info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Quaresma Kartalı Coşturdu

Siyah-beyazlı ekip, Maccabi Tel Aviv karşısında defansif başladı, kalesinde tehlikeler yaşadı, yine de devreyi Quaresma nın harika golüyle önde kapadı. İbrahim Toraman takımı rahatlattı, ancak Yeini ve Logasi nin golleri geceyi riske attı. 90+2 de Quaresma harika işler yaptı, herkesi kendine hayran bıraktı

Beşiktaş sahaya, Trabzonspor maçındaki ilk on birle çıktı. İstikrarı bozmama açısından Carlos Carvalhal’ın bu düşüncesi çok doğru bir hamle. Doğru olmayan hamleler ise 3. dakikada Quaresma, 10. dakikada Fernandes ve 49. dakikada İsmail’in kendi defansına yaşattığı eziyetlerdir. Sokağın diliyle yazmak gerekirse varyete yapmaya çalışırken kalesinde gol görmedilerse, bunda Kubbet-üs-Sahra’da dua eden Beşiktaşlı yöneticilerin payı var mıdır, Tanrı bilir tabi ki...
İlk yarıda kalesinde gol görmeme mucizesi yaşayan Beşiktaş,  45+1’de Ricardo Quaresma’nın muhteşem golüyle soyunma odasına psikolojik ve taktik üstünlükle girdi. Fernandes ve Ernst’in aşçılığında gelişen atakta Q7’nin yerinde olsam, bu golün resmini doğum günümde pastamın üzerine koydururdum.
İkinci yarıya sessiz sedasız İbrahim Toraman’ın attığı golle başlayan Beşiktaş, golleri kaptanların ayağından bulurken, gemileri de yavaş yavaş Tel Aviv limanından kazasız belasız kalkması gerekiyordu, ama olmadı.
53. dakikada Quaresma’nın şahane pasıyla buluşarak topu içerideki Almeida’ya çıkaramayan Fernandes saçını başını yolarken 59’da Yeini farkı bire indirdi. 70. dakikada oyuna sonradan giren Logasi beraberliği sağlarken, kaptanların gemisi yavaş yavaş su almaya başladı.

Savunmayı ipe dizdi
Bu maceranın böyle sonlanmayacağı sanki belli gibiydi. Çok uğraştı çok didindi, İsrailli taraftarlarla bile atıştı. İlk yarıdaki uzatmalarda olduğu gibi ikinci yarıdaki uzatmalarda da sahneye çıktı, herkesi yine şaşırttı.  Adı Ricardo Quaresma. O istedi 90+2'de 3-2 bitti.

 

MAÇIN ADAMI
Quaresma
Trabzonspor maçından önce “Gol atamamak üzerimde baskı oluşturuyor” demişti. Trabzonspor maçında attığı golle özlemine kavuşan Q7, dün gece müthiş bir patlama yaptı.

KIRILMA NOKTASI
90+2. dakika
Quaresma’nın 90+2’de attığı galibiyet golü, Bloomfield Stadı’nı bir anda sessizliğe boğdu. 10 maçtır galibiyet yüzü görmeyen Maccabi Tel Aviv’nin,artık yapacak
bir şeyi de kalmamıştı.