info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lider Galatasaray, Mersin Virajında

Süper Lig’de 31. hafta maçında liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, Mersin İdman Yurdu’na konuk oluyor. Sarı-kırmızılı takımın ilk 11’i belli oldu.

Mersin Arena Stadı'nda hakem Ali Palabıyık'ın yöneteceği karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak.
 
MERSİN İDMAN YURDU - GALATASARAY
 
STAT: Mersin Arena
HAKEM: Ali Palabıyık
SAAT: 19:45
YAYIN: LİG TV
 
MERSİN İY: Muammer, Serkan Balcı, Mitroviç, Servet, Vederson, Murat Ceylan, Khalili, Nakoulma, Oktay, Pedriel, Welliton
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
 
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Hakan Balta, Telles, Melo, Selçuk, Emre, Sneijder, Yasin, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
 
 
Galatasaray bariz üstünlük kurdu
Galatasaray, Mersin İdman Yurdu karşısındaki 27 lig maçının sadece üçünü kaybetti. Galatasaray, Mersin'in yeniden Süper Lig'e çıkmasından sonra oynadığı beş maçı da kaybetmedi. Mersin, Galatasaray'ı ligde en son Şubat 1983'te yenmişti.
 
İki takımın Mersin'de oynadığı 13 lig maçının yedisi berabere bitti, kalan maçlardan iki tarafa üçer galibiyet çıktı. Beş maçtır yenilmeyen Mersin İdman Yurdu, Fenerbahçe'nin ardından ligde halen devam eden en uzun ikinci seriye sahip (Beşiktaş'la birlikte, beş maç).
 
Mersin ligde 10 maçtır kalesini gole kapatamıyor. Galatasaray bu sezon ilk defa üst üste üç maç gol yemedi. Sarı kırmızılıların ligde bundan uzun süre gol yemediği son seri Mart-Nisan 2008 arasında gelmişti. Dış sahadaki son maçında Akhisar'ı 2-0 yenen Galatasaray, ligde Şubat ayından bu yana deplasmanda üst üste iki maç kazanamadı.
 
İki takım arasında geride kalan lig maçlarında Galatasaray 14,  Mersin İdmanyurdu 3 galibiyet aldı. Galatasaray'ın 34 golüne, Mersin  İdmanyurdu 17 golle yanıt verdi. Mersin'deki 13 maçta her iki takımada  üçer kez galip geldi. Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu, yarın yapacakları  maçla ligde 28. kez karşılaşacak.
 
Mersin'deki maçlar
 
İki takım Mersin'de 13 kez karşılaşırken, üçer kez galip geldi, 7 maç  ise berabere sonuçlandı. Mersin'deki lig maçlarında Mersin İdmanyurdu 10, Galatasaray ise 9 gol attı. Galatasaray, İstanbul'daki 13 lig maçında da yenilmediği Mersin  İdmanyurdu karşısında deplasmanda galip gelmekte ve gol atmakta zorlanıyor. Rakip sahadaki 13 lig maçından 3 kez kazanabilen ''Cim Bom'', 7  müsabakada gol yollarında suskun kaldı.
 
En farklı skorlu galibiyetler
Galatasaray, Mersin İdmanyurdu karşısında en farklı skorlu  galibiyetini, 1967-1968 sezonunda İstanbul'da 3-0'lık sonuçla aldı. Mersin İdmanyurdu ise 1970-71 ve 1982-83 sezonlarında evinde 2-0 galip geldi.