info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mehmet Sedef’ten Sevindirici Haber

Medical Park Antalyasporlu futbolcu Mehmet Sedef, kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede kapalı iki damarı yapılan anjiyo ile açıldı. 4 gün daha hastanede kalacak genç futbolcu, kontrol amaçlı yeniden anjiyo olacak.

Dün Konya’da oynanan Torku Konyaspor’un 2-0 kazandığı maçta takımının formasını 90 dakika giyen Medical Park Antalyasporlu oyuncu Mehmet Sedef, maç sonrası Konya Havalimanında rahatsızlandı. Buradan ambulansla Özel Medicana Konya Hastanesine kaldırılan genç oyuncuya gece anjiyo yapıldı.
 
Oyuncunun tedavisiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Özel Medicana Konya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu, tıkalı 2 damarın açıldığını ve birkaç gün sonra yeniden kontrol amaçlı anjiyo yapılacağını söyledi. Futbolcunun sahalara dönmesi için süre vermenin erken olacağını anlatan Doç. Dr. Soylu, “Dün bize kalp krizi teşhisiyle yatırıldı. İlk bulgular çok ciddi bir kalp krizini göstermiyordu. Derhal anjiyo yapıldı. Anjiyoda kalbin çok önemli damarının tam başında tıkanıklık gördük. Büyük damarın hemen altında tamamen akım kesilmişti. Durum değerlendirildi, Mehmet’in yaşı ve pıhtının ciddiyeti nedeniyle başka bir seçenek denenerek yoğun pıhtı tedavisine başlandı. Tekrar kontrol anjiyosunu yaptık ve pıhtının dağıldığını, damarın uç tarafındaki tıkanıklığın açıldığını gördük. Kısmen pıhtı devam ediyor. Birkaç gün sonra tekrar kontrol anjiyosu yapmayı düşünüyoruz. Yapılan diğer tetkiklerde kalp krizinden bir hasar görmediğini fark ettik” dedi.
 
Mehmet Sedef’in kalple ilgili daha önce bir şikayetinin olmadığını belirten Doç. Dr. Soylu, “Tekrar sahalara dönmesini konuşmak için biraz erken. Onu zaman gösterecek. Maç sırasında da kalp krizi geçirmek mümkün, bunlar beklenebilen şeyler” diye konuştu.
Medical Park Antalyaspor Kulüp Doktoru Doç. Dr. Ali Erdoğan ise, spor yapan herkesin dikkatli olmasını tavsiye ederek bu tür şikayetlerde hastanelere başvurmasını tavsiye etti.
 
Basın toplantısına Mehmet Sedef’in ağabeyi Samet Sedef, futbolcular Onur Tuncer ve Serkan Balcı ile birlikte katılan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, korku dolu saatler yaşadıklarını söyledi. Aybaba, “Mehmet kardeşimiz bizi inanılmaz üzdü. Dünden beri ne olduğunu anlayamadık. Maç, futbol her şey bir tarafa bunlar gelip geçiçi şeyler. Önemli olan insanın sağlıklı olması. Onun hızla iyileştiğini görmek bizi mutlu etti. Ailesine, futbol camiasına büyük geçmiş olsun diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz” şeklinde konuştu.