info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sırtüstü Uçamazsın

Herkes Kartal’ın rahat kazanacağını tahmin ediyordu ancak öyle olmadı. Tek bir pozisyona giremeyen, tempoyu yükseltemeyen, galibiyet için yeterince uğraş vermeyen Beşiktaş golsüzlüğü bozamadı, büyük bir sürprize imza attı

Maçtan önce, “Aman dikkat” demişti Carlos Carvalhal oyuncularına... “Ankaragücü’nün puan cetvelinin sonunda olması sizi yanıltmasın” sözleriyle uyarmıştı takımını maç toplantılarında...
Carvalhal haklı çıktı, çıkmasına ama nedense o kendine “Aman dikkat” dememiş!.. Neredeyse tamamen A2 oyuncularından kurulu Ankaragücü’nü ciddiye almadığı için maç eksiği olan Simao’yu ilk 11’de oynattı. Bu maça, Simao’nun maç eksiğini kapatma fırsatı olarak baktı. Tamam Simao 49. dakikada kötü vursa da yüzde yüzlük gol pozisyonuna girdi, ama pozisyon sayısı olarak son iki maçtaki Ekrem’in kramponunun çivisi bile olamadı!
Beşiktaş ligin ilk yarısında Gençlerbirliği’ne 4-2 yenildiğinde bile bu kadar futboldan uzak değildi. Cenk’in 28. dakikada Turgut’un şutundaki kurtarışı olmasa belki de siyah-beyazlılar sahadan mağlup ayrılabilirdi.
Düşünün A2’den Gökhan Erdoğan’ın 67. dakikada İsmail’i bir geçişi var ki eminim İsmail de kendisine yakıştıramamıştır.
Beşiktaş ikinci yarı başladığından beri kötü oynuyor. Üstelik Carvalhal’ın şikayetçi olduğu yoğun maç temposu da henüz başlamadı. Son maçlarda hem ileri uçta hem de kanatlarda gösterdiği performansla göz dolduran Edu’nun kesik yemesi kötü gidişatı daha da arttırdı.
Mustafa Pektemek’in yerine oyuna giren Edu öyle veya böyle maça bir hareketlilik getirdi. 59, 80 ve 87. dakikalardaki gol denemeleri her ne kadar başarısız olsa da Edu Beşiktaş açısından oyuna renk kattı.
Kritik dakikaların çok az olduğu dün gecenin bir başka teknik adam yanlışlığı ise Necip Uysal’ın 87. dakikada oyuna alınması oldu. O dakikadan sonra Necip’i oyuna alsan ne olur, almasan ne olur?

Otobüste mini zirve
Beşiktaş’ın kurmayları maçın ardından otobüste mini zirve yaptı. Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu, Teknik Direktör Carlos Carvalhal ve Antrenör Roland Koch ile birlikte karşılaşmanın kritiğini yaparken, hararetli bir konuşma yaptıkları gözlendi. Havutçu, bu tarz karşılaşmalarda erken gol bulmanın önemli olduğunu ifade etti. Havutçu, golü bulamamalarının rakiplerinin direncini artırdığını da söylerken, kaybedilen iki puan nedeniyle üzgün olduklarını belirtti.

Başkent sancısı

Beşiktaş bu sezon Ankara’da oynadığı 2 lig maçını da kazanamadı ve toplamda 5 puan kaybetti. Sezonun ilk yarısında Gençlerbirliği karşısında 4-2 mağlup olan Kartal, dün de Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, son üç sezonda Ankaragücü karşısında deplasmanda hiç kazanamadı. Geçen sezon Serdar Özkan’ın golüyle 1-0 yenilen Beşiktaş, 2009-10 sezonunda ve bu sezon sarı-lacivertlilerle deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

A2 ağırlıklı Ankaragücü’nün en tecrübelilerindendi o. Tecrübesiyle hem kendinden genç meslekdaşlarını motive etti hem de maçı kurtardı. Beşiktaş’ın az da olsa gelişen tehlikeli ataklarındaki kurtarışlarıyla beraberliğin mimarlarından oldu.

28. dakika
Kimse tahmin etmiyordu Ankaragücü’nün böyle oynayacağını. Kimse de tahmin edemezdi maçın en net gol pozisyonunun Ankaragücülü Turgut’tan geleceğini. 28. dakikadaki o an öyle bir andı ki kaleci Cenk belki de yenilgiyi engelledi desek yalan olmaz.