info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kartalın Yüzünü Nobre Güldürdü

Siyah-beyazlı takım maça tutuk başladı, ancak usta ayak Fernandes ağları sarstı. Mert Nobre kafayla beraberliği sağladı, ancak ikinci 45’te bu kez kendi kalesini avladı. Beşiktaş, iki hafta sonra 3 puanla tanıştı

 

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi önderliğinde, lisans kriterleri geçen hafta yerine getirildi. Egemenler, Nihatlar arandı, kimi zaman duşta oldukları kimi zaman da bakkala-çakkala gittikleri için telefonlara çıkmadılar. Yönetim, Atletico Madrid ve Ferrari ile restleşerek son kozlarını oynadı. Karşılıklı blöfleri çekerek de lisans almaya hak kazandılar. İşte bütün bu eziyet Avrupa’ya gidebilmek içindi.
Bu bölüm futbol masasının mali ayağıydı. Bir de bu masanın sahadaki ayağı var. Sanki bu ayak biraz sallanıyor gibiydi. İlk yarıda Almeida’nın da sakatlanmasıyla bocalayan bir Beşiktaş seyrettik. 7. dakikada Nduka’nın şutunu son anda çıkaran Ersan faktörü olmasa yönetim lisans için boşuna para harcamış olabilirdi. 32. dakikada attığı gole sevinmeyen Fernandes, sanki birşeyler biliyor gibiydi. 40. dakikada önce Beşiktaş kalesine sonra 51. dakikada kendi kalesine gol atan Mert Nobre, hem eski hem de yeni takımına sevinç ve hüznü bir arada yaşattı. 2-1 önde olmasına rağmen sahada yine korkulu dakikalar yaşayan Beşiktaş, 88’de İbrahim Toraman’ın pozisyonunda olduğu gibi birçok gol fırsatını da anlamsız şekilde değerlendiremedi.
 
Kritik Değişiklikler
90 dakika bittiğinde maçı izleyenlerin aklında ne kaldı bilemem, ama karşılaşmada yaşanan iki hadise benim için çok önemliydi. Birincisi; Beşiktaş adına Fernandes’in attığı gol öncesinde hakemin pozisyonu avantaja bırakma kararı karşısında şapka çıkarmamak elde değil. Ders niteliğindeydi. Maçta belki de herkesin gözünden kaçan bir başka nokta ise Escude’nin, 86. dakikada sakatlanan Niang’ın yerine girmesiydi. Eğer Samet Aybaba son üç maçta yaptığı gibi oyuncu değişikliklerini erken bitirmiş olsaydı dün gece uzatmalarla birlikte Beşiktaş 7 dakika 10 kişi oynayacaktı. Demek ki neymiş, acil durum olmadığı sürece ilk yarıda oyuncu değiştirmeyeceksin!..
 
Deplasmanda Daha Fazla
Kartal, bu sezon deplasmanda daha çok puan topladı. İç sahada 14 maçta 22 puana ulaşan Beşiktaş, deplasmanda 13 karşılaşmada 24 puan buldu.Siyah-beyazlılar ile birlikte Galatasaray da dış sahada 24 puana ulaştı.