info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Teknik Direktör Konusunu Bugünkü Toplantıda Ele Alacağız

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman, teknik direktör konusunu bugün yapacakları yönetim kurulu toplantısında ele alacaklarını söyledi.

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Guus Hiddink'in sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesinin ardından yeni teknik direktörün kim olacağı merak konusu oldu.

Kısa sürede milli takımın başına bir teknik adam getirileceğini ifade eden TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman, "Bireysel olarak hepimizin aklından geçen isimler var ama bu konuları çok fazla dillendirmek istemiyoruz. Önemli bir karar ama resmin tümüne bakmak lazım. Olaya sadece A Milli Takım teknik direktörü diye bakmak çok doğru değil. Biz genel anlamda futbol için iyi şeyler yapmayı planlıyoruz. Büyük resim bizi daha çok ilgilendiriyor. Bu resimde A Milli Takım'ın teknik direktörü de önemli bir parça. Çok arayış içinde olacağımızı düşünmüyorum. Bugün, yönetim kurulu olarak bir araya gelerek bu konuyu görüşeceğiz" dedi.

Kamuoyunda yeni teknik direktörün Türk olması konusunda görüşlerin ağırlık kazandığının belirtilmesi üzerine Tanman, "Türkiye'de futbolla ilgilenen her insanın kafasında farklı isimler olabilir. Hepimizin de aklında farklı isimler vardır. TFF, futbolu yöneten kurum olarak dikkatli düşünmek zorundadır ve daha geniş perspektiften futbolun diğer birimleriyle de uyum sağlayabilecek bir tercih yapacaktır" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Abdullah Avcı'nın isminin milli takım için geçtiğinin hatırlatılması üzerine, bu konuda fazla yorum yapmayan Tanman, "Başarılı olmuş tüm teknik adamların bizim gündemimizde olması doğaldır" dedi.

"HER PROJE TUTMAYABİLİYOR"
Cüneyt Tanman, sözleşmesi karşılıklı feshedilen Guus Hiddink konusundaki soruya ise "Fatih Terim'den sonra Hiddink gibi bir ismin gelmesi doğal. Başka bir isim kamuoyunu tatmin etmezdi. İyi niyetle yapıldı ama her proje tutmayabiliyor. Hiddink, sonuçta dünya futbolunda önemli bir isim. Çalıştığım dönemde çok saygın bir ilişkimizi vardı. Yürümeyen işler vardı ve hoca da bunun farkında olduğu için bu konuda sıkıntı olmadı" şeklinde yanıt verdi.