info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

MHK ve Federasyona Güvenim Kalmadı

Polat Otel in altındaki Marmara Restoran da önceki akşam basın mensuplarıyla bir araya gelen Adnan Polat, futbol takımından Mali Genel Kurul a, federasyondan Arda Turan ın durumuna merak edilen tüm konularda çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Başkan ın gündem yaratacak sözleri.

Birçok faktör başarısız olmamızda etkiliydi. Bunlar, 1-Şanssızlık, 2-Sakatlıklar, 3-Teknik heyet ve futbolcu ahenginin tutmaması, 4-Hakem kararları. Ancak bahane üretmiyoruz. Tüm sorumluluk bana ait. Önemli projelerle uğraşmaktan, futbol takımını ihmal ettim. Frank Rijkaard’ı getirdiğimizde herkes rüya gördüğünü zannetti. Amacımız dünya çapında bir teknik adamın yanına, düna yıldızlarını getirip, Arena’da şov yapmaktı ama olmadı. Rijkaard Türkiye’de nasıl takım yönetmesi gerektiğini bir türlü öğrenemedi. Önümüzdeki sezonun çalışmalarına 2 ay önce başladık. Artık Florya’da karargah kuracağım.

Yeni gelenler takımda kalır
Scout ekibimiz dünyanın dört bir yanında futbolcu izliyor. Önümüzdeki sezon, 1-2 tane gerçek anlamda yıldız alıp, kadroyu başarıya aç oyunculardan kuracağız. Ara transfer döneminde gelen Culio, Stancu, Kazım ve Yekta kalır. Zapata konusunda ise Hagi bize kefil olduğunu söylemişti. Bana göre çok basit goller yemedi ama baktığınız zaman hiçbir maçı da kurtaramadı. Son haftalarda iyi oynadık ama bir türlü olmuyor. Şimdi çocukların 8 haftaları var. Bu süreçte hepsi her şeyini ortaya koyacak. Ondan sonra da kararı vereceğiz. Bu konuda kimseye tölerans göstermem. Baros’un ‘köstebek’ olayıyla ilgili Çek gazetesine verdiği demeci duydum. Geldiğinde konuşacağız, ona göre gerekeni yapacağız.

Stadın zamana ihtiyacı var
Stadın daha 1 senelik işi var. Henüz devrini alamadık. Aldığımızda göreceksiniz, rahmetli Özhan Canaydın dahil emeği geçen diğer tüm başkanlarımız için gerekli her şey yapılacak, isimleri verilecek. Türk Telekom Arena, 1 yıl sonra dört dörtlük bir stat olacak. Teknolojinin sınırı yok. Girişlerde güvenlik için yüz tarama sistemini kullanmayı düşünüyoruz. Yakında bunu yapabiliriz.

Derbide şans yanımızda değildi
Fener karşısında çok iyi oynadık ama olmadı, şans bizden yana değildi. Maçtan sonra 4’e 5’e kadar uyuyamadım. Ertesi gün Özhan Canaydın’ın anma töreni vardı, ona bile katılamadım. Çünkü üzüntüden her yerim ağrıyordu. Derbilerde taraftar götürmeme konusunu Aziz Yıldırım’la konuştuk. Fenerbahçe taraftarlarının İETT otobüslerine zarar vermesi Aziz Bey’i yordu. Türk Telekom Arena’nın içini gördünüz, bana göre muhteşem. Ama oraya kafes yapmak zorunda kalıyoruz. Ben, Fenerbahçe taraftarı kontrolden geçerken yanlarına gittim, “Maçtan sonra kalacaksınız, hepinize çay, sandviç göndereceğim” dedim. Onlar da teşekkür etti. Artık daha medeni ortamda maçların seyredilmesi gerekiyor. Ama hâlâ oralara gelemiyoruz. 50 bin kişilik statta
7 bin güvenlik görevlisi olur mu?

Hakemler bizi katletti!
Futbolun birinci derecede kaderini etkileyen unsur hakemler. Bizim maçlarımızda ciddi hakem hataları yapıldı. Niye ben 10 tane hatayla karşı karşıya kalıyorum? Kurallar adaletli uygulanmıyor. Bizim katledilişimizi siz de görüyorsunuz. En yakın Fenerbahçe maçında, Özer’e kırmızı kart çıkmadı. Baros’un nizamı golü faul kararı verilerek iptal edildi. İlk yarıdaki Karabük maçında, hakem daha 30. saniyede, 60 metreden penaltı kararı verdi. Daha 2. haftada 70 milyon Volkan Şen’in topa elle müdahalesini gördü, hakem 2. sarıyı çıkartamadı. Futbolcular mazeret edinmesin diye çıkıp bunları söylemedim. Ama onlar da isyan ediyorlar. Benim ne federasyona, ne de MHK’ye güvenim kalmadı.

Gitmek isteyeni tutmayız
Arda’yı kupa kaldırmadan göndermeyeceğim demiştim. Ama bir oyuncu, “Ben buradan gitmek istiyorum” diyorsa ve bunu kafasına koymuşsa, onu zorla tutmanın anlamı yok. Bunun ne futbolcuya, ne de kulübe bir faydası olur. Bana henüz yansıyan resmi bir teklif yok. Ekonomik koşulların oluşması halinde her futbolcu satılır. Bunu sırf Arda için söylemiyorum.

1 hafta düşüneceğim
Şu anda gündemimde erken seçim yok. ‘Seçim kararı al, ibra etsinler’, ben böyle bir şeyi asla kendime yediremem. Ancak Mali Genel Kurul’u geçip, 1 hafta oturup sakin kafayla düşünmek istiyorum. Kamera önünde görünmeyen eski başkanlarımız durum değerlendirmesi yapmamı istediler. Baskı altındayken karar vermek istemem. Galatasaray menfaatleri için uygun olan ne ise o yönde karar vereceğim.