info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kartal Portekiz de Kapıyı Araladı

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Beşiktaş, 60 dakika 10 kişi oynayan rakibi Braga yı deplasmanda 2-0 mağlup etti ve tur için büyük bir avantaj yakaladı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller, Sivok ve Simao dan geldi.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Beşiktaş, Portekiz deplasmanında Braga'yı 2-0 mağlup etti ve tur için büyük bir avantaj yakaladı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller, Sivok ve Simao'dan geldi.

Bu maçın rövanşı ise 23 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak. Kartal, bu turu geçmesi halinde Lazio-Athletico Madrid eşleşmesinden gelecek takım ile eşleşecek.

Karşılaşma, düşük bir tempoda başladı. Kanatlardan etkili olmaya çalışan Braga karşısında temsilcimiz Beşiktaş, özellikle Quaresma ile kontra ataklar kovaladı.

Portekizli yıldızın bireysel becerisiyle, 16. dakikada da önemli bir tehlike yaratıldı. Sol kanatta topla buluşan Quaresma, şık hareketlerle topu sağ ayağına çekti ancak vuruşu, direğin az farkla üzerinden auta gitti. Bu pozisyondan 2 dakika sonra yine aynı bölgeden hareketlenen Q7, bu kez ceza sahasına çalımlarla girdi ama bu kez de vuruşu etkisizdi.

Beşiktaş'ın ataklarına karşılık vermekte zorlanan Braga, duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Ceza sahası çevresinde serbest vuruş kazanmaya çalışan Bragalı oyuncular, 28'de çok etkili bir yerden bunu başardı. Ceza sahası çizgisinin bir adım gerisinden kazanılan frikikte topun başına geçen Hugo Viana'nın vuruşunda adeta nefesler tutuldu ancak top, üst ağlara gitti.

Bu pozisyonun ardından baskısını artıran Braga, 30'uncu dakikada Helder Barbosa ile etkili geldi. Ancak bu pozisyon, maçın adeta kırılma anı oldu. Beşiktaş ceza sahasına girerken yerde kalan Helder Barbosa, kendini yere attığı gerekçesiyle ikinci sarı kartını ve ardından kırmızı kartı görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren rakibine göre daha organize olan Siyah-beyazlılar, 37'inci dakikada golü de buldu. Sağ taraftan Fernandes'in etkili köşe vuruşuna iyi yükselen Sivok, ligdeki Sivasspor maçında olduğu gibi kafayla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Kartal'ın Avrupa kupalarındaki 200. golü olarak da tarihe geçti.

Beşiktaş, ilk yarının kalan dakikalarında ise yakaladığı skor üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına Siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarı da, ilk devrenin başında olduğu gibi temposuz başladı. 10 kişi oynayan rakibi karşısında, daha çok oyunu sahasında kabul eden Beşiktaş, buna rağmen pozisyon vermedi ve kontra ataklarla 2. golü aradı. 58. dakikada yine sahnede Fernandes vardı. Portekizli Fernandes'in ara pası ile hareketlenen bir başka Portekizli Simao, Bragalı savunma oyuncularına rağmen vuruşunu yaptı ve kaleci Quim'in yanından topu ağlara gönderdi. İki Portekizli'nin imalatı 2.gol, Portekiz'de soğuk bir duş etkisi yarattı.

Bu golden sonra Beşiktaş, maçın temposunu yeniden düşürdü. Rakibinin farkı azaltmak için çabalarına rağmen, kalesine çok önemli bir tehlike yaşamayan Kara Kartal, maçın son bölümlerinde 3. golü aradı. Ancak Braga kalecisini geçmeyi başaramayan Siyah-beyazlı hücum oyuncuları, farkı artırma fırsatlarını değerlendiremedi ve mücadele, Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

BRAGA: 0 - BEŞİKTAŞ: 2
Stat: Municipal
Hakemler: Kevin Blom, Sander van Roekel, Berry Simons(Hollanda)
Braga: Quimm, Salino, Douglao, Ewerton, Lopes (Dk. 74 Cesar), Custodio (Dk. 68 Amorim), Hugo Viana, Alan, Mossoro (Dk. 46 Carlao), Barbosa, Lima
Beşiktaş: Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen Korkmaz, Tanju Kayhan (Dk. 88 Ekrem Dağ), Necip Uysal, Ernst, Veli Kavlak, Simao (90 2 Mustafa Pektemek ?), Fernandesx, Quaresma (Dk. 66 Almeida)
Goller: Dk. 37 Sivok, Dk. 58 Simao (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 26 Egemen Korkmaz, Dk. 40 Veli Kavlak, Dk. 49 İbrahim Toraman, Dk. 57 Simao, Dk. 68 Almeida (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 29 Barbosa (Braga)

SİVOK ATMAYA DEVAM EDİYOR
Beşiktaş'ın son oynadığı Sivasspor maçında gol atan Sivok, Braga maçında da rakip fileleri havalandırıp, üst üste 2. golünü kaydetti.

Çek futbolcu, attığı golle bu sezon gol sayısını 6'ya çıkardı. Daha önce Spor Toto Süper Lig'de 4, UEFA Avrupa Ligi'nde 1 gol atan Sivok, Braga karşısındaki golle 6. golüne ulaştı. Sivok, 6 golün 5'ini kafayla attı.

Çek futbolcu, bu sezon Alania, Bursaspor, Manisaspor, Eskişehirspor, Sivasspor ve son olarak da Braga maçlarında birer gole imza attı.

SİMAO, AVRUPA'DAKİ İLK GOLÜNÜ ATTI
Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydeden Portekizli futbolcu Simao Sabrosa, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında ilk kez gol attı.

Bu sezon ligde 3 golü bulunan, geçen sezon da devre arasında geldiği için UEFA Avrupa Ligi'nde forma giyemeyen Simao, ülkesinin takımı Braga karşısında siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa kupası golünü attı.

ASİSTLER FERNANDES'TEN
Beşiktaş'ın attığı 2 golde de asistleri Portekizli futbolcu Manuel Fernandes yaptı.

Sivok'un attığı gollerin büyük bölümünde asist yapan Fernandes, bugün yine işbaşındaydı.

Geçen haftaki Sivasspor maçında Sivok'a asist yapan Fernandes, bugün de yine Çek futbolcuya gol attırdı. Fernandes, ikinci golde de Simao'ya güzel bir ara pası verdi.

AVRUPA'DA ÜST ÜSTE 4. GALİBİYET
Beşiktaş, Braga karşısında aldığı galibiyetle, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde üst üste 4. maçını da kazandı.

Dinamo Kiev karşısında 1-0'lık galibiyetiyle başlayan seri, 3-2'lik Maccabi Tel Aviv, 3-1'lik Stoke City ve son olarak da 1-0'lık Braga galibiyetleriyle sürdü.

5 SARI KART
Beşiktaşlı futbolcular, Braga maçında toplam 5 sarı kart gördü.

Egemen Korkmaz, Veli Kavlak, İbrahim Toraman, Simao Sabrosa ve Hugo Almeida bu karşılaşmada sarı kart gören futbolcular oldu.

QUARESMA, SOYUNMA ODASINA GİTTİ
Karşılaşmanın 66. dakikasında yerini Almeida'ya bırakan Ricardo Quaresma, direkt soyunma odasına gitti.

Portekizli futbolcu, oyundan çıktıktan sonra yedek kulübesine gitmeyerek, soyunma odasına yöneldi.