info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trabzonspor Sezonu Sessiz Açtı

Trabzonspor 2014-2015 futbol sezonu açılış programı kapsamında oynadığı özel maçta Bursaspor ile 0-0 berabere kaldı, yeni transfer Sefa Yılmaz sakatlandı.

Trabzonspor’un 2014-2015 futbol sezonu açılış programı çerçevesinde Bursaspor ile oynadığı hazırlık maçı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Maç öncesi, Beşiktaş'ın vefat eden onursal başkanı Süleyman Seba için saygı duruşunda bulunuldu.
 
İLK YARI
 
8. dakikada Şener'in yerden attığı pasla penaltı noktası üzerinde buluşan Fernando, pasını Volkan Şen'e attı. Bu futbolcunun şutunda Onur, pozisyonu uzaklaştırmayı başardı. 14. dakikada Bekir Yılmaz'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Ferhat Kiraz'ın şutunda top üstten atua çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı da 0-0'lık eşitlikle sona erdi.
 
İKİNCİ YARI
 
47. dakikada Fatih Atik'in sağdan ceza sahasına ortaladığı topu Salih'den önce kaleci iki hamlede kontrol etti. 48. dakikada savunmadan atılan uzun topta bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Fernando'nun şutunu Onur, iki hamlede kontrol etti. 59. dakikada Malouda'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği şutta top yandan auta çıktı. 67. dakikada soldan çalımlarla orta sahayı geçen Musa Nizam'ın pasıyla Yusuf ceza sahası içerisinde topla buluştu. Bu oyuncunun pasında da ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Soner'in vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı. 81. dakikada orta sahadan atılan topla ceza sahasına giren Enes Ünal'ın müsait durumdaki şutunu Onur, yatarak uzaklaştırdı. Tekrar topu kapan Enes'in şutunda Onur ikinci kez golü engellemeyi başardı. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlikle sona erdi.
 
TRABZONSPOR: 0 - BURSASPOR: 0
 
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Ali Şükrü Beldüz, Şener İnan, Tuğay Emre Memişoğlu
 
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru (Dk. 46 Caner Osmanpaşa) (Dk. 83 Aykut Demir), Belkalem, Medjani, İshak Doğan (Dk. 46 Musa Nizam), Bosingwa (Dk. 80 Serdar Gürler), Fatih Atik (Dk. 71 Constant), Malouda (Dk. 66 Soner Aydoğdu), Sefa Yılmaz (Dk. 30 Salih Dursun), Gökhan Karadeniz (Dk. 46 Yusuf Erdoğan), Cardozo (Dk. 73 Deniz Yılmaz)
Teknik Direktör: Vahid Halilhodzic
 
Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı (Dk. 88 Furkan Soyalp), Serdar Aziz (Dk. 72 Ethem Pülgir), İbrahim Öztürk (Dk. 60 Civelli), Aziz Eraltay (Dk 88 Emre Taşdemir), Bekir Yılmaz (Dk. 73 Holmen), Ozan Tufan (Dk 84 Batuhan Altıntaş), Traore (Dk. 60 Yasin Pehlivan), Volkan Şen (Dk. 84 Ertuğrul Ersoy), Ferhat Kiraz (Dk. 60 Enes Ünal), Fernando (Dk. 72 Ozan İpek)
Teknik Direktör: Şenol Güneş
 
TRABZONSPOR'DAN GÖRKEMLİ SEZON AÇILIŞI
 
Trabzonspor, 2014-2015 futbol sezonunu Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yapılan görkemli şölen ile açtı. Yaptığı flaş transferlerle sezona, "Şampiyonluk" parolası ile giren Trabzonspor, 2014-2015 futbol sezonuna Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda, yaptığı galayla, "Merhaba" dedi. Saat 19:00'da başlayan sezon açılış kutlamalarında ilk olarak, lazer ve ışık gösterileri yapıldı. Ardından ise saha ortasında kurulan dev sinevizyonda Trabzonspor'un geçmişteki başarıları sahaya yansıtıldı. Sezon açılış gecesinde Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatı nedeniyle yapılması planlanan Soner Sarıkabadayı konseri iptal edilirken, Seba anısına 1 dakikalık saygı duruşunda da bulunuldu.
 
OSCAR CARDOZO'YA BÜYÜK ALKIŞ
 
Daha sonra Trabzonspor Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Dinç ile spiker Hilal Ergenekon, futbolcuları tek tek anons etmeye başladı. İlk olarak Trabzonspor'un kaptanı Onur Recep Kıvrak sahaya çıkarken, daha sonra tüm futbolcular sırasıyla anons edildi. Bu sırada sahaya çıkan yeni transferler Medjani, Sefa Yılmaz, Cosntant, Gökhan Karadeniz, Yusuf Erdoğan, Ferhat Yazgan, Salih Dursun, Deniz Barış, Fatih Akın, Serdar Gürler, İshak Doğan, Musa Nizam ve Cardozo, yöneticilerin önünde imza attı. Bordo-mavili taraftarlar yeni transferlerden Oscar Cardozo'yu uzun süre alkışladı. En son ise Trabzonspor Tenik Direktörü Vahid Halilhodzic sahaya çıkarak tribünleri selamladı. Bu arada sezon açılış gecesinde 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadyumu tamamen doldu.
 
