maçlarına çıktı
 
Galatasaray takımının en fazla sahada yer alan iki ismi Wesley Sneijder ve Selçuk İnan, bu sezonki 40. maçlarına Torku Konyaspor karşısında çıktı. Sneijder, bu sezon Galatasaray formasıyla 27 lig, 5 Türkiye Kupası, 6 Şampiyonlar Ligi ve 1 TFF Süper Kupa maçında oynarken, Selçuk İnan ise 28 lig, 6 Türkiye Kupası, 4 Şampiyonlar Ligi ve 1 TFF Süper Kupa müsabakasında süre almıştı. Öte yandan Selçuk İnan, sarı-kırmızılı ekipte üst üste 4 sezonda da 40 maç barajını aşan ilk yerli oyuncu oldu.
 
Galatasaray 3 puanı tek golle aldı
 
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasındaki Torku Konyaspor karşılaşmasını 1-0 kazanarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Müsabakada aradığı golü ancak 84. dakikada Selçuk İnan'la bulabilen sarı-kırmızılı ekip, 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Puanını 67'ye yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan "Cim Bom", rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyecek.
 
Üst üste 3. maçını da kazandı
 
Ligde geçirdiği sıkıntılı dönemdeki 5 maçında 8 puan yitiren Galatasaray, ardından üst üste 3. maçını da kazanarak önemli bir galibiyet serisi yakaladı. Trabzonspor yenilgisinin ardından sırasıyla Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0) ve Torku Konyaspor'u (1-0) mağlup etmeyi başaran sarı-kırmızılılar, şampiyonluk yarışında önemli puanlar elde etti.
 
Gol yine son dakikalarda geldi
 
Galatasaray, sahasında oynadığı bir önceki lig maçı olan Gaziantepspor karşılaşmasında olduğu gibi yine son dakikalarda gelen bir golle kazanmayı başardı. Gaziantepspor maçını Hakan Balta'nın 85. dakikada gelen kafa golüyle galip tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, Torku Konyaspor maçını ise 84. dakikada Selçuk İnan'ın yine kafayla kaydettiği golün ardından üstün tamamladı.
 
Sezonun en iyi savunma performansı
 
Torku Konyaspor engelini 1-0'la geçen Galatasaray, üst üste üçüncü lig maçında da kalesinde gol görmeyerek bu sezonki en iyi savunma performansını ortaya koydu. Ligde üst üste 10 maçta da gol yiyerek oldukça kötü bir savunma performansı ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0) ve Torku Konyaspor (1-0) maçlarında kalesini kapatmayı başararak bu sezon ilk kez üst üste 3 maçta gol yemedi. Galatasaray, bu sezon ligde iki kez üst üste iki maçında kalesini kapatabilmişti. İlk hafta Bursaspor (2-0) ve 2. hafta Eskişehirspor (0-0) maçlarını gol yemeden tamamlayan "Cim Bom", 16. haftadaki Beşiktaş ile 17. haftaki Çaykur Rizespor maçlarını da 2-0'lık skorlarla kazanmıştı.
 
Burak Yılmaz ve Ali Turan saha içinde tartıştı
 
Karşılaşmanın 24. dakikasında Galatasaraylı Burak Yılmaz ile Torku Konyasporlu Ali Turan saha içinde sert bir şekilde tartıştı. İki oyuncunun karşı karşıya geldiği bir pozisyonun ardından sinirler gerilirken, Burak Yılmaz ve Ali Turan birbirlerini elleriyle iterek tartışmaya başladı. Araya giren takım arkadaşları Burak ve Ali'yi ayırırken, hakem Barış Şimşek iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.
 
Aurelien Chedjou sakatlanarak maçı tamamlayamadı
 
Galatasaraylı oyuncu Aurelien Chedjou, maçın 72. dakikasında yaşadığı sakatlığın ardından oyundan çıkmak zorunda kaldı. Topun kendisinde olduğu bir pozisyonda bir anda sol baldırını tutan Chedjou, meşin yuvarlağı taca atıp, teknik heyete değişiklik işareti yaptı. Chedjou'nun müsabakaya devam edememesinin ardından 73. dakikada oyuna Hakan Balta dahil oldu.
 
Hakem Barış Şimşek önce kırmızı kart verdi, sonra iptal etti
 
Hakem Barış Şimşek, müsabakanın 82. dakikasında yaptığı bir faulün ardından Torku Konyasporlu Selim Ay'a önce çift sarı karttan kırmızı kart gösterirken, ardından bu kararını değiştirdi. Selim Ay'a sarı kart gösteren Şimşek, oyuncunun ikinci sarı kartı olması nedeniyle kırmızı kartını çıkarırken, daha sonra pozisyon öncesi ofsayt olduğu yönünde yardımcısı tarafından yapılan uyarının ardından bu kararını iptal etti.
 
Torku Konyaspor'da üç oyuncu cezalı
 
Torku Konyaspor'da üç oyuncu, gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düştü. Müsabakanın 24. dakikasında Ali Turan, 43. dakikasında Kenar Özer, 65. dakikada ise Selim Ay hakem Barış Şimşek'ten gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı oldu. Bu oyuncular, takımlarının ligde Gençlerbirliği ile yapacağı müsabakada oynama şansını yitirdi.