info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Her Yönüyle Mancini Kimdir

Fiorentina, Inter ve Manchester City’de kupalar kazanan ve başarılı bir teknik adamlık geçmişi olan Roberto Mancini transfer konusundaki aşırı harcamaları ile dikkat çekti.

Özellikle İngiliz ekibinde yönetime büyük paralar harcatan 48 yaşındaki teknik adam uzun bir aranın ardından City’yi şampiyon yapınca bu konular pek gündeme gelmedi. Ancak geçtiğimiz yıl hem lig hem Avrupa’daki başarısızlık buradaki macerasının sonunu getirdi. Şık giyiminin yanında yıldız futbolcularla yaşadığı sorunlarla da gündeme gelen Mancini, isminden hep söz ettiren bir teknik direktör oldu.  
 
Aile babası
20 yılı aşkın bir süredir Federica ile evli olan Mancini’nin, bu evlilikten iki oğlu bir kızı bulunuyor. Filippo ve Andrea ismindeki çocukları Inter ve Manchester City’nin genç takımlarında forma giydiler. İyi bir aile babası olarak gösteriliyor.
 
Dindar bir insan
Koyu bir Katolik olan Mancini geçtiğimiz yıl hristiyanlarca kutsal sayılan Bosna’nın Medjugorje kentine bir ziyaret gerçekleştirdi. Çevresinde dindar bir insan olarak bilinen Mancini ailesiyle birlikte sık sık kilise ayinlerine de katılıyor.
 
Atkılı adam
Roberto Mancini futbol dünyasının en şık giyinen teknik direktörlerinden bir tanesi olarak gösteriliyor. Özellikle Manchester City döneminde boynundan düşürmediği atkısıyla kendine has bir imaj yarattığı ve birçok meslektaşını da bu konuda etkilediği belirtiliyor.  
 
44 yıl sonra zafer
2011-12’de Manchester City’yi Premier Lig’de 44 yıl sonra şampiyonluğa taşıdı. İngiliz ekibiyle 1 FA Cup bir de Community Shield kupası kazandı. Mancini Inter’i çalıştırdığı dönemde 3 lig şampiyonluğu, iki İtalya Kupası elde ederken, Fiorentina ve Lazio ile de birer İtalya Kupası kaldırma başarısı gösterdi. 
 
Tevez problemi
İtalyan teknik adamın arası City’nin yıldız isimlerinden Tevez ile açılmıştı. Arjantinli futbolcu, 27 Eylül 2011'de Bayern Münih ile oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşması sırasında sonradan oyuna girmeyi reddetmiş ve ikilinin arasındaki problem, Tevez'in takımdan gönderilmesinin düşünülmesine kadar varmıştı.
 
Balotelli ile yaka paça
Roberto Mancini ile Mario Balotelli geçtiğimiz yıl Manchester City idmanında tartışırken yaka paça görüntüleri İngiliz basınına yansımıştı. İtalyan hocanın oyuncunun takım arkadaşına sert girmesine sinirlendiği yazılmıştı.
 
 
Gazeteye ilan verdi
2012-2013 sezonu Manchester City için hayal kırıklığı oldu. Mayıs ayında bitime 2 hafta kala kulüple teknik adamın yolları ayrıldı. Mancini taraftarlara ilginç bir şekilde veda etti. İngiliz gazetesine ilan verdi, kazandığı kupaların resimleriyle birlikte “3 unutulmaz yıl… Hep kalbimde olacaksınız” diye yazdı.
 
Taraftarın kalbinde
Manchester City taraftarı, Mancini’nin jestini karşılıksız bırakmayarak İtalyan basınına bir ilan verdi. La Gazzetta dello Sport’ta yayınlanan mesajda City taraftarının, “Teşekkürler Mancini, her zaman bizden birisin” ifadeleri yer aldı.