info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Manisaspor: 2 Galatasaray:3

6 Hafta Sonra Gelen Galibiyet


Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, üst üste bulduğu ataklarla Manisaspor kalesinde etkili oldu. Kurduğu baskının ardından kaptan Arda ile goller bulan sarı kırmızılı ekip, 2-0 öne geçtikten sonra her iki ekip de etkili pozisyon bulamayınca, maçın ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
         4. dakikada sağ kanattan Mustafa’nın gönderdiği ortada, ceza alanı dışından Culio’nun sert şutunda top, yandan auta gitti.
         6. dakikada Galatasaray, çok önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Arda’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Stancu, kafayla topu arka direğe aktardı. Burada müsait durumdaki Mustafa topa istediği gibi dokunamayınca, meşin yuvarlak dışarı çıktı.
         13. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında, Aydın’ın ceza alanı içinde gönderdiği ortada, Culio’nun vuruşu üstten auta gitti.
         14. dakikada Galatasaray, öne geçti. Sağ kanattan Culio’nun kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Arda’nın kafa vuruşunda, top ağlarla buluştu: 1-0.
         17. dakikada Galatasaray, farkı 2’ye çıkardı. Galatasaray adına kazanılan serbest atışı kullanan Sabri, direkt kaleye göndermek istediği ama barajdan dönerek önüne düşen topu, bu sefer ceza sahası içine ortaladı. Bomboş pozisyonda kontrol ettiği topu kaleci İlker’in üzerinden aşıran Arda, kafasıyla golü attı.
         42. dakikada Stancu’nun attığı sert şutta top, kaleci İlker’den döndü, Arda’nın kalecinin üzerinden göndermek istediği meşin yuvarlak, İlker’de kaldı.
         İlk yarı, Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

 

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Barış Şimşek, Serdar Diyadin, Bahtiyar Birinci
Manisaspor: İlker, Ferhat, Kalabane, Dixon, Eren (Dk. 25 Yiğit Gökoğlan), Isaac, Yiğit İncedemir, Mehmet Güven, Iwanski (Dk. 34 Bekir), Simpson, Makukula
Galatasaray: Zapata, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Insua, Aydın, Ayhan, Mustafa, Culio, Arda, Stancu
Goller: Dk. 14 ve 17 Arda (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 16 Kalabane (Manisaspor)


 

MANİSASPOR-GALATASARAY MAÇINDAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig’de oynanan Manisaspor-Galatasaray maçında sarı kırmızılı taraftarlar, takımlarına desteklerini esirgemezken, müsabakayı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da takip etti.        
Manisa’daki karşılaşmada Galatasaraylı taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarını tezahüratlarıyla desteklediler. Manisasporlu seyirciler de tribünlerdeki yerlerini aldılar.
Müsabakayı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı da takip etti.  Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, geçen haftaki Trabzonspor maçından farklı olarak sakatlıkları bulunan Neill ve Yekta’nın yanı sıra kırmızı kart cezalısı Kazım Kazım’ın yerine Aydın, Mustafa ve Stancu’ya şans verdi. Sarı kırmızılı ekipte kaleci Aykut’un yanı sıra Çağlar, Barış, Cana, Serkan, Emre ve Anıl, yedek kulübesinde yer aldı.  Manisaspor Teknik Direktör Hikmet Karaman ise geçen haftaki Konyaspor maçından farklı olarak, Kahe’nin yerine Makukula’ya ilk 11’de şans verdi.

Havaalanında sıcak karşılama  
Kaptan Arda Turan’ın sezon başında Almanya kampında pembe formaların tanıtımı öncesi sarfettiği küfürlü sözlerin dün gece ekranlara yansımasının ardından, Galatasaray Manisaspor maçına sarı-kırmızı renkli parçalı formalarla çıktı. Görüntülerin yayınlandığı programa bağlanıp, "Galatasaray formasının sarı-kırmızı olmasından yanayım. Herkes parçalı formaları ister" diyen Arda’nın bu sözlerinin ardından Cimbom’un klasik formalarla sahaya çıkması, "Mesaj alındı" yorumlarına yol açtı.
Son dönemlerde gittiği hemen her deplasmanda tepki gören Galatasaray, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndaki sıcak karşılamanın ardından, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda da taraftarlarının ilgisiyle moral buldu. Gediz yönündeki kale arkası tribününü tamamen dolduran sarı-kırmızılılar, maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına güç verdiler. Müsabaka öncesi yağan yağmura rağmen 19 Mayıs Stadı büyük ölçüde doldu. Müsabakayı yaklaşık 15 bin futbolsever izledi. Bu arada Manisasporlu taraftarların, "Cimbom kümeye" tezahüratı statta kısa süren gerginliğe yol açtı.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, stada yönetici Murat Yalçındağ’la birlikte geldi. Polat karşılaşma öncesi Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile yaklaşık 15 dakika sohbet etti.
Galatasaray, Manisaspor randevusuna önemli eksiklerle çıktı. Cezalı olan Baros ve Kazım’ın yanı sıra sakatlıkları süren Neill, Yekta, Hakan Balta ve Kewell ile kadro dışı bırakılan Pino kadroda yer almadı. Manisaspor’da ise sakat olan Ömer Aysan ile cezalı Murat Erdoğan forma giymedi. Karşılaşma öncesi 19 Mayıs Stadı’nda Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası’nda birinci olan Turgutlu Atatürk İlköğretim Okulu için ödül töreni düzenlendi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç futbolcuları tek tek kutlayıp özel olarak hazırlanan armağan paketlarını verdi.