info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mourinho Taktiğiyle Kendini Attırdı

Beşiktaşlı Necip Uysal, Trabzon maçında forma giyebilmek için 90. dakikada bilerek kart görüp, atıldı.

Necip, Trabzon maçında forma giyebilmek için 90. dakikada bilerek kart görüp, atıldı. Gaziantep BŞB maçında cezalı duruma düştü, pazar sahada.

ANTALYASPOR maçının 37. dakikasında Yenal’a yaptığ faul sonrası sarı kart görüp ceza limitini dolduran Necip, 6 Mart Pazar günkü Trabzonspor maçında oynayabilmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Genç futbolcu, 90. dakikada Jose Mourinho taktiği ile kendini attırıp zorlu maçta forma giyme şansını elde etti? Nasıl mı? İşte yanıtı... Necip, maçı sarı kartla tamamlamış olsaydı, Trabzonspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyecekti.

Talimatı kulübeden aldı

Ancak o, ilk maçı 5-0 kazandıkları için daha kolay gözüken Gaziantep BŞB maçında oynamamayı göze alıp, 90. dakikada bilerek kart görüp çift sarıdan atıldı. Kurallar gereği perşembe günü forma giyemeyecek olan Necip, pazar günkü zorlu karşılaşmada cezasını tamamlayacağı için Trabzonspor’a karşı forma giyebilecek. Necip, 90. dakikadaki kartı görmeden önce kulübeye bakıp eliyle “kart göreyim mi?” işareti yaptı. Kenardan aldığı talimatla hakemin izni olmadan topa dokundu ve atıldı.

Jose Mourinho ne yapmıştı?

Peki Mourinho ne yapmıştı? 24 Kasım 2010’da Ajax’la oynanan ve 4-0 kazanılan Şampiyonlar Ligi maçında, gruptan birinci olarak çıkmayı garantileyen Real Madrid’de teknik direktör Jose Mourinho, sarı kart problemi olan Ramos ve Xabi Alonso’yu daha sonraki zorlu maçları düşünerek oyundan attırmıştı. Bu iki oyuncu hocalarından “kendinizi oyundan attırın” talimatını kulaktan kulağa mesaj yoluyla almış ve karşılaşmanın son dakikalarında gördükleri kolay kartlarla oyun dışı kalıp, nispeten daha kolay olan Auxerre maçı öncesi ceza yükünden kurtulmuşlardı.