info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milli Takımda Beyaz Sayfa

Kuzey İrlanda karşısında yeni isimlerden oluşan bir takımla mücadele eden ay-yıldızlı ekibimiz iştahı, isteği ve çalışkanlığı ile ön plana çıktı. Rakibi önünde birçok fırsat yakalayan Milli Takım, Mevlüt’ün tek golüyle sahadan galip ayrılmayı başardı.

K.İrlanda maçı öncesinde 5 artı 2 yıllık tarihi bir sözleşmeye imza atan Fatih Terim’in ilk mesajı ‘reform’ oldu... Bizler, Terim hocayı iyi tanıyoruz... Yarışmacıdır, asla kaybetmeye tahammülü yoktur... O büyük hedeflerin adamıdır, onun yaşamında, ‘pes etmek’ kelimesine asla yer yoktur. Apoletlerinde taşıdığı yıldızlar da bunun en büyük göstergesidir.
 
Terim’in Milli Takım’da köklü reformlar yapacağına, ay-yıldızlı ekibimizi uluslararası arenalara taşıyacağına bizler gönülden inanıyoruz.
 
Hazırlık maçı da olsa Terim, kazanmayı hep ön planda tutmuştur... Nitekim, K.İrlanda maçına çıkardığı ilk on bir bunun en büyük göstergesidir... Fatih hoca, kenarda - köşede kalmış, gözden ırak oyuncuları K.İrlanda ve Belarus maçları kadrosuna aldı, doğru da yaptı... Dileriz, hocanın, ‘İnşallah kalıcı olurlar’ ifadesi yenilere bir mesaj niteliğindedir... Dileriz, bu yeni yüzler kendilerine verilen şansı iyi kullanırlar, çekirdek kadroyu zorlar, formayı kaparlar.
Maçta ilk tehlikeli pozisyonu 9. dakikada ürettik. Bilal sağdan korner atışını kullandı, savunmadan seken topu solda bekleyen Ersan kafayla çatala gönderdi, Hodson kafayla dokundu, üst direğe çarpan topu, savunma uzaklaştırdı.
İlk yarıda neredeyse tek kale oynadık... Rakibe bu süreçte çok net pozisyon vermedik, sürekli baskı kurduk, gol aradık. Bu kazanma arzusu ve gol isteği 45 artı 1’de gerçekleşti. Bilal orta sahaya yakın bir yerden soluyla kesti, Mevlüt, pozisyonu iyi takip etti, savunmaya geçen topu sağıyla ağlara gönderdi: 1-0
 
İkinci yarıya da baskılı başladık... Nitekim 60’da Caner’le soldan kesti, ön direkte Mevlüt gelişine vurdu, yan direkten döndü. İkinci yarıda oyuna giren Burak Yılmaz, 72’de soldan cezaalanına girdi, çarprazdan sert vurdu, kaleci güçlükle topu kornere tokatladı.
 
Galibiyet eşitlendi 
Türkiye ile Kuzey İrlanda arasında düne kadar oynanan maçlarda galibiyet sayısı olarak rakibin 5-4 üstünlüğü bulunuyordu. Ancak ay-yıldızlılar 12. maçında Kuzey İrlanda’yı yenerek durumu eşitledi. İki karşılaşma da berabere sonuçlandı. Adana’da 5. maçını oynayan Milliler, burada da galibiyet sayısını öne taşıdı. Bundan önceki 4 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan kırmızı-beyazlılar, en son 18 Şubat 2004 tarihinde oynadığı maçta, Danimarka’ya 1-0 mağlup olmuştu.
 
Gol orucunu bozdu
Kuzey İrlanda karşısında galibiyet golünü kaydeden Mevlüt Erdinç, 3 aylık gol orucunu da bozdu. Son golünü formasını giydiği Rennes ile Fransa Ligue 1’de Reims’e karşı kaydeden 26 yaşındaki forvet, transfer döneminin son gününde anlaştığı Saint Ettienne formasıyla henüz skor üretemedi.