info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süper Kupa Galatasarayın

Galatasaray, TFF Süper Kupa finalinde Fenerbahçe yi uzatmalarda Drogba nın attığı golle 1-0 mağlup etti ve kupayı üst üste ikinci kez müzesine götürdü.

TFF Süper Kupa final maçında Galatasaray, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekibe üstünlüğü getiren gol 99. dakikada Didier Drogba'dan geldi.
 
Kayseri'de ilk kez...Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, TFF Süper Kupa maçında Kayseri'de karşı karşıya geldi. Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta başlayacak 2013-2014 sezonu öncesi, Kayseri'de ilk kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisi oynandı. Kayseri aynı zamanda TFF Süper Kupa maçına da ilk kez ev sahipliği yaptı.
 
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabette, daha önceki 374 maç 15 ayrı oynanmıştı.
 
Geçen yılın rövanşı
 
Galatasaray ile Fenerbahçe, TFF Süper Kupa'da geçen yılın rövanşına çıktı. İki takım geçen yıl 12 Ağustos'ta Erzurum'da karşılaşmış ve 3-2'lik sonuçla kupayı müzesine götüren taraf Galatasaray olmuştu. Sarı-kırmızılıların gollerini Umut Bulut (2) ve Selçuk İnan (penaltıdan), Fenerbahçe'nin gollerini ise Alex ve Kuyt atmıştı.
 
Ersun Yanal'ın ilk derbisi
 
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal, takımının başında ilk derbiye TFF Süper Kupa'da çıktı. Sarı-lacivertli takımla bir yıllık sözleşme imzalayan Yanal, takımını ilk derbide Galatasaray'a karşı yönetti.
 
Rekabeti iki takımda yaşayanlar
 
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bu sezonki kadrolarında bulunan toplam 5 futbolcu, her iki takımda da oynadı. Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Caner Erkin daha önce Galatasaray'da, Galatasaraylı Burak Yılmaz ve Kazım Kazım ise önceki yıllarda Fenerbahçe'de forma giydi.
 
Cezalılar
 
Sezonun ilk derbisinde her iki takımda da eksikler dikkati çekiyor. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle Kayseri'deki dev maçta sahaya çıkamadı.
 
Süper Lig'de geçen sezonun 28. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu maçındaki davranışları nedeniyle 9 maç ceza alan deneyimli teknik adam, cezasının 6 maçlık bölümünü ligde çekti. TFF Süper Kupa maçında da takımının başında olamayan Terim, yeni sezonda Süper Lig'in ilk 2 haftasını da kaçıracak.
 
Sarı-kırmızılı takımda ayrıca, geçen sezon Fenerbahçe ile Kadıköy'de yapılan derbide kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu forma giyemedi.
 
Fenerbahçe'de ise aynı maçta kırmızı kart gören Volkan Demirel ile rakip oyunculara yönelik hakareti nedeniyle ceza alan Raul Meireles oynayamadı.
 
Yoğun güvenlik önlemi
 
Karşılaşmada 3 bin 800 güvenlik görevlisi görev yaptı. Güvenlik güçleri, stadın içinde ve dışında olay yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğüne takviye olarak İstanbul, Ankara, Sivas ve çevre illerden de ekip geldi. Ayrıca, stadın girişinde ayrıca alkol ve sahte bilet kontrolü yapılarak alkollü kişilerin stada girmesi engellendi.
 
