info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sezgin Gitti Sırada Kim Var?

Başarısızlığın faturası kesilmeye başlandı, ilk giden isim sportif direktör oldu.

G.Saray Futbol A.Ş. üyeleri arasında yapılan oylamada, “Sezgin hemen, Hagi sezon sonunda gönderilsin” sonucu çıktı. Polat bunun üzerine, Sezgin’in dün 6. kez verdiği istifayı yürürlüğe koydu.

ZİRAAT Türkiye Kupası’na da erken havlu atan Galatasaray’da dün, beklendiği üzere sıcak saatler yaşandı. Başkan Adnan Polat, kendisine yakın yöneticilerle olağanüstü toplantı yaptı. Teknik direktör Gheorghe Hagi’nin idmana çıkmayarak sonucunu beklediği toplantı sonunda sportif direktör Adnan Sezgin ile yollar ayrıldı.

Kulüp başkanı Adnan Polat, dün önce sportif direktör Adnan Sezgin ile bir araya geldi. Sezgin, “Başkanım, gerekli görmeniz halinde size daha önce verdiğim istifa mektubunu yürürlüğe koyabilirsiniz” dedi. Polat, daha sonra yönetici arkadaşlarına çağrıda bulunarak, saat 17.00’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde toplanmalarını istedi. Beklenenin aksine bu bir yönetim kurulu toplantısı olmadı. Polat, kendisine bayrak açıp olağanüstü kongreye gidilmesini isteyen Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya’yı ekarte etmek için toplantıya sadece Futbol A.Ş. üyeleri Işın Çelebi, Ali Haşhaş, Taner Aşkın, Murat Yalçındağ ve Emir Sarıgül’ü çağırdı. Ailesiyle yurt dışında tatilde olan Yiğit Şardan da telefonla katıldı.

6 yıldır G.Saray’da idi

Toplantıda 2 ayrı oylama yapıldı... İlk olarak, “Hagi ve Sezgin hemen birlikte gönderilsin mi?” konusu oylamaya sunuldu. Üyelerin büyük bölümü “Sezgin” kısmına ‘evet’ dedi. Arkasından, “Hagi sezon sonunda mı gitsin?” sorusu oylandı. Ezici bir çoğunluk, “Evet” cevabını verdi. Bunun üzerine Adnan Polat, 6 yıldır kulüpte görev yapan Adnan Sezgin’in daha önce kendisine verdiği istifa mektubunu kabul etti.

Hagi toplantıyı bekledi

İçeride bunlar olurken, teknik direktör Gheorghe Hagi de aynı saatte başlayan antrenmana çıkmayıp, toplantıdan çıkacak kararları bekledi. Bu sırada idmanı yardımcı antrenör Tugay Kerimoğlu yönetti. Hagi, “Sezon sonuna kadar görevinizin başındasınız” haberini aldıktan sonra, antrenmanın son 20 dakikasına çıktı.

Polat: Biz yerimizdeyiz işimize bakıyoruz

G.SARAY Başkanı Adnan Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından bir açıklama yaptı. Sportif direktör Adnan Sezgin’in 6. kez istifasını verdiğini ifade eden Polat, “Kendisi hak etmediği muameleye tutuldu” dedi. Gazetecilerin soru sormasına izin vermeyen Polat, göreve devam edip etmeyecekleri konusunda da, “Geçtiğimiz mart ayı sonundan bugüne kadar olan biteni görüyorsunuz. Bir türlü rahat bırakılmadık ki işimizi yapalım. Biz yerimizdeyiz, sağlamız, işimize bakıyoruz” açıklamasını yaptı.