info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hollandayı Tim Krul Kurtardı

Dünya Kupası çeyrek finalinde Hollanda, Kosta Rika’yı penaltı vuruşlarıyla 4-3 mağlup etti ve yarı finale yükseldi. Ancak maçın ardından en çok konuşulan şey Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal’in yaptığı kaleci değişikliğiydi.

0-0 devam eden karşılaşmanın 119. dakikasında kaleci Jasper Cillessen'i oyundan alan Van Gaal, penaltı vuruşlarına geçilmeden hemen önce kaleyi Tim Krul'a emanet etti.
 
Tecrübeli çalıştırıcı pek çok kişiyi hayrete düşüren bu kararı maçtan önce verdiğini söyledi. Van Gaal, "Kosta Rika'nın Yunanistan ile oynadığı ve penaltılara giden çeyrek final maçını analiz ettik. Tim Krul, köşelere çok iyi uzanan bir kaleci. Kosta Rika'nın kullandığı penaltılarda da doğru köşeyi seçti. Yaptığımız çalışmaların karşılığını aldığımız için mutluyum" dedi.
 
Van Gaal ayrıca Cillessen'in dikkatini dağıtmamak için maçtan önce böyle bir değişiklik yapacağını 25 yaşındaki kaleciye söylemediğini belirtti.
 
Tim Krul, Bryan Ruiz ve Michael Umana'nın penaltı vuruşlarını kurtararak Hollanda'nın yarı finale yükselmesinde büyük rol oynarken, Avrupa basınında maçın adamı ilan edildi.