info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gözler Arenadaki Seçimde

Fenerbahçe’de seçimli olağanüstü genel kurul heyecanı Ülker Sports Arena’da başlıyor. Kongreye 13 bin 416 delege katılabilecek. Bugün yönetim kurulunun faaliyetleri ibraya sunulacak, sonucu merakla beklenen başkanlık seçimi ise yarın gerçekleştirilecek

Fenerbahçe'de seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı bugün başlayacak.
 
Sarı-lacivertli kulüp, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasının CAS tarafından onanması ardından olağanüstü kongre kararı almıştı. 26 Ekim Cumartesi günü çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen toplantı bugün Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek.
İki gün sürecek olağanüstü genel kurula, aidatını yatıran 13 bin 416 kongre üyesi katılabilecek.
Mevcut Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, TFF eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, kongre üyesi Yamen Uzun ve eski yönetici Hulusi Belgü başkanlık için yarışacak. Belgü'nün adaylığı, geçici ihraç kararının kaldırılması yönündeki talebinin üyelerin oylarına sunulmasıyla belli olacak.
 
2 Kasım 1952 doğumlu olan Başkan Aziz Yıldırım, doğum gününde yeniden başkan seçilmek için yarışa girecek. Yıldırım
19-20 Mayıs 2012'de yine Ülker Sports Arena'da yapılan olağan kongreye tek aday olarak girmişti. O tarihte "futbolda şike" davasından tutuklu yargılandığı için cezaevinde bulunan Yıldırım 5 bin 269 oy almıştı.
 
Başkanlık üç dönem
Fenerbahçe'nin organizasyonla ilgili sorunlarının büyük bölümünün mevcut yönetim anlayışından kaynaklandığını iddia eden Aydınlar, "Fenerbahçe'den yetişen her değere sahip çıkacağız. Her kongrede tekrarlanıp, sonradan unutulan projeler ortaya  koymayacağız. Fenerbahçemizin geleceğini tesis ederken bizden sonraki yönetimlerin de bu işi bayrak yarışı görüp yüreklenmelerini, aynı şekilde devam etmeleri için sistem kuracağız. Fenerbahçe Kulübü'nde başkanlık maksimum 3 dönem  yapılabilecek. Bu amaçla ilk işimiz tüzük değişikliğine gitmek olacak.
 
Tüzüğümüzü modern ve demokratik bir hale getireceğiz" dedi.