"KEŞKE ONUNLA BİRLİKTE ÇALIŞIP BİR ŞEYLER ÖĞRENEBİLSEYDİK"
 
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da saha ortasında taraftarlara bir konuşma yaptı. İbrahim Hacıosmanoğlu, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatından derin üzüntü duyduklarını vurgulayarak, başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Ailesine başsağlığı geri kalanlara ise sabırlar dilerim. Keşke onunla birlikte çalışıp bir şeyler öğrenebilseydik. Çünkü onun tarzı bizimle aynı paralelde. Yıllar önce söyledi bir sözü hatırlatmak isterdim; 'Şerefsiz şampiyonluklardan ise şerefli ikincilikler bizim için önemlidir.' Ruhu şad olsun."
 
"KADROMUZA DEĞERLİ OYUNCULAR KATTIK"
 
Bu sırada taraftarların, "Büyük başkan" diye tezahürat atması üzerine, İbrahim Hacıosmanoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Benim sizlerden ricam, 'Büyük başkan' tezahüratlarını hak ettiğimiz zaman bize bunu yapın. Biz şu an emekleyen başkanız. Biz hizmet etmek için başkan olduk. Cenabı Allah nasip ederse yeni sezonda hem Süper Lig şampiyonluğu, hem de çalınan şampiyonluk kupamızı alıp sezonu çifte kupayla tamamlayan şampiyon Trabzonspor oluruz. Bunun için çok değerli kadromuza çok değerli oyuncular kattık. Türkiye'nin takdir ettiği önemli transferler yaptık. Elbette bunlar bizim çabalarımız ama cenabı Allah diyor ki; 'Çaba senden takdir benden.' Cenabı Allah inşallah takdir eder ve bu değerli arkadaşlarımızla beraber, uzun yıllardır elinden şampiyonlukları çalınan kulübümüz bu sezon hak ettiği başarıyı yakalar. Ardından da emek hırsızlarına hem saha içinde ve hem de saha dışında gerekli dersi vermeyi Alla bize nasip etsin."
 
"BEN SİZİN ARANIZDAN GELDİM, SİZDEN BİRİYİM"
 
İbrahim Hacıosmanoğlu, açıklamalarını şöyle devam ettirdi: "Ben sizin başkanınızım, beni eleştirenlere bunu söylüyorum. Ben sizin aranızdan geldim sizden biriyim. Sizlerin başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Yoksa bu şehirde Trabzonspor'u yıllardır siyasi, ticari kullanan insanların başkanı değilim. Onların başkanı hiçbir zaman olmadım. Onların oyuyla da, 'Cenab-ı Allah bana başkan olmayı nasip etmesin' diye de söyledim, 'Bu düzeni değiştireceksem Cenab-ı Allan bana başkanlığı nasip etsin' dedim. Allah da bana başkanlığı nasip etti. Geldiğimiz günden beri içerideki dışarıdaki hırsızlarla uğraşıyoruz. Bu camianın hakkını, sizlerin hakkını savunuyorum diye bu camianın içinden bize tepki gösterenleri anlayamıyorum. Sizlerin hakkını yiyenlerden hesap sormazsam yarın Allah benden hesap sorar. Trabzonspor'un sahibiyim diyenler yeni sezon açılışında tribünlerde yok. İnanır mısınız zerre kadar içimde bir üzüntü yok. Aksine sevinç var. Çünkü Trabzonspor'un gerçek sahibi sizlersiniz."
 
ŞENOL GÜNEŞ'E BÜYÜK ALKIŞ
 
Bursaspor'un teknik direktörlüğünü yapan Trabzonspor'un efsane isimlerinden Şenol Güneş, sahaya çıktığı sırasında tribünlerden büyük alkış aldı. Şenol Güneş stat hoparlöründen de, "Trabzonspor'umuzun efsane ismi, eski teknik direktörümüz, 2010-2011 sezonu şampiyon Trabzonspor'un teknik direktörü, milli takımı dünya üçüncüsü yapan büyük hoca Şenol Güneş" anonsu yapıldı. Şenol Güneş de bu anons sonrası tezahüratlara cevap vererek sahaya girdi ve taraftarları selamladı. Trabzonspor'un kaptanı Onur Recep Kıvrak da, maç öncesi eski hocası Şenol Güneş'in yanına giderek başarı dileklerinde bulundu.
 
SEFA YILMAZ SAKATLANDI
 
Trabzonspor'un yeni transferlerden Sefa Yılmaz, maçın 25. dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Bir süre tedavisi yapılan futbolcu oyuna devam edemeyince yerine Salih Dursun oyuna girdi.
 
VOLKAN ŞEN ISLIKLANDI
 
Trabzonspor'da bir dönem oynadıktan sonra Bursaspor'a transfer olan Volkan Şen, bordo-mavili taraftarlar tarafından maç içerisinde zaman zaman ıslıklandı.