info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milli Takım Terim’le Yükselişte

Terim’in göreve geldiği eylül ayında FIFA sıralamasında 58. olan milli takım, deneyimli teknik adamla 42.sıraya yükseldi.

Milli Takım'da 3. Terim dönemi, ay-yıldızlıların yükselişine sahne oluyor. Terim'in göreve geldiği eylül ayında FIFA sıralamasında 58. olan milli takım, deneyimli teknik adamla aldığı 6 galibiyet, 1 yenilgi ile 42. sıraya yükseldi.
 
6 GALİBİYET 1 YENİLGİ
 
A Milli Takım, teknik direktör Fatih Terim'in göreve gelmesinden sonra çıkışa geçti. 2014 Dünya Kupası eleme grubu maçları oynanırken teknik direktör Abdullah Avcı'nın istifası sonrası A Milli Takım'ın başına geçen Terim, 7 maçta 6 galibiyet, 1 yenilgi aldı.
 
İKİNCİLİĞİ SON MAÇA TAŞIDI
 
Terim, yeni dönemde ilk resmi maçına eylül ayında Andorra karşısında çıktı. Ay-yıldızlılar grubun son sırasındaki rakibini 5-0 yendi. Terim yönetimindeki millilerin ikinci sınavı Romanya deplasmanıydı. Ay-yıldızlı takım grupta var olma maçı olarak görülen zorlu 90 dakikadan 2-0 galip ayrılmayı başardı. Üst üste 2. deplasman maçına Estonya'da çıkan milliler, bu mücadeleden de 2-0 galip ayrılarak grup ikinciliği şansını son maça taşıdı.
 
İLK YENİLGİ HOLLANDA MAÇI
 
Terim'in göreve gelişiyle 3'te 3 yapan milliler, play-off hedefiyle çıkılan Hollanda karşılaşmasında ilk yenilgisini aldı. Grup lider Hollanda, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda millileri 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla milli takım Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti.
 
3 HAZIRLIK MAÇINDA GALİP GELDİ
 
Elemeler sonrası milli takım 3 hazırlık maçı yaptı. Ay-yıldızlılar Terim'in baba ocağı Adana'da Kuzey İrlanda'yı 2-1 yendi. Mersin'in ev sahipliği yaptığı karşılaşmada ise Beyaz Rusya'yı 2-1'le geçti. Milliler son olarak başkent Ankara'da İsveç'i de 2-1 yenmeyi başardı.Terim göreve geldiğinde FIFA sıralamasında 58. olan milli takım, bu sonuçların ardından 42. basamağa yükseldi. İsveç galibiyetinin puanının da ekleneceği yeni sıralama 13 Mart'ta açıklanacak. Türkiye'nin bu listede Ermenastan'ı geçerek 41. sıraya çıkması bekleniyor.