info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3199
Dolar Satış
:
32.3781
Euro Alış
:
34.6073
Euro Satış
:
34.6697
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadıköy de Rekor: 46.000...

Maç için basılan 27 bin bilet tükenince 14 bin bilet daha eklendi. O da yetmeyince kapılar açıldı.

Futbol Federasyonu'nun disiplin talimatında yaptığı düzenlemeyle stada sadece kadınlar ve çocukların alındığı Fenerbahçe-Manisaspor maçı beklenenden çok daha büyük ilgi gördü. Kadın taraftarlar, erken saatlerden itibaren bilet alabilmek için Şükrü Saracoğlu Stadı ve Suadiye'd e k i Fenerium mağazası önünde uzun kuyruklar oluştururken, çocuklarıyla saatlerce beklediler. Fenerbahçe tarafından basılan 41 bin bilet karşılaşma öncesi tükenince, bileti olmayan kadın ve çocuklar da stada alındı. Toplam stada girenlerin sayısı da 46 bini buldu.
 

Bazı çocuklar annelerini kaybetti

Taraftar sayısı 46 bin olarak açıklanırken bu rakam bu sezonun seyirci rekoru olarak kayıtlara geçti. Maçtan önce tezahüratlara başlayan taraftarlar 90 dakika boyunca susmayarak takımlarını ateşlemeye çalıştı. Bazı Beşiktaşlı ve Galatasaray formalı taraftarlar da karşılaşmayı izledi. Tribünlerde uyuyan çocuklara rastlanırken, bazı minikler annelerini kaybetti. Aziz Yıldırım'lı tişörtlerin çokluğu dikkat çekerken, stat dışındaki bir grup erkek taraftar, Ordu maçı sonrası açıklamaları nedeniyle başkan vekili Nihat Özdemir'i protesto etti.

Seyircisiz maç döneminin sona erdiği tarihi maçta Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Manisaspor ile 1-1 berabere kaldı ve bu sezon ilk puan kaybını yaşadı. Sarı-lacivertliler Dia ile öne geçerken, Manisaspor'a beraberliği getiren gol Ömer Aysan'dan geldi.

Tarihi geceden galip çıkmadı

Kadıköy'de Türk ve dünya futbol tarihinin en özel gecelerinden birisi yaşandı. Sadece kadınlar ve çocukların tribünden takip ettiği ilk karşılaşma olarak tarihe geçen mücadelede Fenerbahçe ve Manisaspor 1-1 berabere kaldı.

"Kadıköy cehenneminin melekleriyiz" diyerek Saraçoğlu'nun tribünlerini dolduran sarı-lacivertli kadınlar ve çocuklar, herkese unutulmayacak bir futbol akşamı yaşattı. Maç boyunca Fenerbahçe'ye inanılmaz bir destek veren 41 bin taraftar, muhteşem görüntüler sergiledi.

Fenerbahçe-Manisaspor maçı ise tribünlerdeki coşkuya karşılık verebilecek kadar tempolu başlamadı. Karşılaşmaya top kayıpları ile başlayan Fenerbahçe, ilk bölümde oyunu kendi sahasında kabul etti.

Oyuna bir türlü konsantre olamayan Fenerbahçe, istediği pozisyonları bulamadı ve bunun yanında kalesinde de önemli tehlikeler atlattı. Yobo ve Cristian Baroni'nin kritik hamleleri, Manisaspor hücum oyuncularının golü bulmasını engelledi.

Karşılaşmanın 41. dakikasında ise Fenerbahçe, Senegalli oyuncusu Dia ile öne geçti. Caner, sol kanattan sürüklediği atakta boş durumdaki Dia'yı topla buluşturdu. Ceza sahasına sağ çaprazdan girdiği gibi sert ve düzgün bir vuruş yapan Dia, sarı-lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.

Maçın da ilk devresi Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı ise kırmızı kartla başladı. Manisasporlu Nizamettin Çalışkan, Dia'yı durdurmak isterken formasından çekince, ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Fenerbahçe, bu dakikadan itibaren, ikinci golü bulmak için baskısını artırdı.

Alex ile yakaladığı net bir pozisyondan yararlanamayan sarı-lacivertliler, ikinci golü ararken kalesinde beraberlik golünü gördü. Fenerbahçe ceza sahası içinde oluşan karambol sonrası, topa son olarak müdahale eden Ömer Aysan Barış, Manisaspor adına beraberliği sağladı.

Beraberlik golünü kalesinde gören Fenerbahçe, tribünlerin de desteği ile Manisaspor kalesinde baskı kurdu. Alex ve Semih ile çok net pozisyonlar da yakalayan Fenerbahçe, aradığı golü bir türlü bulamadı. 90+4'te Semih'in ağlara gönderdiği top ise ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmadı.

Bu tarihi maç, Dia ve Ömer Aysan Barış'ın karşılıklı golleriyle berabere sona erdi.

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE 1008 DAKİKA SONRA GOL YEDİ
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Manisaspor'u konuk eden Fenerbahçe'nin, mücadelenin 65. dakikasında yediği gol, Kadıköy'de gol yemeden geçen seriyi bozdu.

Kendi sahasında adeta kalesini gole kapatarak, geçen sezonun 15. haftasından bu yana, gole izin vermeyen sarı-lacivertli ekip, 10 maçlık serinin ardından 1008 dakika sonra gol yedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bundan önce 15. haftada Kardemir Karabükspor'u 2-1 yendiği maçın 47. dakikasında Emenike'nin ayağından gol yiyen sarı-lacivertliler, Manisaspor karşısında 65. dakikada Ömer Barış Aysan'ın maçta skoru 1-1 yapan golüne engel olamadı.

FENERBAHÇE: 1 - MANİSASPOR: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Özgür Yankaya, Serkan Akarca, Gökhan Memişoğlu
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Bekir İrtegün (Dk. 81 Orhan Şam), Yobo, Bilica, Ziegler, Dia (Dk. 60 Bienvenu), Selçuk Şahin (Dk. 16 Gökay Iravul), Cristian, Caner Erkin, Alex, Semih Şentürk
Manisaspor: İlker Avcıbay, Ömer Aysan Barış, Akaminko, Hüseyin Tok, Klukowski (Dk. 11 Ferhat Çökmüş), Yiğit İsmail Gökoğlan, Nizamettin Çalışkan, Yiğit İncedemir, Simpson, Murat Erdoğan (Dk. 82 Bekir Yılmaz), Kahe (Dk. 52 Mehmet Güven)
Goller: Dk. 41 Dia (Fenerbahçe), Dk. 65 Ömer Aysan Barış (Manisaspor)
Kırmızı Kart: Dk. 48 Nizamettin Çalışkan (Manisaspor)
Sarı Kartlar: Yiğit İncedemir (İlk yarının bitiminde), 90 4 Yiğit İsmail Gökoğlan (Manisaspor), Dk. 53 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)