Taraftarlar tribünleri doldurdu
 
Toplam 32 bin 864 koltuk kapasiteli Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nı Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları doldurdu. Galatasaray taraftarları stada Osman Kavuncu Bulvarı'nı kullanarak gelirken, Fenerbahçe taraftarları ise Ahmet Gazi Bulvarı'ndan stada ulaştı. Her iki takımıntaraftarına eşit sayıda yerin ayrıldığı statta Galatasaray taraftarları kuzey, Fenerbahçe taraftarları ise güney tribünlerinde yerlerini aldı. Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulunun sınırlı sayıda davulun stada sokulmasına izin vermesinin ardından taraftarlar davullarla takımına destek verdi. Ayrıca plastik sopalı takım flama ve bayraklarının stada sokulmasına izin verildi.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
İLK YARI:
 
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan TFF Süper Kupa final maçının ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.
1. dakikada Cristian'ın yaklaşık 30 metreden çektiği şutta top, kaleci Muslera'ın kontrolünde auta gitti.
4. dakikada Sow, Webo'dan ceza yayı civarında aldığı topu kontrol ederek bekletmeden yerden kaleye gönderdi, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.
15. dakikadaki Galatasaray atağında, Drogba'nın ceza alanı dışından vuruşunda top auta çıktı.
20. dakikada Amrabat'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topu kaleci Mert elleriyle çeldi, dönen topu altı pas civarında Drogba tamamlamak istedi, ancak Mert gole izin vermedi.
24. dakikada Hasan Ali Kaldırım sol kanattan topu sürerek ceza alanına girip, meşin yuvarlağı penaltı noktası üzerinde müsait pozisyondaki Sow'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top az parkla üstten dışarı gitti.
39. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından çektiği şutta topu kaleci Mert son anda kornere çeldi.
45. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, ceza yayı önünde topla buluşan Sow'un bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere sonuçlandı.
 
İKİNCİ YARI VE UZATMALAR
53 dakikada Sneijder'in mükemmel şutunu kaleci Mert aynı güzellikte kornere attı.
55 dakikada Hamit'i ortasına Drogba ayak koyamadı.
63 dakikada Fenerbahçeli Alves ikinci sarı kartını görerek, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
70 dakikada Sow'un şutu kaleci Muslera'da kaldı.
78 dakikada Drogba'nın çaprazdan ortasında Selçuk ceza alanında 3 metreden topa dokunamadı. 85 dakikada kaleci Mert kalesini erken terk etti top filelere giderken Kadlec topu çıkarttı.
89 dakikada Eboue'nin şutunu kaleci Mert uçarak yumrukladı ve maçın normal süresi golsüz sona erdi.
96 dakikada Drogba'nın kullandığı ceza atışını kaleci Mert önce yumrukladı sonra yükselen topu yakaladı.
98 dakikada Hakan Balta'nın ortasında Drogba kafayla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Uzatmanın ilk yarısı Galatasaray'ın üstünlüğüyle kapandı. Uzatmanın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin eşitliği sağlama çabası sonuç vermedi.Galatasaray Süper Kupayı müzesine götürdü. Sarı kırmızılı ekibin kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi. Stattan ilk olarak Fenerbahçe seyircisi çıkarıldı.
 
GALATASARAY :
25 Muslera (7)
27 Ebue (6)
5 Gökhan (6)
22 Hakan Balta (6)
4 Hamit (6)
19 (dk 80 Umut 4 )
3 Melo (7)
8 Selçuk(6)
53 Amrabat (7)
24 (dk 80 Erman 5)
10Sneijder (7)
11Drogba (7)
 
FENERBAHÇE:
1 Mert (7)
38 Mehmet Topuz (6)
4 Bekir (6)
22 Alves (6)
3 Hasan Ali (6)
5 Mehmet Topal
11 Kuyt (6)
25 Emre (6)
88(dk 98 Caner 5)
16 Baroni (5)
26 (dk 58 Alper 6)
7 Sow (6)
9 Webo (6)
24(dk 81 Kadlec 4)
 
STAD : Kadir Has
HAKEMLER : Bülent Yıldırım (7),Erkan Kan(7), Asım Yusuf Öz (7)
GOLLER :  dk 98 Drogba (Galatasaray),
SARI KART : dk 27 Amrabat , dk 37 Halit , dk 48 Gökhan dk 80 Melo dk 114 Drogba  (Galatasaray ) dk 58 Alves, dk 61 Webo (Fenerbahçe)
KIRMIZI KART: dk 63 Alves (Fenerbahçe)