info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Melo ve Riera nın Bileti Kesildimi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Felipe Melo ile Albert Riera arasına yaşanan kavgayla ilgili Florya Metin Oktay Tesisleri nde basın toplantısı düzenledi.

Antrenman sırasında medya mensuplarına açıklamada bulunan Fatih Terim, "Böyle bir hadise olmuştur. Bilgi kirliliğini önlemek için açıklama yapma gereği duyduk. Bu yüzden antrenmanı basına açmaya karar verdik. Rutin olan olaylardan biri olmuştur. Sen girdin, ben girdim, sen verdin, ben vermedim olayıdır. Olay devam edince soyunma odasına gönderdim. Ama onlar soyunma odasında buna devam etmişler. Riera'nın kaşı açılmış biz de hastaneye götürdük, kaşını diktirdik. Dünyanın her tarafında buna benzer yüzlerce olay olur. İkisini de bu basın toplantısına getirip öpüştürebilirdik, ama yapmadık. Bu sefer bu olayı paylaşma gereğini düşündük" diye konuştu.

Yaşanan olayı görmezden gelmelerinin ve sessiz kalmalarının mümkün olmadığının altını çizen Terim, futbolculara ceza verilipi verilmeyeceği konusunda ise "Muhakkak ikisi de ceza alacaktır. Galatasaray'ın kendi değerleri çerçevesinde disiplin cezalarına çaprtırılacaktır. Zaten kontratları doğrultusunda olabilecek en yüksek cezaların verilmesi konusunda yönetimimize ricada bulundum. Bugün antrenmana çıkmayacaklar. Diğer sahada çalışacaklar.Bizimle birlikte Manisa'ya gelmeyecekler. Para cezası da alacaklar. Şampiyonlk yürüyüşünde devam edip etmeyeceklerine önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Kimse merak etmesin, biz bu işi çözeriz. Galatasaray bu olaydan yara olmadan aksine güçlenerek çıkacak" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Felipe Melo'nun bonservisini alma konusundaki düşüncenizde değişiklik oldu mu?" sorusuna "Melo, iyi bir oyuncu diye aldık. Galatasaraylılar'ın da sevdiği bir futbolcu. Gerektiği zaman Melo'nun yaptıklarını görmemezlikten geldik. Melo eskiden böyleydi gibi laflar söyleniyor. Biz bunları bilerek aldık. Şu anda Melo, hayatındaki en iyi futbolunu oynuyor. Aslolan Galatasaray'dır, ne ben ne Melo, ne de Riera. Takım bu kadar güzel giderken, böyle ufak tefek sorunlar nazar boncukları olacaktır. Bunlar cezasız kalmayacak. Olaylar çizgiyi aştığı için kamuoyuyla paylaştım" şeklinde yanıtladı.

Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda muhakkak çok üzgünler. Görüşme teklifinde bulundular, ama kabul etmedim. Şampiyonluk yolunda bizimle beraber olacaklar mı olmayacaklar mı önümüzdeki günlerde belli olacak. Riera ile kontratımız devam ediyor. Bizim malımız. Melo ile Riera’nın kontratları aynı değil. ikisini de kadro dışı bırakmakla adil davrandığımızı düşünüyorum."

Antrenmana çıkmadılar

Galatasaray'ın dün yaptığı antrenmanda kavga eden ve teknik direktör Fatih Terim tarafından sahadan çıkartılan oyuncular Melo ile Riera, bugünkü çalışmaya katılmadı.

Kulüpten oyuncuların durumu ile ilgili henüz bir açıklamada bulunulmazken, Fatih Terim de antrenmana 10 dakika geç çıktı.